Καλάθι αγορών

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε αντλία θερμότητας

Αντλίες θερμότητας: Τι είναι και ποια τα πλεονεκτήματά. Η πιο φθηνή θέρμανση

Αντλίες θερμότητας: Τι είναι και ποια τα πλεονεκτήματά. Η πιο φθηνή θέρμανση σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Οι “Αντλίες θερμότητας” εμφανίστηκαν ως η οικονομικότερη επιλογή για τη θέρμανση ενός σπιτιού, σύμφωνα με έρευνα. Η αντλία θερμότητας (ΑΘ) φαντάζει ως η ιδανική λύση για όλους. Πόσο φιλική όμως είναι για το περιβάλλον; Είναι η ιδανική λύση για σένα; Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω και θα σας λυθούν όλες οι απορίες.

Η αντλία θερμότητας είναι η συσκευή που αντλεί θερμική ενέργεια η οποία μπορεί να είναι αέρας ή νερό. Η αρχή λειτουργίας της αντλίας θερμότητας είναι λίγο πολύ η ίδια που ισχύει και στα ψυγεία, τους καταψύκτες, τα κλιματιστικά κλπ… Πολλές φορές ο συγκεκριμένος όρος ταυτίζεται με το κοινό κλιματιστικό, αυτό μπορεί να μην απέχει πολύ ως αρχή λειτουργίας, όμως υπάρχει διαφορά μεταξύ μιας αντλίας θερμότητας και ενός κοινού κλιματιστικού.

Αυτό που αλλάζει είναι ότι η αντλία θερμότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για θέρμανση όσο και για ψύξη λειτουργώντας βάση του ίδιου θερμοδυναμικού κύκλου (αέρας) του οποίου η λειτουργία μπορεί να αντιστραφεί ανάλογα με την ανάγκη που έχουμε για θέρμανση ή ψύξη. Σε ψυχρά κλίματα σχεδιάζονται και κυκλοφορούν στην αγορά αντλίες θερμότητας μόνο για θέρμανση, ενώ στα θερμότερα κλίματα είναι σύνηθες η χρήση αυτών των μηχανών τόσο για θέρμανση όσο και για ψύξη.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Ο απόλυτος οδηγός για την ανακαίνιση σπιτιού.
αντλίες

1. Είναι η αντλία θερμότητας το κατάλληλο σύστημα για σας;

Αν εξαιρέσετε το γεγονός ότι κάθε σπίτι “μπάζει”, κατά τ’άλλα κάθε σπίτι έχει διαφορετικές ανάγκες για θέρμανση. Αυτές προκύπτουν είτε από την κατασκευή του είτε από την τοποθεσία του. Αν εκεί που ζείτε ο χειμώνας είναι “βαρύς” ή αν χρειάζεστε θέρμανση μόνο λίγες ώρες την ημέρα, τότε πιθανότατα μία απλή αντλία θερμότητας (αέρος / νερού) να μην είναι η ιδανική λύση για εσάς. Καλύτερα να μετατρέψετε το τζάκι σας σε ενεργειακό ή να επιλέξετε ένα κεντρικό ή αυτόνομο σύστημα θέρμανσης με βιομάζα.
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ενεργειακό τζάκι.
Γενικά, οι αντλίες θερμότητας αποτελούν την οικονομικότερη λύση όταν υπάρχει ανάγκη για συνεχή θέρμανση (π.χ. 24 ώρες το 24ωρο). Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε μία γεωθερμική αντλία θερμότητας. Είναι η πιο σωστή επιλογή ειδικά αν ζείτε σε περιοχές με βαρύ χειμώνα. Ωστόσο, ίσως πάλι, η σωστή μόνωση του σπιτιού σας(π.χ. αν έχετε παλιά κουφώματα με μεγάλες απώλειες θερμότητας, ή σκεπή χωρίς μόνωση) να αποτελεί μεγαλύτερη προτεραιότητα.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

2. Πως λειτουργεί το σύστημα;

