Καλάθι αγορών

Μόνωση δώματος και ταράτσας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Ότι πρέπει να γνωρίζεις για τη μόνωση δώματος και ταράτσας

Μάθετε τα πάντα για την μόνωση δώματος και ταράτσας.

Η μόνωση είναι μια διαδικασία που εφαρμόζεται στην οροφή ενός κτιρίου για να το κρατά προστατευμένο από τις εξωτερικές επιδράσεις (πχ αέρας,βροχή,ηλιακή ακτινοβολία κλπ), καθώς και για να εξασφαλίζει ιδανικές συνθήκες θερμικής άνεσης στους ενοίκους του.

Ποια είναι τα οφέλη της;

 1. Μπορεί να μειώσει το κόστος θέρμανσης (η εξοικονόμηση μπορεί να φτάσει ακόμα και το 60%). Με την κατάλληλη μόνωση ταράτσας το σπίτι διατηρείται δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα.
 2. Μπορεί να αποφευχθεί η εμφάνιση υγρασίας στις επιφάνειες των τοίχων.
 3. Κρατά μακριά όλους τους ενοχλητικούς θορύβους (ηχομόνωση).

Tι τύποι μόνωσης υπάρχουν;

Η επιλογή της κατάλληλης μόνωσης εξαρτάται από το τι θέλουμε να βελτιώσουμε και να πετύχουμε στο σπίτι.

 1. Θερμομόνωση: Η θερμομόνωση μειώνει τη μεταφορά θερμότητας από αγωγή ή ακτινοβολία, εμποδίζοντας ή αντανακλώντας και όχι απορροφώντας την ενέργεια.
 2. Υγρομόνωση: Είναι η διαδικασία κατά την οποία ένα σώμα γίνεται αδιαπέραστο από το νερό με την εφαρμογή συγκεκριμένων αδιαβροχοποιητικών υλικών.
 3. Ηχομόνωση: Συνήθως η ηχομόνωση γίνεται με χρήση υαλοβάμβακα ή πετροβάμβακα για τις τοιχοποιίες και με εξηλασμένη πολυστερίνη αν αναφερόμαστε σε δάπεδα. Χρησιμοποιώντας έτσι διαφορετικά υλικά μειώνεται περισσότερο η ένταση του ήχου.
 4. Συμβατική μόνωση: Η συμβατική μόνωση θεωρείται περιορισμένης βατότητας, επειδή η τελική επίστρωση είναι συνήθως ασφαλτόπανο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε μετά την ολοκλήρωση της μόνωσης ηλιακούς θερμοσίφωνες, κλιματιστικά κ.λ.π.. Η συγκεκριμένη μόνωση μπορεί να τοποθετηθεί μόνο σε επίπεδες ή με μικρή κλίση ταράτσες.
 5. Ανεστραμμένη μόνωση: Στην ανεστραμμένη μόνωση τοποθετείται η θερμομόνωση πάνω από την στεγανωτική στρώση. Έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να τρυπήσει και να αλλοιωθεί η στεγάνωση της ταράτσας, ενώ παράλληλα προστατεύεται πλήρως και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Είναι ιδανική λύση για ταράτσες όπου υπάρχει ήδη μια αποτελεσματική στεγανωτική στρώση. Γιατί γλιτώνετε αυτό το στάδιο, τοποθετώντας από πάνω μόνο τη θερμομονωτική στρώση, εξοικονομώντας χρήματα.

Πότε είναι η κατάλληλη εποχή για μόνωση;

Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι προτιμότερο οι μονώσεις να γίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Με την εξέλιξη, όμως,  της τεχνολογίας και τα καινούργια υλικά, οι εργασίες θερμομόνωσης και υγρομόνωσης μπορούν να γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Πόσο κοστίζει η μια μόνωση;

Το κόστος μίας μόνωσης διαμορφώνεται από διάφορους παράγοντες όπως:

 1. Tον τύπο μόνωσης που θα επιλέξετε.
 2. Τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας.
 3. Την ποιότητα του υποστρώματος και το βαθμό προετοιμασίας που χρειάζεται (μπορεί να υπάρχει προηγούμενη μόνωση που ενδεχομένως να χρήζει αποξήλωσης).
 4. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.

Τι θα κερδίσετε από την μόνωσης της ταράτσας;

Οι μονώσεις ταρατσών, προσφέρουν αμέτρητα πλεονεκτήματα και η απόσβεση των χρημάτων γίνεται άμεσα.
Αυτά είναι τα βασικά οφέλη από τις μονώσεις ταρατσών:

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

 • Εξοικονόμηση χρημάτων από τα έξοδα θέρμανσης και ψύξης.
 • Αποφυγή προβλημάτων υγρασίας και μούχλας, αλλά και τους κόστους επισκευής τους.
 • Αύξηση της αξίας τους κτιρίου.
 • Προστασία από μελλοντική ταλαιπωρία των εργασιών επισκευής.
 • Διατήρηση μιας ευχάριστης θερμοκρασίας στο εσωτερικό του σπιτιού.

Τι επηρεάζει τις τιμές στις μονώσεις ταρατσών;

Οι τιμές στις μονώσεις ταρατσών, επηρεάζονται από συγκεκριμένους παράγοντες και διαφέρουν ανά περίπτωση.
Παράγοντες που θα επηρεάσουν το κόστος που θα έχει μια μόνωση ταράτσας:

 • Το είδος της μόνωσης
 • Τα μονωτικά και στεγανωτικά υλικά που θα χρησιμοποιηθούν
 • Η ποιότητα του υποστρώματος
 • Οι εργασίες προετοιμασίες που απαιτούνται
 • Το μέγεθος της ταράτσας
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη Recons (Τ. 2103003039) που αναλαμβάνει μονώσεις ταρατσών, ρύσεις με αφρομπετόν, στεγανοποιήσεις βιομηχανικών δαπέδων, μόνωση υπογείων και τοιχίων και πάρτε 10 ετή γραπτή εγγύηση σε προσιτές τιμές. 

[wpseo_address show_state=”1″ show_country=”1″ show_phone=”1″ show_phone_2=”1″ show_fax=”0″ show_email=”1″ show_url=”1″ show_logo=”0″]

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.