Δερμάτινα έπιπλα: Περιποίηση και φροντίδα

0
110
Περιποίηση και φροντίδα δερμάτινων επίπλων-Τι να προσέξετε.Ιδέες και λύσεις για το σπίτι.

Περιποίηση και φροντίδα δερμάτινων επίπλων – Ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας.

Τα δερμάτινα έπιπλα είναι κομψά, μπορούν να έχουν μοντέρνα εμφάνιση αλλά και ρετρό στυλ.  Αποπνέουν γούστο και μεγαλείο που με απλότητα μπορούν να δώσουν στο χώρο. Έχουν λεπτή χάρη κάτι που φαίνεται με το πρώτο βλέμμα. Φέρνουν στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας μας πλούσια εμφάνιση.

Ένας δερμάτινος καναπές ή μία πολυθρόνα με δερμάτινη επένδυση κάνουν τη διαφορά στην αισθητική του χώρου. Είναι κάτι που αγοράζουμε για μία ζωή αφού το δέρμα είναι φυσικό προϊόν. Έτσι μπορούμε να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής του. Φροντίζοντας τα δερμάτινα έπιπλά μας λοιπόν, φροντίζουμε την επένδυσή μας.

Οι ιδιότητες του δέρματος είναι διαφορετικές από αυτές των υφασμάτινων καλυμμάτων των επίπλων. Το σαλόνι αυτοκινήτου για παράδειγμα είναι ζεστό το καλοκαίρι και κρύο  το χειμώνα. Όμως το δέρμα σε εσωτερικό χώρο ζεσταίνεται με την θερμότητα του σώματος και τη διατηρεί. Το καλοκαίρι καθώς το δέρμα είναι φυσικό και αναπνέει μπορεί να παραμείνει ευχάριστα δροσερό.

Πολλοί άνθρωποι έχουν αμφιβολίες για το πόσο δύσκολος και κουραστικός μπορεί να είναι ο καθαρισμός και η φροντίδα των δερμάτινων επίπλων. Να θυμάστε! Το δέρμα των  επίπλων σας κάποτε ήταν το δέρμα κάποιου ζώου. Γι΄ αυτό πρέπει να το καθαρίζουμε, να το περιποιούμαστε και να το κρατάμε μακριά από τον ήλιο, το τζάκι ή άλλες πηγές θερμικής ενέργειας. Ώστε να αποφύγουμε την ξήρανση και μοιραία την πρόωρη γήρανσή του.

Μαύρα δερμάτινα έπιπλα.

Βασική φροντίδα του δέρματος είναι το ξεσκόνισμα με ένα βαμβακερό πανί. Αφαιρούμε  τη σκόνη τακτικά ώστε να αναδεικνύεται η όμορφη όψη του δέρματος.

Όταν θέλουμε να καθαρίσουμε σε βάθος δεν χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε καθαριστικό. Απορρυπαντικά τα οποία είναι ιδανικά για άλλες χρήσεις μπορεί να καταστρέψουν το δέρμα. Καθώς αυτά μπορεί να έχουν διαλύτες, αμμωνία, χλώριο, φωσφορικά άλατα και άλλες χημικές ουσίες.

Μετά τον καθαρισμό, θα πρέπει να φροντίσετε με ένα conditioner το οποίο αναζωογονεί και φωτίζει το δέρμα εκ νέου. Έτσι επαναφέρουμε στο δέρμα την αρχική του όψη βελτιώνοντας χαρακτηριστικά του.

Σε περίπτωση που ο λεκές προκληθεί από βούτυρο, λάδι, γράσο και παρόμοιους δύσκολους λεκέδες, σκουπίστε με ένα στεγνό πανί. Ώστε να απορροφηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα και καθαρίστε άμεσα με ειδικό καθαριστικό.

Πώς όμως μπορούμε να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής του διατηρώντας όμως ταυτόχρονα τα αρχικά χαρακτηριστικά του;

Προϊόντα φροντίδας, περιποίησης και ενυδάτωσης μπορούν και προλαμβάνουν τις ρωγμές που προκαλούνται με το χρόνο. Τα βοηθάει να διατηρούν την ελαστικότητά τους. Ο αποχρωματισμός είναι επίσης αναπόφευκτος. Υπάρχει λύση και γι΄ αυτό, καθώς κρέμες περιποίησης διαθέτουν χρωστικές που δίνουν τη χαμένη ζωντάνια και λάμψη του αρχικού χρώματος. Κρέμες που περιέχουν λάδι βιζόν, jojoba, ρητίνη και άλλα συστατικά βοηθούν στο μέγιστο για μια ολοκληρωμένη φροντίδα.