fbpx
Shopping Cart

Ο απόλυτος οδηγός για το υπνοδωμάτιο

διακόσμηση υπνοδωματίου, χρωματικούς συνδυασμούς, ιδανική επιλογή κρεβατιού, και σωστού φωτισμού
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Συμβουλές για διακόσμηση υπνοδωματίου, σωστή επιλογή κρεβατιού, χρωματικούς συνδυασμούς και σωστού φωτισμού.

Κάθε υπνοδωμάτιο στο σπίτι θεωρείται “ιερός χώρος”. Δεδομένου ότι περνάμε τουλάχιστον το ένα τρίτο της ζωής μας σε αυτό το χώρο, θα πρέπει να είναι όσο πιο δυνατόν ελκυστικός και άνετος γίνεται. Γι’ αυτό, είτε θέλετε να κάνετε μια ολική ανακαίνιση του δωματίου σας, είτε απλά να την αναδιαμορφώσετε, θα πρέπει να προσέξετε μερικά βασικά πράγματα. Αυτό ακριβώς πρόκειται να καλύψουμε στον παρακάτω οδηγό.
Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες που σχετίζονται από τα χρώματα της κρεβατοκάμαρας μέχρι και την επίπλωση και διακόσμηση του χώρου. Θα σας προτείνουμε ακόμη και μερικές ανεκτίμητες συμβουλές για το πώς μπορείτε να έχετε την καλύτερη διάταξη στο υπνοδωμάτιο για μέγιστο αποτέλεσμα.
Διαβάστε, λοιπον, όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον σχεδιασμό του υπνοδωματίου, και να είστε σίγουροι ότι στο τέλος αυτού του οδηγού θα έχετε όλες τις γνώσεις για να δημιουργήσετε το υπνοδωμάτιο των ονείρων σας.

Σχεδιασμός του υπνοδωματίου

Άδειος χώρος κρεβατοκάμαρας
Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία σχεδιασμού της κρεβατοκάμαράς, θα πρέπει να προσδιορίσετε τι ακριβώς θέλετε να κάνετε. Το δωμάτιο είναι αρκετά ελκυστικό και άνετο; Χρειάζεστε ένα καλύτερο κρεβάτι και θέλετε να επανασχεδιάσετε το χώρο γύρω από αυτό; Θέλετε να προσθέσετε ένα γραφείο ή κάτι τέτοιο; Μόλις προσδιορίσετε ποιες είναι οι ανάγκες σας και τι θέλετε από την κρεβατοκάμαρά, είστε σχεδόν έτοιμοι να ξεκινήσετε.
Οι αναδιαμορφώσεις κρεβατοκάμαρων και οι επανασχεδιασμοί μπορεί να είναι εξαιρετικά ακριβοί, γι’ αυτό καταγράψτε ποιος θα είναι ο αρχικός σας προϋπολογισμός. Αν “ρίξετε” τοίχους ή αλλάξετε τα πατώματα, θα χρειαστείτε ένα “βαρύ” budget. Αν, από την άλλη θέλετε να αλλάξετε απλά τα έπιπλα και την διακόσμηση, τότε το κόστος θα είναι σχετικά λιγότερο.
Γενικά, αν θέλετε να κάνετε μια ολική ανακαίνιση θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα αξιόπιστο και εξουσιοδοτημένο συνεργείο, που αναλαμβάνει τέτοιες κατασκευές. Το μέγεθος, η διάταξη και ο σχεδιασμός της κρεβατοκάμαρας είναι εξαιρετικά σημαντικά για την αξία του συνολικού σπιτιού. Γι’ αυτό, καλό θα είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη ποιότητα εργασίας και τις καλύτερες συμβουλές.
Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας με εντυπωσιακά φωτιστικά
Αν, απλά θέλετε να αλλάξετε τα έπιπλα, τους τοίχους και τα πατώματα, και δεν θέλετε να προσλάβετε κάποιον εργολάβο, μπορείτε να ακολουθήσετε το δρόμο των DIY κατασκευών. Όπως, για παράδειγμα κρέβάτια από παλέτες ή αξεσουάρ του χώρου.
Αρχικά, πάρτε κάποιες μετρήσεις του χώρου. Εκτός από την μέτρηση του συγκεκριμένου χώρου, θα πρέπει να μετρήσετε όλες τις πόρτες, τους διαδρόμους και τις εισόδους που στέκονται μεταξύ του εξωτερικού χώρου και της κρεβατοκάμαράς.
Τα έπιπλα των υπνοδωματίων, όπως γνωρίζετε, είναι αρκετά ογκώδη. Οπότε, βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν στον χώρο σας. Μετρήστε καλά τις διαστάσεις, για να αποφύγετε τυχών αποτυχημένες αγορές. Με όλα αυτά τα προκαταρκτικά έργα, είστε έτοιμοι να αρχίσετε να σχεδιάζετε το υπνοδωμάτιο των ονείρων σας.

