Καλάθι αγορών

7 ιστορικά κτήρια της Αθήνας

Ιστορικά κτίρια της Αθήνας

Δείτε επτά ιστορικά κτίρια της Αθήνα. Επτά αρχιτεκτονικά “διαμάντια” στο κέντρο της πόλης, που διαθέτουν πλούσια ιστορία.

Μπορεί για κάποιους να θεωρείται χαώδης, θορυβώδης και όχι τόσο καθαρή, όμως η Αθήνα διαθέτει πλούσια ιστορικά κτίρια με ιστορία. Η ιστορία της πόλης που έχει περάσει από σαράντα κύματα και αν κοιτάξεις προσεκτικά, θα βρεις αποτυπώματά τους παντού.
Όσο θόρυβο, άγχος, στρες, κίνηση και ταραχή μας φανερώνει η Αθήνα, τόσο κρυφά διαμάντια έχει. Τα οποία εμείς, το απλό κοινό που τρέχει με βιασύνη τη Σταδίου και την Αλεξάνδρας, βλέπουμε αλλά έχουμε πάψει να παρατηρούμε.
Ορίστε, λοιπόν, μερικά αρχιτεκτονικά “διαμάντια” της Αθήνας για να θυμηθούμε ότι γύρω μας, παρόλο τα άσχημα, υπάρχει ακόμη ομορφιά. Μια ομορφιά που ήρθε και θα μείνει για αιώνες.

#1 Ζάππειον Μέγαρο

Το Ζάππειον Μέγαρο ή Ζάππειο είναι ένα από τα σημαντικότερα κτίρια της Αθήνας. Η ανέγερσή του χρηματοδοτήθηκε από τον εθνικό ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα και ολοκληρώθηκε το 1888. Σήμερα λειτουργεί ως συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο.

Το Ζάππειο στο Μέγαρο.

 

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

#2 Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) είναι το πιο παλιό και πιο φημισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας στο τομέα της τεχνολογίας. Έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην επιστημονική, τεχνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας από την ίδρυση του το 1836.
 

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.#3 Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής

Το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής είναι ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στην οδό Σταδίου στην Αθήνα. Αποτελεί ένα από τα πλέον ιστορικά κτίσματα της πόλης και στεγάζει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

Το Μέγαρο της Παλιάς Βουλής.
#4 Νομισματικό Μουσείο Αθηνών

Το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών στεγάζεται σήμερα στο Ιλίου Μέλαθρον. Την αρχοντική κατοικία του αρχαιολόγου Ερίκου Σλήμαν, έργο του αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα του είδους του στον κόσμο.

To Νομισματικό Μουσείο Αθηνών.
#5 Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο είναι οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό την προαγωγή, μέσω της θεατρικής τέχνης, της πνευματικής καλλιέργειας του λαού και της διαφύλαξης της εθνικής πολιτιστικής ταυτότητας του.
Το Εθνικό Θέατρο

#6 Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ιδρύθηκε από τον Ιωάννη Καποδίστρια και βρισκόταν μέχρι πρότινος στο κέντρο της Αθήνας. Τώρα έχει μετεγκατασταθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Φαληρικό Δέλτα. Το νεοκλασικό κτίριο σχεδιάστηκε από το Δανό αρχιτέκτονα Θεόφιλο Χάνσεν. Ως μέρος της περίφημης του Αθηναϊκής Τριλογίας νεοκλασικών κτιρίων στα οποία συμπεριλαμβάνονται επίσης η Ακαδημία Αθηνών και το πρώτο κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.
#7 Μέγαρο Ακαδημίας Αθηνών

Το Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών είναι νεοκλασικό κτίριο το οποίο στεγάζει την Ακαδημία Αθηνών, σπουδαίο επιστημονικό ίδρυμα της Ελλάδας.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.