Καλάθι αγορών

Πρωτεύουσες Vs Επαρχίες

Δείτε μερικές πρωτεύουσες σε σύγκριση με τις επαρχίες

Συγκρίνουμε μερικές πρωτεύουσες με τις επαρχίες, δείτε τις διαφορές και αποφασίστε που θα θέλετε να μείνετε.

Η μόνιμη σύγκριση μεγάλων πόλεων και επαρχιών συνεχίζει να υπάρχει για χρόνια. Οι μεγαλες πόλεις θυμίζουν κάποιες φορές κινούμενα τέρατα άγχους, και άλλες φαντασμαγορικές μητέρες πολιτισμού.

Όμως οι επαρχίες, άλλοτε έξω απο τα πράγματα άλλοτε μικρά μαγευτικά προάστια εξωτερικού με νότες μεσογειακού κλίματος. Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες που θα χειροτερέψουν το δίλημμα μεταξύ των δύο. Και ίσως δώσουν το προβάδισμα στις ομορφιές της επαρχίας.

Γιατι μην ξεχνάμε πως ο τουρισμός είναι βασικό πράγμα στην ελληνική οικονομία. Γι’ αυτό και εμείς θα σας δώσουμε και κάποιες ιδέες για διακοπές.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

#1 Αθήνα

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Είναι από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, με την καταγεγραμμένη ιστορία της να φθάνει ως το 3.200 π.Χ.. Το 2012 η Αθήνα κατατασσόταν ως η 39η πλουσιότερη πόλη στον κόσμο, και ως 77η ακριβότερη σε μελέτη της UBS.

Ακρόπολη.
Η πόλη είναι παγκόσμιο κέντρο αρχαιολογικής έρευνας. Καθώς υπάρχουν αρκετά εθνικά ιδρύματα και αρχαιολογικά μουσεία. Η Αθήνα φιλοξενεί 17 ξένα αρχαιολογικά ινστιτούτα (ή σχολές). Η Αθήνα έχει πάνω από δέκα αρχαιολογικές βιβλιοθήκες και τρία εξειδικευμένα αρχαιολογικά εργαστήρια.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

#2 Θεσσαλονική

Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη σε πληθυσμό και έκταση πόλη της Ελλάδας. Συχνά αναφέρεται ως η συμπρωτεύουσα της Ελλάδας. Η πόλη της Θεσσαλονίκης αποτελείται από έξι δήμους και μια δημοτική ενότητα.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης με το Λευκό Πύργο.
Από τα σύγχρονα μνημεία της συμπρωτεύουσας το πλέον αναγνωρίσιμο είναι ο Πύργος του ΟΤΕ στην είσοδο της ΔΕΘ. Το έργο είναι του αρχιτέκτονα Αθανασιάδη, και κτίστηκε το 1969 για να στεγάσει το περίπτερο του ΟΤΕ. Η ΔΕΘ/Helexpo αποτελεί συγκρότητα εκθεσιακών περιπτέρων και τα κτίρια ακολουθούν τις σύγχρονες τάσεις της αρχιτεκτονικής.
Η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ας δούμε, λοιπόν, και μερικά τοπία των επαρχιών!

#1 Ναύπλιο

Το Ναύπλιο ή Ανάπλι είναι πόλη της Πελοποννήσου και πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας. Είναι μια απ’ τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας, και υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους κατά την περίοδο 1828 – 1833.
Η πόλη του Ναύπλιου.
Το Ναύπλιο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, ένα μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι. Το Παλαμήδι είναι ένα ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη, για την Ακροναυπλία,  έτερο φρούριο ενετικό επί της ομώνυμης χερσονησίδας, καθώς και ως τόπος δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια.

Μπούρτζι.

#2 Αράχωβα

Η Αράχωβα είναι μια ορεινή κωμόπολη του Νομού Βοιωτίας, χτισμένη στις νότιες πλαγίες του Παρνασσού σε υψόμετρο 950 μέτρων. Αληθινό στολίδι για την Αράχωβα αποτελεί ο απόκρημνος βράχος με το ρολόι. Χτισμένο στα 1860 ως καμπαναριό του Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου. Το οποίο δεν άντεξε στον ολέθριο σεισμό του 1870 και κατέρρευσε.

Η πόλη της Αράχωβας.

Η Αράχωβα ανέκαθεν αποτελούσε πόλο έλξης σημαντικών ανθρώπων παγκοσμίου βεληνέκους:

 • Ο Αριστοτέλης Ωνάσης παρέα με τον Ουίνστον Τσόρτσιλ (1959)
 • Η Μαρία Κάλλας(1959)
 • Οι Μπίτλς (1967)
 • Ο Κωνσταντίνος και η Άννα-Μαρία (1966)
 • Ο βασιλιάς Παύλος και η Φρειδερίκη (1939)
 • Η Μις Υφήλιος, Κορίνα Τσοπέη (1964)
 • Η Τζάκι Κένεντι και τόσοι άλλοι έχουν αφήσει το στίγμα της παρουσίας τους στο διάσημο χωριό.
Η Αράχωβα.

#3 Λιβαδειά

Η Λιβαδειά είναι πόλη της Στερεάς Ελλάδας. Κάθε Σεπτέμβριο διοργανώνονται από το Δήμο Λεβαδείας τα “Τροφώνια”, πολιτιστικές εκδηλώσεις με θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, “happenings” κ.ά. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του εορτασμού του χαρακτηριστικού Ρουμελιώτικου Πάσχα, η πόλη στολίζεται πανηγυρικά.
Ψήνονται αρνιά, κοκορέτσια και σπληνάντερα, παλαιότερα στην κεντρική πλατεία και τους δρόμους. Ενώ σήμερα στο χώρο της Κρύας, όπου οι ντόπιοι και οι επισκέπτες κερνιούνται φαγητό και κρασί. Το γλέντι ολοκληρώνεται με δημοτική μουσική και χορούς.
Η πόλη της Λιβαδειάς.