Επιλογή κρεβατιού

Κρεβατοκάμαρα
Το κρεβάτι είναι το πιο σημαντικό έπιπλο μιας κρεβατοκάμαρας, είναι αναμφίβολα ο κυρίαρχος μέσα στο υπνοδωμάτιο. Σε αυτό θα περάσετε αμέτρητες ώρες ύπνου και χαλάρωσης. Γι’ αυτό η επιλογή του κρεβατιού θα πρέπει να γίνει μετά από αρκετή σκέψη και έρευνα.
Σκεφτείτε πρώτα τις δικές σας ανάγκες, τις διαστάσεις του δωματίου αλλά και το στυλ που θέλετε να δώσετε στο υπνοδωμάτιο πριν κάνετε την αγορά σας. Θέλετε ένα μοντέρνο στυλ διακόσμησης; Τότε θα επιλέξετε ένα μοντέρνο κρεβάτι. Σας αρέσει η θάλασσα και θέλετε κάτι πρωτότυπο για το υπνοδωμάτιο; Τότε προτιμήστε το ναυτικό στυλ και επιλέξτε ένα κρεβάτι που μοιάζει με βάρκα.
κρεβάτι από παλέτες
Πριν αγοράσετε καινούριο κρεβάτι, καλό θα ήταν να αποφασίσετε ποια πράγματα σας ενδιαφέρουν περισσότερο, δηλαδή η τιμή, τα ζητήματα υγείας ή το συνολικό μέγεθος. Προσπαθήστε να επισκεφτείτε γνωστά καταστήματα και να ζητήσετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το κάθε κρεβάτι ή στρώμα. Εφόσον τα κρεβάτια συνήθως είναι ακριβά, μη βιαστείτε να αποφασίσετε.
Μην ντρέπεστε να δοκιμάσετε το κάθε κρεβάτι. Βγάλτε τα παπούτσια σας και ξαπλώστε στο κάθε κρεβάτι για αρκετά λεπτά. Δοκιμάστε διάφορες στάσεις ύπνου, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη στήριξη που προσφέρει το κρεβάτι στους ώμους, στους γοφούς και στο κάτω μέρος της μέσης.

Κρεβάτι και διαστάσεις

Κρεβάτι
Ο πρώτος βασικός παράγοντας για να αγοράσουμε ένα έπιπλο είναι ο διαθέσιμος χώρος. Επιλέξτε το σωστο κρεβάτι ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου, και φυσικά τις δικές σας. Υπολογίστε με προσοχή τις διαστάσεις του, καθώς και τα επιπλέον έπιπλα που θέλετε να τοποθετήσετε (πχ. κομοδίνα, συρταριέρες, ντουλάπες κ.α.). Μην ξεχνάτε, ότι είναι σημαντικό να δημιουργήσετε διαδρόμους και ένα άνετο περιβάλλον.

Ξύλινο κρεβάτι; Μεταλλικό; Ή δερμάτινο;

Κρεβατοκάμαρα
Αυτό θα πρέπει να το απαντήσετε μόνο εσείς, με βάση το προσωπικό σας στυλ και γούστο. Τα δερμάτινα κρεβάτια είναι μια εντυπωσιακή επιλογή, ανεξαρτήτου χρώματος και design, η επένδυση που διαθέτουν προσδίδουν στο χώρο την αίσθηση την κομψότητας.
Από την άλλη, τα μεταλλικά κρεβάτι είναι μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές τα τελευταία χρόνια. Αυτό συμβαίνει, γιατί διαθέτουν ιδιαίτερο design, ενώ δίνουν στο χώρο την αίσθηση την χαλαρότητας.
Τέλος, τα ξύλινα κρεβάτια είναι μία πιο κλασσική επιλογή. Άλλωστε, ποιος μπορεί να αναιρέσει τη γοητεία ενός κλασσικού επίπλου; Επιπλέον, τα ξύλινα κρεβάτια αποτελούν μία επιλογή λιγότερο δεσμευτική στυλιστικά, καθώς μπορείτε να τα ταιριάξετε με όλα τα στυλ διακόσμησης.

Κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο

Κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο
Τα κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο αποτελούν την πιο έξυπνη και πρακτική λύση. Ειδικά όταν πρόκειται για μικρούς χώρους. Καθώς, μπορείτε να οργανώσετε και να τακτοποιήσετε το υπνοδωμάτιο σας, χωρίς να επιβαρύνεστε με επιπλέον έπιπλα. Επομένως, δύο είναι βασικοί λόγοι για να το επιλέξετε: εξοικονόμηση χώρου και χρήματος.

Διάφορα έπιπλα κρεβατοκάμαρας

Κρεβατοκάμαρα
Το κρεβάτι είναι μόνο ένα κομμάτι από το παζλ του σχεδιασμού της κρεβατοκάμαρας. Γι’ αυτό το υπόλοιπο υπνοδωμάτιο θα πρέπει να συμπληρωθεί και με άλλα χρήσιμα έπιπλα. Εάν τα τετραγωνικά είναι πολλά, μην αγοράσετε μικρά έπιπλα. Αρχικά ο χώρος θα φαίνεται οπτικά “φτωχός”, και δεύτερον ακόμη και αν έχετε αρκετά χρήματα για να αγοράσετε πολλά έπιπλα, θα χρειαστεί να ξοδέψετε ακόμη περισσότερα για να τον διακοσμήσετε. Επομένως, ένας μεγάλος χώρος χρειάζεται ογκώδη επιβλητικά έπιπλα.
Το ακριβώς αντίθετο ισχύει για τα μικροσκοπικά υπνοδωμάτια. Ένα μεγάλο έπιπλο μπορεί να δώσει στυλ στον χώρο, όμως θα μειώσει κατά πολύ την καλαισθησία του δωματίου. Να θυμάστε ότι στους μικρότερους χώρους, καλό θα είναι να προτιμήσετε μικρά έπιπλα που καλύπτουν πρακτικές ανάγκες.

Τουαλέτα έπιπλο

Τουαλέτα έπιπλο
Το δεύτερο πιο σημαντικό έπιπλο στο υπνοδωμάτιο είναι η τουαλέτα έπιπλο. Στην αγορά θα την βρείτε σε διάφορα ύψη και διαστάσεις, με συρτάρια για να αποθηκεύετε τα ρούχα σας. Υπάρχουν, βέβαια και τουαλέτες διπλού μήκους, οι οποίες παρέχουν περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Αυτή η επιλογή μπορεί να είναι η ιδανική για μεγαλύτερα υπνοδωμάτια. Σε ένα μικρότερο δωμάτιο προτιμήστε μια μικρή αλλά λειτουργική τουλάετα με αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους.

Κομοδίνο

Κομοδίνο
Ακόμη και στα πιο μικρά υπνοδωμάτια, καλό θα είναι να υπάρχει έστω ένα μικρό κομοδίνο. Καθώς, μπορείτε σε αυτό να ακουμπήσετε τα πράγματα σας, ή να τοποθετήσετε ένα όμορφο φωτιστικό ή ένα ξυπνητήρι. Το ιδανικό ύψος για κάθε κομοδίνο είναι 2-3 εκατοστά ψηλότερο από το κρεβάτι σας. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσετε τα κομοδίνα σας σε σετ.
Αν σας αρέσει η mix & match διακόσμηση μπορείτε να επιλέξετε δύο διαφορετικά κομοδίνα. Απλά το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να έχουν το ίδιο ύψος. Γενικά, ότι κομοδίνο και να επιλέξετε, ότι στυλ και να διαλέξετε, φροντίστε να ταιριάζει στη συνολική διακόσμηση του δωματίου.

