Μόνωση δώματος και ταράτσας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Ότι πρέπει να γνωρίζεις για τη μόνωση δώματος και ταράτσας

Μάθετε τα πάντα για την μόνωση δώματος και ταράτσας.

Η μόνωση είναι μια διαδικασία που εφαρμόζεται στην οροφή ενός κτιρίου για να το κρατά προστατευμένο από τις εξωτερικές επιδράσεις (πχ αέρας,βροχή,ηλιακή ακτινοβολία κλπ), καθώς και για να εξασφαλίζει ιδανικές συνθήκες θερμικής άνεσης στους ενοίκους του.

Ποια είναι τα οφέλη της;

  1. Μπορεί να μειώσει το κόστος θέρμανσης (η εξοικονόμηση μπορεί να φτάσει ακόμα και το 60%). Με την κατάλληλη μόνωση ταράτσας το σπίτι διατηρείται δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα.
  2. Μπορεί να αποφευχθεί η εμφάνιση υγρασίας στις επιφάνειες των τοίχων.
  3. Κρατά μακριά όλους τους ενοχλητικούς θορύβους (ηχομόνωση).

Tι τύποι μόνωσης υπάρχουν;

Η επιλογή της κατάλληλης μόνωσης εξαρτάται από το τι θέλουμε να βελτιώσουμε και να πετύχουμε στο σπίτι.

  1. Θερμομόνωση: Η θερμομόνωση μειώνει τη μεταφορά θερμότητας από αγωγή ή ακτινοβολία, εμποδίζοντας ή αντανακλώντας και όχι απορροφώντας την ενέργεια.
  2. Υγρομόνωση: Είναι η διαδικασία κατά την οποία ένα σώμα γίνεται αδιαπέραστο από το νερό με την εφαρμογή συγκεκριμένων αδιαβροχοποιητικών υλικών.
  3. Ηχομόνωση: Συνήθως η ηχομόνωση γίνεται με χρήση υαλοβάμβακα ή πετροβάμβακα για τις τοιχοποιίες και με εξηλασμένη πολυστερίνη αν αναφερόμαστε σε δάπεδα. Χρησιμοποιώντας έτσι διαφορετικά υλικά μειώνεται περισσότερο η ένταση του ήχου.

Πότε είναι η κατάλληλη εποχή για μόνωση;

Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι προτιμότερο οι μονώσεις να γίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Με την εξέλιξη, όμως,  της τεχνολογίας και τα καινούργια υλικά, οι εργασίες θερμομόνωσης και υγρομόνωσης μπορούν να γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πόσο κοστίζει η μια μόνωση;

 Το κόστος μίας μόνωσης διαμορφώνεται από διάφορους παράγοντες όπως:

  1. Tον τύπο μόνωσης που θα επιλέξετε.
  2. Τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας.
  3. Την ποιότητα του υποστρώματος και το βαθμό προετοιμασίας που χρειάζεται (μπορεί να υπάρχει προηγούμενη μόνωση που ενδεχομένως να χρήζει αποξήλωσης).
  4. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη Recons (Τ. 2103003039) που αναλαμβάνει μονώσεις ταρατσών, ρύσεις με αφρομπετόν, στεγανοποιήσεις βιομηχανικών δαπέδων, μόνωση υπογείων και τοιχίων και πάρτε 10 ετή γραπτή εγγύηση σε προσιτές τιμές. 

RECONS P.C.

Ελλανίκου 25 Αθήνα
Παρθενώνος 9 Τρίπολη
Αθήνα, Αττική 11634
Greece
Phone: 2103003039
Email: info@recons.gr
URL:

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε στη μόνωση δώματος και ταράτσας

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό


Κοινοποίηση