Μενού
Μενού

Ανοίγουν και πάλι η Κάζα Ρομάνα και το Ρωμαϊκό Ωδείο στη Κω

Κάζα Ρομάνα, Κως, Ρωμαϊκό Ωδείο, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Κως: Ανοίγουν και πάλι η Κάζα Ρομάνα και το Ρωμαϊκό Ωδείο. Αναστρέψιμες φθορές στις γύψινες συμπληρώσεις των γλυπτών.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι από αύριο η Αναστηλωμένη Ρωμαϊκή Οικία (Κάζα Ρομάνα) στην πόλη της Κω, θα είναι και πάλι επισκέψιμη στο κοινό. Επίσης, άμεσα προσβάσιμες θα είναι, εκτός από το ρωμαϊκό Ωδείο και οι εντυπωσιακές στοές κάτω από αυτό.
Όσον αφορά το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης της Κω, από το σύνολο των 43 γλυπτών που εκτίθενται σε βάσεις και βάθρα, έπεσαν εξαιτίας του ισχυρότατου σεισμού τρεις ακέφαλοι κορμοί και μία κεφαλή. Στα οποία παρατηρούνται μικρές απολεπίσεις και θραύσεις, κυρίως στις γύψινες συμπληρώσεις. Τα υπόλοιπα γλυπτά διασώθηκαν ακέραια και στη θέση τους. Συνεργείο της Εφορείας αποτελούμενο από αρχαιολόγους, συντηρητές και τεχνικούς, εργάζεται ώστε να αποδοθεί το Μουσείο το ταχύτερο δυνατόν στο κοινό.

Κάζα Ρομάνα.

Η Αναστηλωμένη Ρωμαϊκή Οικία (Κάζα Ρομάνα) θα είναι και πάλι επισκέψιμη στο κοινό.


Χθες βρέθηκε στο στο νησί νέο κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Αποτελούμενο από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, συνεργάτιδά του και το επιτελείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου. Προκειμένου να καταγράψει και να συντονίσει το έργο της αποκατάστασης των φθορών των μνημείων. Καθώς και για την ταχύτερη επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων που προσωρινά παραμένουν κλειστά.
Ρωμαϊκό Ωδείο.

Πέντε μέρες μετά τον ισχυρό σεισμό της 21ης Ιουλίου που έπληξε το νησί της Κω, νέο κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού βρέθηκε στο νησί. Προκειμένου να συντονίσει το έργο της αποκατάστασης των φθορών των μνημείων.

Main Menu