Ντουλάπα

Ντουλάπα
Δεν υπάρχει υπνοδωμάτιο χωρίς ντουλάπα. Αυτό το “ευλογημένο” έπιπλο – όπως το αποκαλούν αρκετοί διακοσμητές- παρέχει αρκετό αποθηκευτικό χώρο για τα ρούχα, τα παπούτσια, τα εσώρουχα και οτιδήποτε άλλο. Απλά, όπως και με την τουαλέτα, θα πρέπει να προσέξετε το ύψος και τις διαστάσεις ώστε να ταιριάζει πλήρως στο χώρο σας.

Γραφείο

Γραφείο στην κρεβατοκάμαρα
Έχοντας ένα γραφείο στο υπνοδωμάτιο μπορεί να μην είναι η πιο πρακτική λύση, ειδικά αν ο χώρος είναι περιορισμένος. Ωστόσο, είναι μια καλή ιδέα στην περίπτωση που δεν έχετε έξτρα δωμάτιο γραφείου. Γι’ αυτό δείτε τις διαστάσεις της κρεβατοκάμαρας σας και σκεφτείτε που και πως θα μπορούσε να χωρέσει ένα γραφείο.
Αν ο χώρος σας είναι μικρός, τότε σκεφτείτε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ένα γραφειάκι αντί για κομοδίνο. Μπορείτε να το διακοσμήσετε με τα κατάλληλα αξεσουάρ ώστε να μη ξεφεύγει αισθητικά από το ύφος του δωματίου.

Καναπές

Κρεβατοκάμαρα με καναπέ
Για όσους θέλουν να δημιουργήσουν μια master κρεβατοκάμαρα, ο καναπές δεν μπορεί να λείπει από τον σχεδιασμό τους. Η προσθήκη ενός καναπέ στο υπνοδωμάτιο θα αυξήσει την αίσθηση της άνεσης και της χαλάρωσης στο χώρο. Να θυμάστε ότι αν επιλέξετε ένα καθιστικό πλήρους μεγέθους σε ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο μπορεί να γεμίσει πραγματικά το χώρο και να μετατρέψει το δωμάτιο σε κάτι εξαιρετικό και μοναδικό.

Πάτωμα κρεβατοκάμαρας

Κρεβατοκάμαρα
Όταν πρόκεται για το δάπεδο της κρεβατοκάμαρας θα πρέπει να επιλέξετε κάτι που θα προσφέρει την αίσθηση της αντίθεσης από τα υπόλοιπα κομμάτια επίπλων. Για παράδειγμα, εάν έχετε επιλέξει έπιπλα από σκούρο ξύλο, πιθανότατα θέλετε να αποφύγετε τα σκούρα πατώματα σκληρού ξύλου. Βέβαια, αυτό που είναι το πιο σημαντικό -πέρα από το στυλ- είναι το υλικό που θα επιλέξετε.

Χαλί

Κρεβατοκάμαρα με γκρι χαλί
Όταν πρόκειται για υπνοδωμάτια, το χαλί είναι μακράν η καλύτερη επιλογή. “Κρατάει” τα πόδια ζεστά, ενώ παρέχει μια καλή ηχομόνωση του δωματίου, προκειμένου να έχετε ένα ήσυχο μέρος για ύπνο. Φυσικά, θα βρείτε μοκέτες σε διάφορα είδη μοτίβων και στυλ, απλά να θυμάστε ότι πρέπει να ταιριάζει με την συνολική διακόσμηση του χώρου.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι εάν ανησυχείτε για το γεγονός ότι ένα χαλί μπορεί να καταστρέψει την “πολυτέλεια” του χώρου, μπορέιτε να επιλέξετε χαλιά από μετάξι ή μαλλί. Τα συγκεκριμένα χαλιά προσφέρουν ένα άγγιγμα της κομψότητας μαζί με την άνεση. Τέλος, μην ξεχνάτε ότι ένα χαλί είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί καθαρό.