Αξιοθέατα:
 • Η τοποθεσία Κρύα με δέντρα και νερά.
 • Το πέτρινο θέατρο της Κρύας.
 • Οι αρχαίες πηγές της Λήθης και της Μνημοσύνης, στον ποταμό Έρκυνα, από τις οποίες υδρεύεται και σήμερα η πόλη.
 • Τα ερείπια του μαντείου του Τροφωνίου.
 • Το βυζαντινό κάστρο, που επεκτάθηκε από τους Φράγκους και τους Καταλανούς.
 • Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, που είναι κτισμένο κοντά στα ερείπια ναού του Διός Βασιλέως.
 • Το εκκλησάκι της Αγίας Ιερουσαλήμ στη σπηλιά της Ζωοδόχου Πηγής, δίπλα στο εκκλησάκι του Αϊ-Μηνά.
 • Η μονή Λυκουρέση, της οποίας η σκεπή (ήταν φτιαγμένη από μόλυβδο) χρησιμοποιήθηκε κατά τη περίοδο της Τουρκοκρατίας για τη κατασκευή φυσιγγίων.
 • Ο Πύργος του Ρολογιού, ο οποίος χτίστηκε στα χρόνια της Φραγκοκρατίας και χρησίμευε ως πυρσός.
Γέφυρα στη Λιβαδειά.

#4 Πήλιο

Το Πήλιο είναι ένα βουνό στο Νομό Μαγνησίας δίπλα στην πόλη του Βόλου, με ύψος 1.624 μέτρα. Κατά την Ελληνική μυθολογία ήταν η θερινή κατοικία των θεών και πατρίδα των Κενταύρων. Το Πήλιο συγκεντρώνει αρκετούς επισκέπτες, τόσο τους χειμερινούς όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πράσινο τοπίο στο Πήλιο.
Το χειμώνα προτιμάται από όσους επιθυμούν να απολαύσουν το πανέμορφο βουνό και τον καθαρό αέρα, το χιόνι, να κάνουν σκι, να περάσουν χρόνο στη φύση. Ενώ το καλοκαίρι οι παραθεριστές απολαμβάνουν τις πανέμορφες παραλίες του Πηλίου για κολύμπι, ρακέτες, θαλάσσια σπορ, πεζοπορία, κ.λπ.
Το Πήλιο παραμένει πανέμορφο όλους τους μήνες και ενδείκνυται για κάθε είδους δραστηριότητα, καθώς και για εναλλακτικό τουρισμό ή και αγροτουρισμό. Ενώ παράλληλα διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για τη φιλοξενία μεγάλου όγκου παραθεριστών.

Γραφικά χωρία του Πηλίου.

#5 Καβάλα

H Καβάλα ειναι πόλη του νομού της Ανατολικής Μακεδονίας στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους Σύμβολο και αποτελεί την τρίτη μεγάλη πόλη της Μακεδονίας.
Η Καβάλα.
Η ποιότητα της ζωής των κατοίκων είναι απο την μια πλευρά σε θετική κατάσταση λόγω του σπάνιου φυσικού συνδυασμού της θάλασσας με τα όρη της. Η χλωρίδα του τόπου είναι σε καλή κατάσταση ενω άσχετα με τις όποιες δυσκολίες υπάρχει μια προσπάθεια διατήρησης της.
Βραδινή φωτογραφία της Καβάλας.

#6 Μέτσοβο

Το Μέτσοβο είναι μια ορεινή κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων σε υψόμετρο 1.150μ. Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός ανάμεσα στα βουνά της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλάδος, της Πίνδου. Οι κάτοικοί του ασχολούνται λιγότερο με τη γεωργία και περισσότερο με την κτηνοτροφία.

Το Μέτσοβο.
Το Μέτσοβο είναι ακόμα γνωστό για την παρασκευή δύο τυριών, με την ονομασία μετσοβόνε και μετσοβέλας.Ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού απασχολείται στις βιοτεχνίες ξύλου και γάλακτος (γιαούρτι, βούτυρο, γραβιέρα και κεφαλογραβιέρα). Καθώς και στις βιοτεχνίες βαρελιών, κυψελών και ειδών λαϊκής τέχνης (υφαντά, ασημικά, ξυλόγλυπτα κ.α.). Επίσης φημίζεται για την παραγωγή κρασιού με πιο γνωστό παρασκευαστή τον αμπελώνα του κατωΐου της οικογενείας των Αβέρωφ.

#7 Χαλκίδα

Η Χαλκίδα είναι η πρωτεύουσα της Εύβοιας. Είναι κτισμένη στις δύο πλευρές του πορθμού του Ευρίπου με το ένα κομμάτι της να βρίσκεται στην νήσο Εύβοια και το άλλο της στην Στερεά Ελλάδα. Η Χαλκίδα, με τα δύο λιμάνια στον Εύριπο, υπήρξε μία από τις πιο δραστήριες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας.
Η πόλη της Χαλκίδας.

Η Παλίρροια του Ευρίπου είναι ένα σύνθετο μοναδικό φαινόμενο οφειλόμενο στις παλιρροϊκές δυνάμεις που παρατηρείται μόνο στον Πορθμό του Ευρίπου στην Χαλκίδα, (Ελλάδα), εξ ου και η ονομασία της.

Η παραλία της Χαλκίδας.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.