Μενού
Μενού

Ένα διαφορετικό σπίτι για σαφάρι

Sandibe Okavango: Ένα διαφορετικό σπίτι για σαφάρι με την μαγική του αρχιτεκτονική να εντυπωσιάζει.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Sandibe Okavango: Ένα διαφορετικό σπίτι για σαφάρι με την μαγική του αρχιτεκτονική να εντυπωσιάζει.

Οι αρχιτέκτονες Michaelis Boyd και Nick Plewman συνεργάστηκαν για να σχεδιάσουν το Sandibe Okavango. Ένα οικολογικό και φιλικό σαφάρι που βρίσκεται στη Μποτσουάνα. Χτισμένο στο Δέλτα του Okavango, το κατάλυμα γειτονεύει με ένα ενεργό πάρκο σαφάρι. Προσφέροντας, με αυτό τον τρόπο, στους επισκέπτες άφθονες ευκαιρίες να δουν τα ζώα να συγκεντρώνονται στο φυσικό τους περιβάλλον.

Το Δέλτα Okavango θεωρείται ένα από τα επτά φυσικά θαύματα της αφρικανικής ηπείρου. Δεδομένου ότι το αρχικό κατάλυμα χτίστηκε πριν δεκαεπτά χρόνια, έχει χαρακτηριστεί ως χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς και, κατά συνέπεια, έχουν επιβληθεί πλήθος κατάλληλων, αλλά τεράστιων περιορισμών για την οικοδόμηση εκεί.
Με 12 σουίτες, αυτό το πολυτελές κατάλυμα χτίστηκε με την ιδέα να γίνει μια τουριστική αναβίωση για την περιοχή. Απομακρυσμένο από τους παραδοσιακούς σκούρους εσωτερικούς χώρους των σπιτιών σαφάρι, κάνει έντονη τη χρήση τοπικών υλικών. Ενώ, η ηλεκτρική ενέργεια παρέχεται από ένα κοντινό αγρόκτημα ηλιακών συλλεκτών. Αυτά τα χαρακτηριστικά βοηθούν στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του καταλύματος.
Το Sandibe είναι χτισμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από ξύλο. Οι δοκοί πεύκου δίνουν καμπυλόγραμμη μορφή. Το δέρμα του κτιρίου σχηματίζεται σαν ανεστραμμένη βάρκα από στρώματα από ξύλινες σανίδες, στεγανοποιημένο με ακρυλική μεμβράνη και καλυμμένο με καναδικό κέδρινο έρπητα ζωστήρα.

Main Menu