Ξύλινο δάπεδο

Ξύλινο δάπεδο κρεβατοκάμαρας
Όταν πρόκειται για εσωτερικό σχεδιασμό σπιτιού, τα ξύλινα δάπεδα είναι οι ιδανικές επιλογές. Το διαχρονικό ξύλινο δάπεδο προσφέρει μια μοναδική αίσθηση ζεστασιάς στο υπνοδωμάτιο. Γενικά, είναι η πιο δημοφιλέστερη και καταλληλότερη επιλογή για την κρεβατοκάμαρα. Μπορείτε να διαλέξετε το δάπεδο σας απο μία μεγάλη ποικιλία ξύλων (πχ μασίφ, ημιμασίφ, σανίδες κλπ.). Σε σχέση με το χαλί, η συντήρησή και η καθαριότητα του είναι πιο εύκολη υπόθεση.

Φελλός

Δάπεδο κρεβατοκάμαρας από φελλό
Ο φελλός γίνεται ολό και πιο δημοφιλής επιλογή δαπέδων για το σπίτι, ενώ ταιριάζει πάρα πολύ στο υπνοδωμάτιο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο φελλός, ενώ προσφέρει την ίδια ελκυστικότητα με τα σκληρά ξύλα, είναι επίσης λίγο πιο μαλακό, ακόμα και για βάδισμα με γυμνό πόδι.

Πλακάκι

Πλακάκι για το δάπεδο της κρεβατοκάμαρας
Αν και δεν είναι η πιο κοινή επιλογή δαπέδων για τα υπνοδωμάτια, υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί να θέλετε να επανεξετάσετε την συγκεκριμένη επιλογή για την κρεβατοκάμαρά σας. Αρχικά, το πλακάκι είναι εξαιρετικά εύκολο να κρατήθει καθαρό, και είναι ιδανικό για όσους θέλουν να δημιουργήσουν ένα μεσογειακό ύφος. Σχετικά με την αίσθηση που προσφέρει το πλακάκι, σίγουρα δεν μπορεί να προσφέρει αίσθημα ζεστασιάς στην κρεβατοκάμαρα.

Χρώματα για το υπνοδωμάτιο

Κρεβατοκάμαρα
Δεδομένου ότι προσπαθείτε να δημιουργήσετε όσο το δυνατόν πιο χαλαρωτικό περιβάλλον στην κρεβατοκάμαρά, το χρώμα θα παίξει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο. Η ασφαλέστερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι τα ουδέτερα χρώματα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν ανοιχτόχρωμες μπεζ και κρεμ αποχρώσεις σε διάφορα μέρη του δωματίου. Τα συγκεκριμένα χρώματα είναι η ιδανική επιλογή για υπνοδωμάτια με σκούρο δάπεδο.
Το λευκό είναι ένα άλλο χρώμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην κρεβατοκάμαρά σας, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί. Είναι ένα πολύ “ενεργό” χρώμα, το οποίο μπορεί να καταστρέψει τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα που χρειάζεται ο χώρος. Αν το χρησιμοποιείτε, προσπαθήστε να το μετριάσετε χρησιμοποιώντας πιο σκούρα χρώματα αλλού.
Να θυμάστε, ότι μια εξίσου καλή επιλογή για τους τοίχους της κρεβατοκάμαρας είναι τα πιο δροσερά χρώματα (πχ σκούρο μπλε). ‘Εχουν ένα πολύ φυσικό καταπραϋντικό αποτέλεσμα και ταιριάζουν όμορφα με ανοιχτόχρωμα ή και σκούρα ξύλινα έπιπλα. Μην ξεχνάτε ότι τα χρώματα επηρεάζουν τον ύπνο μας.
Αν αγαπάτε τους γήινους χρωματισμούς στο υπνοδωμάτιο μπορείτε να τολμήσετε για τους τοίχους ένα χρώμα που θυμίζει Γη και έδαφος. Για παράδειγμα, καφέ–μωβ απόχρωση συνδυασμένο με αντίστοιχα υφάσματα σε γήινες αποχρώσεις όπως καφέ, μπεζ και λευκό. Αυτοί οι συνδυασμοί όχι μόνο φωτίζουν τον χώρο αλλά του δίνουν και μια αίσθηση καθαριότητας.

Διακόσμηση υπνοδωματίου

Κρεβατοκάμαρα
Όπως και με το υπόλοιπο σπίτι, μπορείτε να ακολουθήσετε οποιοδήποτε διακοσμητικό στυλ θέλετε για το υπνοδωμάτιο σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη. Γενικά η διακόσμηση υπνοδωματίου οφείλει να καθρεπτίζει την προσωπικότητά σας. Θα πρέπει να είναι το ησυχαστήριο σας όπου θα χαλαρώνετε μετά από μια κουραστική μέρα. Γενικά, επιλέξτε ένα στυλ που συμπληρώνει τον τρόπο ζωής σας, από τα έπιπλα, μέχρι τα υλικά και το φινίρισμα. Με τον συγκεκριμένο οδηγό θα αποφύγετε τα διακοσμητικά λάθη.

Vintage κρεβατοκάμαρα

Vintage κρεβατοκάμαρα
Υπνοδωμάτια με vintage στυλ μας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο. Είναι ένα διαχρονικό στυλ που σχεδόν όλοι το λατρεύουν. Τα ουδέτερα και παστέλ χρώματα, τα σιδερένια κρεβάτια, τα μεγάλα κεφαλάρια και τα έπιπλα με γαλλικό στυλ είναι οι ιδανικοί συνδυασμοί για αυτό το στυλ.

Κρεβατοκάμαρα με ρομαντικό στυλ

Κρεβατοκάμαρα με ρομαντικό στυλ
Αναμφισβήτητα, η πιο αγαπητή διακόσμηση στις γυναίκες. Μπορείτε να πετύχετε ρομαντικό στυλ κάνοντας τα εξής: βασικά χρώματα το λευκό, το ροζ, το λιλά, μια μικρή δόση του μπορντό και του απαλού κόκκινου. Ταπετσαρίες κρεβατοκάμαρας με σχέδια από λουλούδια, κρεβάτι με ουρανό, κουρτίνες αέρινες, έπιπλα με καμπύλες, κεριά μέσα σε φαναράκια αλλά και υφάσματα από μετάξι είναι ότι πρέπει για αυτό το στυλ.

Μίνιμαλ κρεβατοκάμαρα

Μίνιμαλ κρεβατοκάμαρα
Το μινιμαλιστικό στυλ διακόσμησης είναι το πιο δύσκολο στυλ για την κρεβατοκάμαρα. Γιατί; Αρχικά, θα πρέπει ο χώρος να έχει λίγα έπιπλα για να πετύχετε την αίσθηση της απλότητας. Επομένως, αφαιρέστε τα περισσότερα έπιπλα και κρατήστε μόνο το κρεβάτι, την ντουλάπα, ίσως ένα φωτιστικό κρεβατοκάμαρας και μια καρέκλα.

Κλασσικά μοντέρνο

κλασσική μοντέρνα κρεβατοκάμαρα
Κυριαρχία του λευκού με λίγες πινελιές μαύρου χρώματος (πχ στα μαξιλάρια ή στα μοντέρνα μεταλλικά φωτιστικά). Ένας απολύτως μινιμαλιστικός χώρος από άποψη χρωμάτων, επίπλων ή διακοσμητικών στοιχείων όμως τόσο διαχρονικός.

Μαροκινό Θέμα

κρεβατοκάμαρα με μαροκινό στυλ
Τα χρώματα και τα μοτίβα σε ταπετσαρίες και υφάσματα πραγματικά προκαλούν μια έκρηξη συναισθημάτων στο χώρο. Η επιλογή των αντικειμένων και των υφασμάτων που διακοσμούν ένα θεματικό υπνοδωμάτιο πρέπει να γίνεται με προσοχή και σεβασμό στο θέμα που επιλέγεται κάθε φορά. Αυτό σημαίνει να αποφεύγονται οι υπερβολές και να αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα στοιχεία που αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του επιλεγμένου θέματος.