Η αντλία θερμότητας ουσιαστικά είναι μια συσκευή που έχει τη δυνατότητα να θερμαίνει ή να δροσίσει ένα σπίτι ή ένα κτίριο πολλών τ.μ.. Αντικαθιστά τον γνωστό λέβητα για τη θέρμανση και τα κλιματιστικά μηχανήματα της ψύξης. Μια αντλία θερμότητας μπορεί να παράγει και να μεταφέρει θερμότητα μέσω του αέρα, με αεραγωγούς, ή μέσω του νερού, που στην περίπτωση μας είναι και ο πιο διαδεδομένος τύπος, όπως δηλαδή είναι και ο λέβητας. Πως λειτουργεί;

 1. Η αντλία θερμότητας λαμβάνει την θερμότητα από το εξωτερικό περιβάλλον.
 2. Στη συνέχεια το σύστημα αυξάνει την θερμοκρασία του αέρα που άντλησε
 3. Μετέπειτα, την θερμότητα την διανέμει σε όλους τους χώρους του σπιτιού μέσω των πομπών θερμότητας, όπου αυτοί μπορεί να είναι τα γνωστά σε όλους μας σώματα καλοριφέρ, η ενδοδαπέδια θέρμανση, κ.α.

Ποια τα κύρια πλεονεκτήματα των αντλιών θερμότητας;

 1. Έχουν χαμηλό κόστος κτίσης
 2. Λιγότερο χρόνο απόσβεσης σε σχέση με την επένδυση.
 3. Εύκολη και εύκολη εγκατάσταση του συστήματος.
 4. Πολύ μεγαλύτερο εύρος εφαρμογής ως σύστημα.
 5. Δίνουν την δυνατότητα ενσωματωμένης αντιστάθμισης.
 6. Έχουν έως και 60% μειωμένο κόστος λειτουργίας.
 7. Δεν χρειάζεται να προπληρώνετε για τα έξοδα λειτουργίας και δεν δεσμεύετε χρήματα από τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

αντλίες θερμότητας

3. Στις αντλίες θερμότητας πόσες κατηγορίες υπάρχουν;

Υπάρχουν δύο διαφορετικές κατηγορίες και είναι οι εξής:

 1. Η πρώτη κατηγορία αφορά το σύστημα με τις αντλίες χαμηλών θερμοκρασιών. Αυτό το σύστημα βρίσκει κατά κύριο λόγο εφαρμογή σε ενδοδαπέδιες θερμάνσεις και σώματα Fan – coil. Η παραγωγή ζεστού νερού φτάνει έως και τους 50°C και έχουν την δυνατότητα δροσισμού (προσοχή όχι ψύξης αλλά δροσισμού) έως και τους 7°C.
 2. Η δεύτερη κατηγορία αφορά το σύστημα με τις αντλίες υψηλών θερμοκρασιών. Αυτό το σύστημα για κατοικίες που χρησιμοποιούν σώματα θέρμανσης παλαιού τύπου. Η παραγωγή ζεστού νερού φτάνει έως και τους 80°C. σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα εδώ δεν υπάρχει η δυνατότητα για δροσισμό. Επίσης το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιείται από τα ξενοδοχεία για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης τους χειμερινούς και όχι μόνο μήνες.

4. Ποια είναι τα οικονομικά οφέλη του συστήματος;

Στις σύγχρονες αντλίες θερμότητας συναντάμε τιμές C O P μεγαλύτερες του 3.0, γεγονός λειτουργίας δηλαδή που τις κατατάσσει στις συσκευές αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η τιμή C O P είναι ίση με 3.0 , αυτό σημαίνει ότι η αντλία καταναλώνει μία ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας και μεταφέρει τριπλάσια ποσότητα θερμότητας.

Με πιο απλά λόγια εάν θέλετε να συγκρίνετε τη λειτουργία μιας αντλίας θερμότητας με την λειτουργία πχ. ενός ηλεκτρικού θερμοσίφωνα τότε διαπιστώνετε ότι: για να θερμάνετε μια συγκεκριμένη ποσότητα νερού με αντλία θερμότητας θα καταναλώσετε το ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας που θα χρειαστείτε για να κάνετε την ίδια δουλειά με τον κλασσικό θερμοσίφωνα.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.