Καλάθι Αγορών

T. 2103003039 Δ -Τ 09:00-17:00  | Τριτη – Πεμπτη 10.00 – 18.00 | Παρασκευή 10.00 – 18.00 *Αντικαταβολή έως 150€

Ο απόλυτος οδηγός για την πατητή τσιμεντοκονία

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

– Ζητήστε προσφορά για ανακαίνιση σπιτιού

Μάθετε τα πάντα για την πατητή τσιμεντοκονία, την τιμή, τις ιδιότητες, την τοποθέτηση και τις τιμές.

Η πατητή τσιμεντοκονία είναι ένα 100% ελληνικό προϊόν με ιστορία δεκαετιών στην ανακαίνιση σπιτιού. Μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα νησιά των Κυκλάδων.Επομένως, συνδέεται άμεσα με την αρχαία ιστορία των Ελληνικών κατασκευών. Για να έχετε μια εικόνα της ιδιαίτερης αισθητικής της, σκεφτείτε τα κυκλαδίτικα σπίτια με τις κατασκευές μονολιθικής εμφάνισης και τις λιτές γραμμές.

Συστατικά της πατητής τσιμεντοκονίας

Πρόκειται ένας τελείως φυσικό και οικολογικό υλικό. Τα κύρια συστατικά του είναι η θηραϊκή γη (είδος χώματος), η υδράσβεστο, η χαλαζιακή άμμο και το κεραμάλευρο. Δίνει ξεχωριστή αισθητική στις ανακαινίσεις σπιτιών, κατοικιών και καταστημάτων. Γι’ αυτό, άλλωστε προτείνεται στις νέες κατασκευές. Αποτελεί μια μοντέρνα επιλογή για τη δημιουργία μίνιμαλ και ιδιαίτερων αισθητικά χώρων. Παράλληλα, αποτελεί και μία από τις πιο εύκολες, γρήγορες και οικονομικές λύσεις στη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Είναι ένα υλικό με άριστες αντοχές και τέλεια αδιαβροχοποίηση, και διατίθεται σε πάνω από 150 χρώματα. Τα τελευταία χρόνια η πατητή τσιμεντοκονία επανέρχεται στο προσκήνιο, «εισβάλλοντας» σταδιακά τόσο σε σπίτια όσο και σε καταστήματα. Χρησιμοποιείται σε:

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 30030 39. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

 1. εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους(σκάλες, δάπεδα, τοίχους, σπίτια, καταστήματα, ξενοδοχεία κλπ.)
 2. ειδικές κατασκευές (κτιστά έπιπλα, κτιστά είδη υγιεινής -νιπτήρες, μπανιέρες, ντουζιέρες-)
 3. και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Αρχίζοντας την ανάλυση για την πατητή τσιμεντοκονία, να τονίσουμε εξαρχής ότι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την απλή τσιμεντοκονία. Η τσιμεντοκονία μπορεί να μπει ως ενδιάμεση στρώση πριν την τελική επικάλυψη μιας επιφάνειας με κάτι άλλο (π.χ. πλακάκι, σοβά ή ακόμα και πατητή τσιμεντοκονία). Ενώ, η πατητή τσιμεντοκονία είναι ένα διαφορετικό υλικό που τοποθετείται σε πολύ λεπτότερη στρώση ως τελική επιφάνεια και συνεισφέρει σημαντικά στη διακόσμηση του χώρου.

Πίνακας περιεχομένων

Tι είναι η πατητή τσιμεντοκονία;

πατητή τσιμεντοκονία σε μπάνιο

Πιθανόν, αρκετοί να μην γνωρίζουν τι σημαίνει η πατητή τσιμεντοκονία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σχεδόν όλοι κάπου την έχετε συναντήσει. Είναι ένα κονίαμα σε μορφή σκόνης, το οποίο όταν αναμειχθεί με νερό δημιουργεί ένα ρευστό υλικό. Αυτό το υλικό είναι κατάλληλο για την επίστρεωση δαπέδων, τοίχων και άλλων επιφανειών.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ

Το όνομα της προέρχεται κατά κύριο λόγο από τον τρόπο της εφαρμογής της. Δηλαδή, ο εκάστοτε τεχνίτης χρησιμοποιεί κυρίως το μυστρί με το οποίο την πατάει. Μερικοί την αναφέρουν ως “τσιμεντογωνία”, αλλά αυτό είναι λάθος. Το σωστό όνομα είναι “Πατητή Τσιμεντοκονία”. Στο εξωτερικό ενδεχομένως να τη βρείτε και ως ” Forget Cement”.

Η ιστορία της πατητής τσιμεντοκονίας

πατητή τσιμεντοκονία σε δάπεδο σαλονιού

Αν δεν ξέρετε την ιστορία της είναι πολύ πιθανό να θεωρείτε πως πρόκειται για μια μοντέρνα τεχνική που ήρθε από το εξωτερικό. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μέθοδο που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας και ουσιαστικά αποτελεί μια παραδοσιακή τεχνική. Όπως και άλλες χώρες είχαν και έχουν τις δικές τους αντίστοιχες τεχνικές (Γαλλία: beton cire, Μαρόκο: Tadelakt, Ρώμη: Κουρασανίκ.α.), έτσι και στην Ελλάδα εφευρέθηκε και χρησιμοποιήθηκε πριν δεκαετίες η πατητή τσιμεντοκονία.

Εφαρμόστηκε σε βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, κελάρια), σε επαγγελματικούς χώρους, σε χώρους με υψηλές στεγανωτικές απαιτήσεις (μπάνια, πηγάδια), αλλά ακόμα και για καλλωπισμό (σκάλες). Όπως αναφέραμε και παραπάνω είναι ιδιαίτερα γνωστή στα νησιά των Κυκλάδων. Όμως, στις μέρες θα συναντήσουμε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα αντίστοιχες κατασκευές.

Η σύσταση του κονιάματος ήταν το λεγόμενο “δυαδικό τσιμέντο”. Αυτό αποτελούνταν από ποταμίσια άμμο, υδραυλικό ασβέστη σε σκόνη, νερό και τη Θηραϊκή γη, μια φυσική ποζολάνη. Βεβαίως με τα χρόνια όπως θα δούμε αυτό άλλαξε. Η σύσταση της εξελίχθηκε και το υλικό διαφοροποιήθηκε και άρχισε να παράγεται μαζικά.

Περιγραφή προϊόντος

πατητή τσιμεντοκονία σε μπάνιο

Η Ελληνική Πατητή Τσιμεντοκονία χαρακτηρίζεται για τις υψηλές αντοχές της και είναι 100% αδιάβροχη, με την επάλειψη των ειδικών βερνικιών που την προστατεύουν για πολλά χρόνια. Η αισθητική της είναι ξεχωριστή τόσο στην υφή όσο και στις αποχρώσεις.

Χαρακτηριστικά

 • Εφαρμόζεται σχεδόν πάνω από όλες τις επιφάνειες
 • Για εσωτερική και εξωτερική χρήση
 • Υψηλές αντοχές
 • 100% αδιάβροχη
 • Εφαρμογή σε επαγγελματικούς χώρους από εξειδικευμένα συνεργεία
 • Σε 170 φυσικές αποχρώσεις
 • Δυνατότητα αναπαραγωγής των χρωμάτων σε οποιαδήποτε ποσότητα και στιγμή
 • Βιομηχανοποιημένο προϊόν με σταθερή ποιότητα
 • Η σωστή εφαρμογή του γίνεται από εξειδικευμένα συνεργεία

