Μενού
Μενού

Επισκευή, τοποθέτηση και service του κλιματιστικού

επισκευή, τοποθέτηση και service κλιματιστικού. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Συμβουλές για επισκευή, τοποθέτηση και service κλιματιστικού. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας.

Πιστεύετε ότι το κλιματιστικό σας χρειάζεται επισκευή; Ακούτε έναν περίεργο θόρυβο και φοβάστε ότι το air condition είναι έτοιμο να σας… εγκαταλείψει; Αρχικά, μην πανικοβάλλεστε, καθώς τα πράγματα είναι πολύ απλά.
Γενικά, τα κλιματιστικά έχουν μέση διάρκεια ζωής περίπου δέκα χρόνια. Ωστόσο, η χρήση τους είναι τόσο μεγάλη, καθώς χρησιμοποιούνται τόσο για ψύξη όσο και για θέρμανση. Γεγονός, που δεν αποκλείεται κάποια στιγμή της ζωής τους να παρουσιάσουν μια βλάβη και να χρειάζονται επισκευή.

Συχνές βλάβες κλιματιστικών που χρειάζονται service

air condition
Προσπαθείτε χωρίς αποτέλεσμα να ανάψετε το κλιματιστικό αλλά αυτό δεν λειτουργεί με τίποτα; Αν και μοιάζει με σοβαρό πρόβλημα, η πραγματικότητα ενδέχεται να είναι πολύ πιο απλή. Πριν σιγουρευτείτε ότι το κλιματιστικό χρειάζεται επισκευή, καλό θα είναι να τσεκάρετε μερικά απλά πράγματα, όπως αν βρίσκεται στην πρίζα ή αν το τηλεχειριστήριο έχει μπαταρίες

 • Βουλωμένα φίλτρα κλιματιστικού: Αν βγαίνει μια άσχημη μυρωδιά από το κλιματιστικό ή έχει μειωμένη απόδοση μάλλον έχουν βουλώσει τα φίλτρα του. Καλό θα είναι να συμβουλευτείτε έναν ψυκτικό προκειμένου να σας δώσει συμβουλές και να μην το οδηγήσετε σε περαιτέρω βλάβη στον ανεμιστήρα και τον συμπιεστή του κλιματιστικού.
 • Διαρροή φρέον από το κλιματιστικό: Η απώλεια φρέον είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο και η συμπλήρωσή του δεν θα λύσει το πρόβλημα. Αφού το υγρό σταδιακά θα διαρρεύσει ξανά, με αποτέλεσμα το κλιματιστικό δεν θα λειτουργεί.
 • Αυξομείωση ισχύς και συνεχής λειτουργία κλιματιστικού: Η συχνότερη αιτία για αυτό το πρόβλημα είναι η βλάβη στους αισθητήρες, οι οποίοι επιτηρούν την θερμοκρασία και τις πιέσεις του ψυκτικού υγρού ή του αέρα στο κλιματιστικό σου.
 • Βλάβη πλακέτας ή σωλήνα αποχέτευσης συμπυκνωμάτων: Το πρόβλημα θα γίνει άμεσα αισθητό καθώς θα προκαλέσει μειωμένη απόδοση θερμότητας και ψύξης. Συμβουλευτείτε αμέσως έναν επαγγελματία ο οποίος θα προχωρήσει εύκολα στην αντικατάσταση ή επισκευή πλακέτας κλιματιστικού και του σωλήνα αποχέτευσης συμπυκνωμάτων.

Αν θέλετε, λοιπόν, να αποφύγετε όσο γίνεται τα παραπάνω και πολλά ακόμα προβλήματα, πρέπει να φροντίζετε για την τακτική συντήρηση και service του κλιματιστικού.

Πλεονεκτήματα συχνής & σωστής συντήρησης κλιματιστικού

 • Επίτευξη μέγιστης απόδοσης κλιματιστικού και εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας
 • Μακροζωία της συσκευής και αντοχή στο χρόνο
 • Μείωση του θορύβου και καλύτερη λειτουργία
 • Εξοικονόμηση χρημάτων μέσω της αποφυγής βλαβών
 • Καλύτερη ποιότητα αέρα

Οι εργασίες που περιλαμβάνει ένα service ενός κλιματιστικού

 • Καθάρισμα των φίλτρων του κλιματιστικού
 • Καθάρισμα στοιχείων εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων από χημικό υγρό
 • Καθάρισμα ανεμιστήρων εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων
 • Καθάρισμα φίλτρων αέρα και περσίδας
 • Καθάρισμα φτερωτών & καλύμματος των ανεμιστήρων
 • Συμπλήρωση με φρέον (freon) αν υπάρχει απώλεια
 • Έκδοση ειδικού δελτίου συντήρησης

 
air condition

Τα βήματα που ακολουθούνται στην εγκατάσταση Air Condition

 1. Αρχική μελέτη σχεδίων, προδιαγραφών, οδηγιών της συσκευής air condition: Υπάρχει ένας εξειδικευμένος οδηγός τοποθέτησης από τον κατασκευαστή του μοντέλου air conditon. Εκεί αναφέρονται τα βήματα για την κατάλληλη εγκατάστασή του και τις διάφορες ιδιαιτερότητες που ενδεχομένως να έχει.
 2. Επιλογή του σημείου τοποθέτησης: Η επιλογή του σημείου τοποθέτησης είναι πολύ σημαντική καθώς θα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό πόσο αποτελεσματικό θα είναι το κλιματιστικό. Γενικά καλό θα είναι να τοποθετείται σε σημείο όπου τα ρεύματα θερμού και ψυχρού αέρα να μην ενοχλούν όσους χρησιμοποιούν τον χώρο. Οι πιο ιδανικές θέσεις είναι εκείνες πάνω από πόρτες και παράθυρα. Με αυτό τον τρόπο ο αέρας να έχει αντίθετη κίνηση και μην έχουμε απώλειες ενέργειας.
 3. Σύνδεση των σωληνώσεων: Στο στάδιο αυτό θα εγκατασταθούν οι ψυκτικοί σωλήνες και ο σωλήνας αποχέτευσης. Επίσης πραγματοποιείται η ηλεκτρολογική σύνδεση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού.
 4. Δοκιμή & έλεγχος στεγανότητας & λειτουργίας air condition: Είναι απαραίτητο να γίνεται έλεγχος μετά από το πέρας της εγκατάστασης για την σωστή λειτουργία του air condition.

Main Menu