Καλάθι αγορών

Τα πλεονεκτήματα της εξωτερικής θερμομόνωσης

Εξωτερική θερμομόνωση στις ανακαινίσεις σπιτιών: Τα πλεονεκτήματα και η λειτουργία

Εξωτερική θερμομόνωση στις ανακαινίσεις σπιτιών: Τα πλεονεκτήματα και η λειτουργία.

Με τον όρο “Εξωτερική θερμομόνωση” εννοούμε την τοποθέτηση θερμομονωτικού υλικού στην εξωτερική πλευρά των κτιρίων σε νέες ή παλαιές κατοικίες που υφίστανται ανακαίνιση. Με αυτό τον τρόπο προστατεύεται το σπίτι σας τόσο από τη ζέστη όσο και το κρύο. Επιπλέον το κόστος για τη θέρμανση και δροσισμό του χώρου μειώνεται αισθητά.
Τα θερμομονωτικά υλικά που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι η διογκωμένη πολυστερίνη, και σε ειδικές περιπτώσεις ο πετροβάμβακας ή εξηλασμένη πολυστερίνη. Ο τρόπος επιλογής της κατάλληλης εξωτερικής θερμομόνωσης εξαρτάται από την παλαιότητα ενός κτιρίου σε συνδυασμό με την κλιματική περιοχή στην οποία ανήκει και τη χρήση του. Αν ο σκοπός σας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομία, τότε η εξωτερική θερμομόνωση είναι η ιδανική λύση.
Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εσωτερικής θερμομόνωσης

Πώς λειτουργεί η εξωτερική θερμομόνωση στις ανακαινίσεις;

Πρόκειται για μια μορφή μόνωσης η οποία στερεώνεται εξωτερικά σε έναν υπάρχον ή σε ένα νεόδμητο κτίριο. Οι μονωτικές πλάκες υψηλών προδιαγραφών τοποθετούνται με σκοπό την προστασία και την διακοσμητική αναβάθμιση των προσόψεων των κτιρίων. Επιπλέον, ενισχύει το εξωτερικό κέλυφος του κτιρίου θωρακίζοντάς το από ρωγμές, θερμικές απώλειες και καιρικά φαινόμενα. Με αποτέλεσμα να αυξάνει την αντοχή του στο πέρασμα των χρόνων.
σπίτι

Πλεονεκτήματα εξωτερικής θερμομόνωσης

 • Εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομία (μείωση στην κατανάλωση του ρεύματος 45-60%).
 • Θερμομονώνεται το κτίριο πλήρως χωρίς να δημιουργούνται θερμογέφυρες στα στοιχεία του κτιρίου από μπετόν π.χ. δοκάρια, κολώνες, τοιχία κλπ
 • Προστατεύει τις εξωτερικές επιφάνειες των τοίχων από την υγρασία και έτσι δεν επιτρέπει την εμφάνιση μούχλας στο εσωτερικό της κατοικίας.
 • Η σωστή επιλογή των υλικών θερμομόνωσης θα προσφέρει προστασία από θερμικές καταπονήσεις και συμπυκνώσεις υδρατμών. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται αρκετά το κόστος συντήρησης του κτιρίου.
 • Εξασφάλιση άνετων συνθηκών για τους ενοίκους ανεξαρτήτως κλιματολογικών συνθηκών.
 • Ένας χώρος με υψηλές, ενεργειακά, προδιαγραφές που προσφέρει άνετη διαμονή όλο το χρόνο, είναι πάντα ελκυστικός για μελλοντικούς αγοραστές ή ενοίκους.
 • Κυρίως στις ανακαινίσεις κατοικιών δεν μικραίνει ο χώρος εσωτερικά καθώς η θερμοπρόσοψη τοποθετείται πέραν του επιτρεπόμενου εμβαδού της καλυπτόμενης επιφάνειας. Έτσι υπάρχει ελευθερία στην κατασκευή αρχιτεκτονικών σχεδίων, στην επιλογή χρωμάτων και τελικών υφών.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.