Χρήσεις

 • Σε δάπεδα
 • Σε τοίχους
 • Σε έπιπλα
 • Σε ντους και μπανιέρες
 • Σε σκάλες

Ιδιότητες

 • Είναι οικολογικό υλικό και δεν επηρεάζει το φυσικό περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων που μένουν στο σπίτι.
 • Συνδυάζει την αισθητική ποιότητα με την ποιότητα υλικού. Γι’ αυτό, άλλωστε, χρησιμοποιείται σε πολυτελείς ανακαινίσεις κατοικιών αλλά και σε χώρους όπου οι ιδιοκτήτες επιδιώκουν την αναβάθμιση σε αισθητικό επίπεδο.
 • Παρουσιάζει αντοχή στην υγρασία (100% αδιάβροχη), για αυτό και μπορεί να επιλεγεί για την κατασκευή πισινών , spa και των ντους.
 • Έχει τεράστια ανθεκτικότητα, ειδικά μετά την τελική επάλειψη με βερνίκι. Πολύ υψηλές αντοχές θλίψης, κάμψης και απότριψης. Δεν ρηγματώνει και έχει τεράστια ανθεκτικότητα στο χρόνο.
 • Μπορεί να εφαρμοστεί πάνω από κάθε επιφάνεια (μπετόν, ξύλο, πλακάκια, μωσαϊκό, σοβάς, γυψοσανίδα ή οτιδήποτε άλλο). Επιπλέον, μπορείτε να την επιλέξετε για να επενδύσετε μεμονωμένα αντικείμενα (πχ. πάγκους, νεροχύτες, γλάστρες, καρέκλες, τραπέζια, βάζα κ.α.).
 • Η διαδικασία εφαρμογής (αν και έχει ορισμένα σημεία που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής) δεν είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη.

Τιμή Πατητής Τσιμεντοκονίας

Ενδεικτικό συνολικό κόστος εργασίας 12€/m² και υλικών 12€/m² για 100m² x 24 €/m²=2400€  + ΦΠΑ. Οι τιμές εργασίας ισχύουν για ενιαίες επιφάνειες (εξαιρούνται νεροχύτες, μπανιέρες, πάγκοι κουζίνας και ειδικές επιφάνειες ). Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ. Οι τεχνίτες της πατητής τσιμεντοκονίας, συνήθως χρεώνουν από 30,00 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Το παραπάνω κόστος ισχύει στην περίπτωση των μεγάλων επιφανειών, δηλαδή σε επιφάνειες πάνω από τα πενήντα τετραγωνικά μέτρα, υπάρχουν περιπτώσεις που οι χρεώσεις, μπορεί να είναι κατά 2,00 ευρώ χαμηλότερες όταν θα έχουμε π.χ. επιφάνειες των εκατό τετραγωνικών και πάνω. Ειδικές χρεώσεις υπάρχουν για την εφαρμογή π.χ. σε  μπανιέρες, ή σε σκάλες μπορεί να σας στοιχίσει  55 ή και 60 ευρώ.

Τοποθέτηση & Εφαρμογή

πατητή τσιμεντοκονία σε κρεβατοκάμαρα

Η διαδικασία τοποθέτησης είναι αρκετά απλή. Η εφαρμογή βασίζεται ουσιαστικά σε 4 απλά βήματα. Συνοπτικά, λοιπόν, θα πρέπει να έχουμε προετοιμάσει την επιφάνεια, πρέπει να έχει λειανθεί με γυαλόχαρτο ώστε να εμφανιστούς όλες οι πιθανές ρηγματώσεις και να είναι τελειώς καθαρό. Εφαρμόζουμε το ειδικό αστάρι της πατητής τσιμεντοκονίας στην επιφάνεια του δαπέδου, του τοίχου ή σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Έπιπλα κουζίνας καθιστικού

Επισκεφθείτε το κατάστημα επίπλων για περισσότερα προιόντα

 

Το ειδικό αστάρι σταθεροποιεί την επιφάνεια και την απορροφητικότητα και απομακρύνει τυχόν σκόνες. Αφού στεγνώσει καλά η επιφάνεια συνεχίζουμε με την εφαρμογή του “δεύτερου χεριού”. Σε αυτό το σημείο πατάμε και λειαίνουμε την επιφάνεια. Έτσι, προσδίδουμε στην επιφάνεια την ιδιαιτερότητα των “φυσικών νερών”. Περιμένουμε να στεγνώσει καλά και να σκληρύνει.

