Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ξύλινο δάπεδο
Αρχική Υλικά και Προϊόντα Ξύλο Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ξύλινο δάπεδο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ξύλινο δάπεδο

0
2238
Ιδέες για το σπίτι με ξύλινο δάπεδο.

Ιδέες για το σπίτι στην περίπτωση που έχετε ξύλινο δάπεδο. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι με όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το υλικό.

Η μόδα της διακόσμησης έχει επαναφέρει τα ξύλινα δάπεδα, καθώς είναι ένα φυσικό και ζωντανό υλικό που αποπνέει αίσθηση ζεστασιάς στο χώρο. Σήμερα οι επιλογές για τις επενδύσεις είναι πάρα πολλές και ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις. Ρουστίκ, μοντέρνο, μασίφ ή απομίμηση όλα υπάρχουν , αρκεί να τα αξιοποιήσετε σωστά.

Τρεις είναι οι βασικές κατηγορίες στις επενδύσεις ξύλινων δαπέδων

1. Ολόσωμες σανίδες: Είναι μασίφ ξύλινες σανίδες που υπάρχουν σε διάφορες διαστάσεις, από όλα τα είδη ξυλείας (δρυός, οξιάς, ιρόκου κτλ.), σε διάφορες ποιότητες (με νερά, με ρόζους ή χωρίς) και αποχρώσεις. Τοποθετούνται καρφωτές ή κολλητές. Είναι η πιο διαχρονική και όμορφη επιλογή.

2. Προλουστραρισμένα: Είναι οι σύνθετες σανίδες (ημιμασίφ) που επενδύονται από ένα φύλλο αληθινού ξύλου. Έρχονται λουστραρισμένες και έτοιμες για τοποθέτηση. Τοποθετούνται καρφωτά, κολλητά ή και πλωτά. Μπορεί να είναι η οικονομικότερη επιλογή, έχει όμως λιγότερη διάρκεια ζωής

3. Laminate: Είναι τα συνθετικά δάπεδα που μιμούνται την εμφάνιση του ξύλου. Αποτελούνται από διαφορετικές στρώσεις υλικών και σαν τελική επίστρωση έχουν φωτογραφία ξύλου. Είναι κατάλληλα για τους επαγγελματικούς χώρους. Μπορεί να είναι οικονομικά, φθείρονται όμως πολύ εύκολα.

Ξύλινο δάπεδο εξωτερικού χώρου.
Τα ξύλινα δάπεδα εξωτερικού χώρου είναι εμποτισμένα με ειδικά βερνίκια για να είναι ανθεκτικά στην υγρασία.

Τοποθέτηση

1. Καρφωτό: Το δάπεδο τοποθετείται επάνω σε ξύλινο σκελετό από καδρόνια.

2. Κολλητό: Το δάπεδο μπαίνει με επικόλληση.

Εξωτερικής χρήσης

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τοποθετούνται ειδικά ξύλα,ανθεκτικά στην υγρασία, τα οποία δένονται επάνω σε σκελετό για να γίνεται αποστράγγιση των νερών. Υπάρχουν και εδώ πολλές διαστάσεις, χρωματισμοί και σχέδια για να διαλέξετε. Η συναρμόλογησή τους είναι σχετικά εύκολη. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορείτε να συναρμολόγησετε τα κομμάτια και μόνοι σας.

Ξύλινο δάπεδο εξωτερικού χώρου.

Γενικές συμβουλές διακόσμησης για ξύλινα δάπεδα

  1. Ένα σκουρόχρωμο δάπεδο με ανοιχτόχρωμους τοίχους δείχνει το δωμάτιο πιο ευρύχωρο.
  2. Ένα σκουρόχρωμο δάπεδο με σκούρα οροφή δείχνει το δωμάτιο πιο χαμηλό και σκοτεινό.
  3. Ο συνδυασμός ανοιχτόχρωμου δαπέδου με ανοιχτόχρωμους τοίχους δημιουργεί την αίσθηση του ευρύχωρου.
  4. Οι σκουρόχρωμοι τοίχοι γενικά σε έναν χώρο με ανοιχτόχρωμο δάπεδο και οροφή  τονίζουν τις οριζόντιες γραμμές.