Καλάθι αγορών

Επισκευή, τοποθέτηση και service του κλιματιστικού

επισκευή, τοποθέτηση και service κλιματιστικού. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι

Συμβουλές για επισκευή, τοποθέτηση και service κλιματιστικού. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας.

Πιστεύετε ότι το κλιματιστικό σας χρειάζεται επισκευή; Ακούτε έναν περίεργο θόρυβο και φοβάστε ότι το air condition είναι έτοιμο να σας… εγκαταλείψει; Αρχικά, μην πανικοβάλλεστε, καθώς τα πράγματα είναι πολύ απλά.
Γενικά, τα κλιματιστικά έχουν μέση διάρκεια ζωής περίπου δέκα χρόνια. Ωστόσο, η χρήση τους είναι τόσο μεγάλη, καθώς χρησιμοποιούνται τόσο για ψύξη όσο και για θέρμανση. Γεγονός, που δεν αποκλείεται κάποια στιγμή της ζωής τους να παρουσιάσουν μια βλάβη και να χρειάζονται επισκευή.

Συχνές βλάβες κλιματιστικών που χρειάζονται service

air condition
Προσπαθείτε χωρίς αποτέλεσμα να ανάψετε το κλιματιστικό αλλά αυτό δεν λειτουργεί με τίποτα; Αν και μοιάζει με σοβαρό πρόβλημα, η πραγματικότητα ενδέχεται να είναι πολύ πιο απλή. Πριν σιγουρευτείτε ότι το κλιματιστικό χρειάζεται επισκευή, καλό θα είναι να τσεκάρετε μερικά απλά πράγματα, όπως αν βρίσκεται στην πρίζα ή αν το τηλεχειριστήριο έχει μπαταρίες

 • Βουλωμένα φίλτρα κλιματιστικού: Αν βγαίνει μια άσχημη μυρωδιά από το κλιματιστικό ή έχει μειωμένη απόδοση μάλλον έχουν βουλώσει τα φίλτρα του. Καλό θα είναι να συμβουλευτείτε έναν ψυκτικό προκειμένου να σας δώσει συμβουλές και να μην το οδηγήσετε σε περαιτέρω βλάβη στον ανεμιστήρα και τον συμπιεστή του κλιματιστικού.
 • Διαρροή φρέον από το κλιματιστικό: Η απώλεια φρέον είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο και η συμπλήρωσή του δεν θα λύσει το πρόβλημα. Αφού το υγρό σταδιακά θα διαρρεύσει ξανά, με αποτέλεσμα το κλιματιστικό δεν θα λειτουργεί.
 • Αυξομείωση ισχύς και συνεχής λειτουργία κλιματιστικού: Η συχνότερη αιτία για αυτό το πρόβλημα είναι η βλάβη στους αισθητήρες, οι οποίοι επιτηρούν την θερμοκρασία και τις πιέσεις του ψυκτικού υγρού ή του αέρα στο κλιματιστικό σου.
 • Βλάβη πλακέτας ή σωλήνα αποχέτευσης συμπυκνωμάτων: Το πρόβλημα θα γίνει άμεσα αισθητό καθώς θα προκαλέσει μειωμένη απόδοση θερμότητας και ψύξης. Συμβουλευτείτε αμέσως έναν επαγγελματία ο οποίος θα προχωρήσει εύκολα στην αντικατάσταση ή επισκευή πλακέτας κλιματιστικού και του σωλήνα αποχέτευσης συμπυκνωμάτων.

Αν θέλετε, λοιπόν, να αποφύγετε όσο γίνεται τα παραπάνω και πολλά ακόμα προβλήματα, πρέπει να φροντίζετε για την τακτική συντήρηση και service του κλιματιστικού.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Πλεονεκτήματα συχνής & σωστής συντήρησης κλιματιστικού

 • Επίτευξη μέγιστης απόδοσης κλιματιστικού και εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας
 • Μακροζωία της συσκευής και αντοχή στο χρόνο
 • Μείωση του θορύβου και καλύτερη λειτουργία
 • Εξοικονόμηση χρημάτων μέσω της αποφυγής βλαβών
 • Καλύτερη ποιότητα αέρα

Οι εργασίες που περιλαμβάνει ένα service ενός κλιματιστικού

 • Καθάρισμα των φίλτρων του κλιματιστικού
 • Καθάρισμα στοιχείων εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων από χημικό υγρό
 • Καθάρισμα ανεμιστήρων εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων
 • Καθάρισμα φίλτρων αέρα και περσίδας
 • Καθάρισμα φτερωτών & καλύμματος των ανεμιστήρων
 • Συμπλήρωση με φρέον (freon) αν υπάρχει απώλεια
 • Έκδοση ειδικού δελτίου συντήρησης

 
air condition

Τα βήματα που ακολουθούνται στην εγκατάσταση Air Condition

 1. Αρχική μελέτη σχεδίων, προδιαγραφών, οδηγιών της συσκευής air condition: Υπάρχει ένας εξειδικευμένος οδηγός τοποθέτησης από τον κατασκευαστή του μοντέλου air conditon. Εκεί αναφέρονται τα βήματα για την κατάλληλη εγκατάστασή του και τις διάφορες ιδιαιτερότητες που ενδεχομένως να έχει.
 2. Επιλογή του σημείου τοποθέτησης: Η επιλογή του σημείου τοποθέτησης είναι πολύ σημαντική καθώς θα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό πόσο αποτελεσματικό θα είναι το κλιματιστικό. Γενικά καλό θα είναι να τοποθετείται σε σημείο όπου τα ρεύματα θερμού και ψυχρού αέρα να μην ενοχλούν όσους χρησιμοποιούν τον χώρο. Οι πιο ιδανικές θέσεις είναι εκείνες πάνω από πόρτες και παράθυρα. Με αυτό τον τρόπο ο αέρας να έχει αντίθετη κίνηση και μην έχουμε απώλειες ενέργειας.
 3. Σύνδεση των σωληνώσεων: Στο στάδιο αυτό θα εγκατασταθούν οι ψυκτικοί σωλήνες και ο σωλήνας αποχέτευσης. Επίσης πραγματοποιείται η ηλεκτρολογική σύνδεση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού.
 4. Δοκιμή & έλεγχος στεγανότητας & λειτουργίας air condition: Είναι απαραίτητο να γίνεται έλεγχος μετά από το πέρας της εγκατάστασης για την σωστή λειτουργία του air condition.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.