Η ολοκλήρωση της εφαρμογής γίνεται μετά από 2-3 ημέρες, αφού είναι πια έτοιμη η επιφάνεια. Την λειαίνουμε με φιλό γυαλόχαρτο προκειμένου να αποκτήσει μια τέλεια όψη και υφή. Τέλος, εφαρμόζουμε στον τοίχο το ειδικό βερνίκι (ματ ή γυαλιστερό) για υψηλότερη αντοχή, αδιαβροχοποίηση και πιο ελκυστική εμφάνιση.

Εφαρμογή

Η πατητή τσιμεντοκονία έχει αρκετές εφαρμογές και μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε δάπεδα και τοίχους όσο και σε σκάλες, πάγκους και πισίνες. Επιπλέον, επιλέγεται συχνά στις ανακαινίσεις επαγγελματικών χώρων και κατοικιών. Το μοντέρνο ύφος σε συνδυασμό με την υψηλή αντοχή, κάνουν την πατητή τσιμεντοκονία μια ιδανική επιλογή σε όσους θέλουν κάτι διαφορετικό στην ανακαίνιση του χώρου τους.

1. ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΣΕ ΔΑΠΕΔΟ
πατητή τσιμεντοκονία σε δάπεδο

Η εφαρμογή πατητής τσιμεντοκονίας σε δάπεδο είναι η πιο συνηθισμένη εφαρμογή που συναντάμε. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα όμορφο με μια απόλυτα λεία επιφάνεια  χωρίς υγρασίες, λερώματα κ.α. Είναι μια καλή επιλογή για ανακαίνίσεις, ειδικά αν έχετε σκοπό να εφαρμόσετε ενδοδαπέδια θέρμανση. Η εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας σπάνια ξεπερνάει τα 3-4 χιλιοστά σε δάπεδο και τα 2 χιλιοστά σε τοίχο. Στην περίπτωση που πρόκειται για νέα κατασκευή θα πρέπει να έχει τοποθετηθεί το κατάλληλο υπόστρωμα, με πιο συνηθισμένη επιλογή την απλή τσιμεντοκονία. Σε κάθε ανακαίνιση σπιτιού, μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε κάθε σχεδόν επιφάνεια (σε απλό μπετόν έως πλακάκια, μάρμαρα, μωσαϊκά, πατώματα laminate κ.α).

2. ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΣΕ ΤΟΙΧΟ
πατητή τσιμεντοκονία

Μπορείτε να την επιλέξετε και για πλαϊνούς τοίχους, σε περιπτώσεις που θέλετε να δώσετε ένα μοντέρνο και ιδιαίτερο στυλ στο χώρο. Όπως και στα πατώματα έτσι και εδώ μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορους τύπους τοίχων. Με μικρές και διάφορες διαφοροποιήσεις στο υπόστωμα. Βέβαια από τη στιγμή που θα έχει προετοιμαστεί η επιφάνεια, η διαδικασία εφαρμογής είναι παρόμοια. Αν πρόκειται για εξωτερικές ανώμαλες επιφάνειες ίσως χρειαστεί να τρίψουμε με γυαλόχαρτο πρώτα. Όταν μετά από κάποιες ώρες έχει στεγνώσει ο τοίχος, μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε κάποια τεχνοτροπία.

3. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ
πατητή τσιμεντοκονία σε γυψοσανίδα

Αρχικά θα πρέπει να γεμίσουν όλοι οι αρμοί. Για την κάλυψη τους χρησιμοποιείται ειδικό υλικό αρμολόγησης γυψοσανίδων. Παράλληλα, για να βεβαιωθούμε πως δεν θα υπάρξουν ρηγματώσεις στο μέλλον, εγκιβωτίζουμε σε αυτό αυτοκόλλητη υαλοταινία. Στη συνέχεια πρέπει όλη η επιφάνεια να περαστεί με αστάρι σε δύο στρώσεις. Όταν περάσουν 24 ώρες, η επιφάνεια είναι πλήρως έτοιμη να υποδεχθεί την πατητή τσιμεντοκονία.

4. ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΣΕ ΜΠΑΝΙΟ
πατητή τσιμεντοκονία σε μπάνιο

Αν θέλετε μια ξεχωριστή ανακαίνιση μπάνιου τότε η πατητή τσιμεντοκονία είναι ότι πρέπει για εσάς. Καθώς, συνδυάζει το ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα με ένα χαμηλό κόστος ανακαίνισης. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα στυλ διακόσμησης σε συνδυασμό με διάφορα χρώματα και σχήματα. Μπορείτε να την επιλέξετε ακόμα και για την κατασκευή κάποιων διακοσμητικών (εσοχές, βιτρό, πλαίσιο καθρέφτη) ή ακόμα και ενός νεροχύτη ή μπανιέρας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με πρωτότυπα σχέδια και ιδιαίτερες τεχνοτροπίες με μοναδικά χρώματα έχουν ως αποτέλεσμα ένα πραγματικά ξεχωριστό μπάνιο.

Μάθετε περιοσσότερα πράγματα για την διακόσμηση και την ανακαίνιση του μπάνιου μέσα από τον οδηγό που έχουμε ετοιμάσει για εσάς: πατήστε εδώ.

 Γιατί να επιλέξω πατητη τσιμεντοκονια;

πατητή τσιμεντοκονία σε σκαλιά

Η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να μην είναι αρκετά διαδεδομένη ως επιλογή, ωστόσο καλό είναι να ξέρετε ότι αποτελεί μια αρκετά συμφέρουσα λύση με πολλά οφέλη. Εκτός από τη μοναδική αισθητική προσφέρει ποικίλα πλεονεκτήματα που θα σας απαλλάξουν από επιπλέον παρεμβάσεις. Ενώ, συγχρονως θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα.

Τρία από τα πιο σημαντικά οφέλη της πατητής:

 • Εξαιτίας της υψηλής συγκολλητικής πρόσφυσης του υλικού, μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν πάνω από κάθε υπόστρωμα χωρίς να χρειάζονται αποξηλώσεις. Ενδεικτικά εφαρμόζεται πάνω από γυψοσανίδα, τσιμεντοσανίδα, πλακάκια, σοβά, μωσαϊκό, τσιμέντο και πολλές άλλες επιφάνειες.
 • Η επιφάνεια μετά την τοποθέτηση της πατητής είναι μονολιθική. Δηλαδή, μια ενιαία στρώση χωρίς καθόλου εμφανείς αρμούς. Με αυτό τον τρόπο γλιτώνετε τον αποχρωματισμό των αρμών. Αλλά, ταυτόχρονα αποφεύγετε και τη δημιουργία μικροοργανισμών στα σημεία αυτά.
 • Έχει μεγάλη ελαστικότητα και παραμένει ανεπηρέαστη από μικροδονήσεις και κυρίως από τις συστολοδιαστολές στην επιφάνεια.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε συνοπτικά τα πλεονεκτήματα:

 • Ενιαία-μονολιθική επιφάνεια
 • Ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα
 • Υδαταπωθητικότητα
 • Αντοχή σε τριβές
 • Υψηλή αντοχή στη γήρανση και στην ακτινοβολία UV
 • Αντοχή σε καθαριστικά, λάδια και θαλασσινό νερό
 • Μικρό πάχος εφαρμογής
 • Εύκολο καθαρισμό
 • Εφαρμογή σε οποιοδήποτε υπόστρωμα
 • Χρήση σε πλήθος εφαρμογών (σε δάπεδο, τοίχο, έπιπλα, μπάνια, κουζίνες, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους)
 • Μεγάλη ταχύτητα εφαρμογής από έμπειρο-εξειδικευμένο συνεργείο
 • Ιδανική λύση ανακαίνισης.

Ερωτήσεις και απαντήσεις για την πατητή τσιμεντοκονία

πατητή τσιμεντοκονία

1. Υπάρχουν στο εμπόριο αρκετές μάρκες από πατητή τσιμεντοκονία. Πως θα επιλέξω την κατάλληλη;

Οι εισαγόμενες πατητές τσιμεντοκονίες είναι μείγματα κατασκευασμένα σε αντοχές και κλιματολογικές συνθήκες άλλων χωρών , με διαφορετικά ποσοστά ηλιοφάνειας, υγρασίας και ζέστης. Επομένως, δεν μπορείτε να είστε βέβαιοι για το αν θα έχουν καλή αντοχή στην Ελλάδα.

