Μενού
Μενού

Πειράματα αρχιτεκτονικής στον χώρο

In Ex House:Μοναδικά σχέδια αρχιτεκτονικής που αντλούν έμπνευση απο την απλή γεωμετρία.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Μοναδικά σχέδια αρχιτεκτονικής που αντλούν έμπνευση απο την απλή γεωμετρία.To In Ex House είναι ένα πείραμα στο χώρο.

Το  In Ex House, από τους Steven Holl Architects, είναι ένα πείραμα στο χώρο, μια ανταπόκριση στα μοντέρνα προαστιακά σπίτια που ξετυλίγονται σε ολόκληρη την περιοχή. Είναι χτισμένο σε μια δασική περιοχή εικοσιοκτώ στρεμμάτων στο Rhinebeck της Νέας Υόρκης. Το σπίτι αυτό διερευνά τη συμπίεση μέσα στους αλληλοσυνδεόμενους χώρους, χρησιμοποιώντας πειραματικά σχήματα μέσα σε 918 τετραγωνικά μέτρα για να δημιουργήσει ένα νέο είδος κατοικίας.
Ήταν κατασκευασμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από πρώτες ύλες: ένα συμπαγές παράθυρο από μαόνι και κουφώματα πόρτας, τοίχους κόντρα πλακέ σημύδας, και μια σκάλα επίσης από μαόνι. Η γεωμετρία του σπιτιού σχηματίζεται από σφαιρικούς χώρους που διασταυρώνονται με τραπεζοειδείς τάσεις που προορίζονται ως καταλύτης ογκομετρικού εσωτερικού χώρου. Η γεωμετρία των σφαιρικών διασταυρώσεων αρχίζει να γίνεται αισθητή στη βεράντα της εισόδου.
Η μετατόπιση σε τμήμα του σπιτιού μεταβάλλει τον εσωτερικό χώρο με κάθετη δυναμική χωρική επικάλυψη. Τοποθετημένο γύρω από έναν κύριο τόμο, ανοιχτό στο δεύτερο επίπεδο, με την κουζίνα τοποθετημένη στο κέντρο, δημιουργούνται εναλλακτικά σχέδια χρήσης. Υπάρχουν μηδέν υπνοδωμάτια, αλλά το σπίτι μπορεί να κοιμήσει μέχρι και πέντε άτομα.
Αντί για ορυκτά καύσιμα, το σπίτι θερμαίνεται γεωθερμικά. Αντί της ισχύος του δικτύου, το σπίτι έχει ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο. Τα φωτοβολταϊκά κύτταρα λεπτής μεμβράνης SoloPower συνδέονται με ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας της μπαταρίας Sonnen, επιτρέποντας στο σπίτι να είναι ενεργειακά ανεξάρτητο. Όλα τα φωτιστικά είναι τρισδιάστατα τυπωμένα σε βιοπλαστικό με βάση το άμυλο αραβοσίτου PLA. Το γυαλί και το ξύλο προέρχονται τοπικά.

Main Menu