Μενού

Ανοίγουν και πάλι η Κάζα Ρομάνα και το Ρωμαϊκό Ωδείο στη Κω

Κως: Ανοίγουν και πάλι η Κάζα Ρομάνα και το Ρωμαϊκό Ωδείο. Αναστρέψιμες φθορές στις γύψινες συμπληρώσεις των γλυπτών.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι από αύριο η Αναστηλωμένη Ρωμαϊκή Οικία (Κάζα Ρομάνα) στην πόλη της Κω, θα είναι και πάλι επισκέψιμη στο κοινό. Επίσης, άμεσα προσβάσιμες θα είναι, εκτός από το ρωμαϊκό Ωδείο και οι εντυπωσιακές στοές κάτω από αυτό.

Όσον αφορά το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης της Κω, από το σύνολο των 43 γλυπτών που εκτίθενται σε βάσεις και βάθρα, έπεσαν εξαιτίας του ισχυρότατου σεισμού τρεις ακέφαλοι κορμοί και μία κεφαλή. Στα οποία παρατηρούνται μικρές απολεπίσεις και θραύσεις, κυρίως στις γύψινες συμπληρώσεις. Τα υπόλοιπα γλυπτά διασώθηκαν ακέραια και στη θέση τους. Συνεργείο της Εφορείας αποτελούμενο από αρχαιολόγους, συντηρητές και τεχνικούς, εργάζεται ώστε να αποδοθεί το Μουσείο το ταχύτερο δυνατόν στο κοινό.

Κάζα Ρομάνα.
Η Αναστηλωμένη Ρωμαϊκή Οικία (Κάζα Ρομάνα) θα είναι και πάλι επισκέψιμη στο κοινό.

Χθες βρέθηκε στο στο νησί νέο κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Αποτελούμενο από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, συνεργάτιδά του και το επιτελείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου. Προκειμένου να καταγράψει και να συντονίσει το έργο της αποκατάστασης των φθορών των μνημείων. Καθώς και για την ταχύτερη επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων που προσωρινά παραμένουν κλειστά.

Ρωμαϊκό Ωδείο.
Πέντε μέρες μετά τον ισχυρό σεισμό της 21ης Ιουλίου που έπληξε το νησί της Κω, νέο κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού βρέθηκε στο νησί. Προκειμένου να συντονίσει το έργο της αποκατάστασης των φθορών των μνημείων.

Περισσότερα άρθρα

Same Category

Συνέντευξη: Μαρία Αριστείδου

Η "Βασίλισσα του καφέ", Μαρία Αριστείδου, με δική της...

Ένα εγχείρημα πολιτισμού στο θέατρο

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Ρεμούνδος ιδρύει το «Θέατρο των Φτωχών»,...

Ανακαλύφθηκε συγκρότημα κτηρίων δίπλα σε ναό του Απόλλωνα

Ανακαλύφθηκε συγκρότημα κτηρίων δίπλα σε ναό του Απόλλωνα, στο...

Stay in touch!

7,092ΥποστηρικτέςΚάντε Like
189ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,310ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής