Καλάθι αγορών

Το μυστικό διαμέρισμα του Πύργου του Άιφελ

Ο Πύργος του Άιφελ.

Γνώριζες ότι στον Πύργο του Άιφελ υπάρχει ένα διαμέρισμα με την καλύτερη θέα στο Παρίσι;

Ο Πύργος του Άιφελ είναι με διαφορά το πιο αναγνωρίσιμο μνημείο της Γαλλίας. Τα θαύμα εγκαινιάστηκε το 1889, προκαλώντας μεγάλο δέος και θαυμασμό για το επιβλητικό του μέγεθός και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του γραμμή. Γνωρίζατε όμως ότι ο ίδιος ο μηχανικός του είχε το δικό του διαμέρισμα, με την καλύτερη θέα στο Παρίσι;
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, ο ευφυής μηχανικός Γκουστάβ Άιφελ είχε φτιάξει ένα μικρό και κρυφό διαμέρισμα στο τρίτο επίπεδο. Κοντά, δηλαδή, στην κορυφή του Πύργου, που το χρησιμοποιούσε ως προσωπικό του ησυχαστήριο.
Αυτό είναι το κρυφό διαμέρισμα στον Πύργο του Άιφελ.
Το πρώτο και μέχρι πρότινος μοναδικό διαμέρισμα, ήταν αυτό που σχεδίασε ο ίδιος ο Eiffel για τον εαυτό του. Το οποίο και έχει δοθεί προς περιήγηση στο κοινό. Φυσικά αυτό βρισκόταν στην κορυφή, οπότε μπορείτε να αντιληφθείτε ότι αποτελούσε το πιο περιζήτητο διαμέρισμα στο Παρίσι.
Ο Έιφελ.
Όλη η υψηλή κοινωνία της Γαλλίας, ασκούσε πίεση στον μηχανικό για να τους παραχωρήσει το διαμέρισμα έναντι ενοικίου, έστω και για μια μόνο μέρα. Όμως, ο Άιφελ κρατούσε το διαμέρισμα για τον ίδιο και περιορισμένο αριθμό φίλων του.
Ο Eiffel me ton Thomas Edisan.

Κατά καιρούς στο διαμέρισμα αυτό λάμβαναν χώρα διάφορα soirée για τον ίδιο και τους καλεσμένους του. Ένας από αυτούς ήταν και ο εικονιζόμενος Thomas Edison, ο γνωστός πρωτοπόρος του ηλεκτρισμού.

Ο Thomas Edison με την Claire Eiffel.
Σε αυτή την φωτογραφία εικονίζεται ο Thomas Edison. Με τον οποίο γνωρίστηκαν κατά την διετή περιοδεία του Edison στην Ευρώπη. Πέρα από τον Edison φαίνεται και η κόρη του Claire Eiffel, ελαιογραφίες και κάποια έπιπλα και μηχανήματα της εποχής.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στα 300 μέτρα από το έδαφος. Τότε είχε ξύλινα πατώματα, πολύχρωμες ταπετσαρίες με μοτίβα, ελαιογραφίες, πιάνο με ουρά, καναπέδες, πολυθρόνες και μινιμαλιστικά ξύλινα έπιπλα της εποχής. Κάποια από τα έπιπλα έχουν αναπαλαιωθεί και είναι τα ίδια που βρίσκονται στις φωτογραφίες με τα ομοιώματα.
Το κρυφό διαμέρισμα του Πύργου Άιφελ.
Στο διαμέρισμα είχε τοποθετηθεί μετεωρολογικός εξοπλισμός της τελευταίας τεχνολογίας. Μια επιστήμη που συγκινούσε ιδιαίτερα τον Άιφελ, και ακολούθησε μέχρι το τέλος της ζωής του. Καθώς είχε εγκαταστήσει μηχανήματα παρακολούθησης του καιρού και στο σπίτι του στις Σέβρες.
Ο Πύργος του Άιφελ φωτισμένος.
 

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.