Φωτισμός κρεβατοκάμαρας

Λευκή κρεβατοκάμαρα
Ο σωστός φωτισμός της κρεβατοκάμαρας θα πρέπει να προκαλεί ένα αίσθημα ηρεμίας. Τα πορτατίφ που βρίσκονται δίπλα από το κρεβάτι ή οι απλίκες που βρίσκονται πάνω από το κρεβάτι παρέχουν φώς εργασίας για διάβασμα στο κρεβάτι. Μάλιστα, οι απλίκες είναι η τέλεια ιδέα για να εξοικονομήσετε χώρο για μικρότερες κρεβατοκάμαρες.
Μια εξίσου, καλή ιδέα είναι τα κεριά. Σε αντίθεση με ένα «ξενέρωτο» φωτιστικό, τα κεριά μπορούν να σας μεταφέρουν σε μία άλλη κατάσταση πολύ πιο ρομαντική. Απλά, μην ξεχνάτε να τα σβήνετε πριν πάτε για ύπνο. Εναλλακτικά, αντί για κεριά, μπορείτε να τοποθετήσετε κατά μήκος του δωματίου φαναράκια.

Ιδέες γεμάτες “έμπνευση”

ΚρεβατοκάμαραΜε όλες αυτές τις πληροφορίες που έχετε στο χέρι, θα πρέπει να έχετε όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε το υπνοδωμάτιο των ονείρων σας. Ενημερωθείτε με τα πράγματα που πρέπει να έχει κάθε κρεβατοκάμαρα, αλλά και τους αποθηκευτικούς χώρους που διαθέτει αυτός ο χώρος.
Επιπλέον, μην ξεχάσετε να διαβάσετε μερικές από τις πιο οικονομικές ιδέες διακόσμησης υπνοδωματίου, και πως μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα ένα πολυτελές κρεβάτι.
Καθένα από αυτά προσφέρει μια σειρά από εκπληκτικά παραδείγματα σχεδιασμού υπνοδωματίων από τα οποία μπορείτε να αντλήσετε πολύτιμες πληροφορίες!

Ιδέες διακόσμησης

Ο απόλυτος οδηγός για την...
Οδηγός για ανακαίνιση σπιτιού, ανακαίνιση κουζίνας...
Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι...
Σας αρέσουν τα vintage στοιχεία...
4 μυστικά για να φαίνεται...
Tips για να έχετε μια...
Πως θα διακοσμήσετε κάθε δωμάτιο...
Πως θα διακοσμήσετε κάθε δωμάτιο...
Τρεις οικονομικές αγορές για να...
Οικονομικές ιδέες διακόσμησης σπιτιού για...
Κουζίνα: Έξυπνα tips για να...
Ξεκινήσατε την διακόσμηση της κουζίνας...
Πώς να σχεδιάσετε μια ζεστή...
Πανέμορφες ιδέες διακόσμησης για σύγχρονη...
Φοιτητικό σπίτι: Πως θα το...
Δείτε ιδέες για την διακόσμηση...

Εμπνευστείτε από τα άρθρα μας

Εύκολα hacks για να ανανεώσετε έναν παλιό καναπέ
Σκέφτεστε να αλλάξετε την διακόσμηση...
Εύκολοι τρόποι για να αναβαθμίσετε τις κουρτίνες σας
5 τρόποι ανανέωσης της κουρτίνας....
Κουζίνα: Έξυπνα tips για να διαλέξετε τον σωστό...
Ξεκινήσατε την διακόσμηση της κουζίνας...
Καθαρίστε εύκολα και οικολογικά τις κεραμικές εστίες
Βρίσκεστε στην διαδικασία για τον...
Πως θα βάλετε σε τάξη το υπνοδωμάτιό σας
Εύκολες και πρακτικές ιδέες οργάνωσης...