2. Υπάρχει ένα είδος πατητής τσιμεντοκονίας;

Όχι, υπάρχουν αρκετά είδη ανάλογα με την επιφάνεια που θέλουμε να την τοποθετήσουμε. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει

 • η απλή
 • Flex, ενισχυμένη για δάπεδα
 • iron, για βαριά κυκλοφορία και εξωτερικούς χώρους
 • Velvet για απαλή επιφάνεια και χρήση σε γυψοσανίδες, και σε αντικείμενα.

3. Πως θα έχω μια ποιοτική και γερή πατητή τσιμεντοκονία;

Δεν είναι δύσκολο να χαρείτε χώρους μοναδικής ομορφιάς με πατητή τσιμεντοκονία, αρκεί να:

 1. Επιλέξετε ειδικευμένους τεχνίτες
 2. Χρησιμοποιήσετε όλα τα απαραίτητα υλικά για υπόστρωμα, την πατητή και την προστασία της
 3. Αφήσετε περιμετρικά απόσταση 1 εκ από τον τοίχο
 4. Τοποθετήστε αρμό διαστολής για επιφάνειες πάνω από 50 μ2
 5. Τοποθετήσετε υαλόπλεγμα
 6. Περιμένετε τον αναγκαίο χρόνο για κάθε στάδιο εφαρμογής,
 7. Φτιάξετε τα υλικά με σωστή δόση και τα αναμείξετε καλά.
 8. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει υγρασία πριν το τελευταίο βερνίκι.
 9. Βεβαιωθείτε ότι τα υλικά δεν έχουν λήξει.

4. Μπορώ να τοποθετήσω μόνος μουν την πατητή τσιμεντοκονία;

Όχι, δεν σας το συνιστούμε αυτό. Πρώτον χρειάζεστε τα κατάλληλα εργαλεία και δεύτερον χρειάζεται αρκετή εμπειρία και γνώση κάθε σταδίου διαδικασίας.

5. Τι προβλήματα μπορεί να παρουσιάσει η πατητή τσιμεντοκονία;

Μπορεί να παρουσιάζει ένα μικρό ράγισμα, το οποίο οφείλεται συνήθως σε έλλειψη πλέγματος οπλισμού.

6. Μπορεί να ξεθωριάσει το χρώμα της;

Αυτό μπορεί να συμβεί αν δεν έχετε περαστεί το κατάλληλο βερνίκι, ειδικά σε εξωτερικό χώρο.

7. Πως μπορώ να επιδιορθώσω την πατητή;

 • Αν πρόκειται για μικρό χτύπημα μπορούμε τοπικά να εφαρμόσουμε πάλι λίγο πατητή.
 • Αν πρόκειται για μεγάλη ριγμάτωση, ή χτύπημα, σε μεγάλο μέγεθος , μπορούμε να εφαρμόσουμε νέο στρώμα πατητής από πάνω, σε ολόκληρο το χώρο.

8. Απαιτείται κάποια ειδική συντήρηση;

Καλό είναι να περνάτε κάθε 3-4 χρόνια το ειδικό βερνίκι, ειδικά αν βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο.

9. Τι άλλο πρέπει να προσέχω για να την διατηρώ καλά;

 • Ελέγχετε την κατάσταση των αρμών διαστολής, ψάξτε για τυχόν ραγίσματα και χτυπήματα, για να δράσετε ανάλογα.
 • Μην καθαρίζετε την πατητή τσιμεντοκονία με χλωρίνες, και με ισχυρά καθαριστικά. Χρησιμοποιείτε ήπια οικιακά καθαριστικά δυαλυμένα σε νερό.

Επιλογή χρώματος σε σκόνη για ολόκληρη την πατητή τσιμεντοκονία:

χρώματα πατητής τσιμεντοκονίας
χρώματα

Επιλογή χρώματος σε σκόνη  για την επιφάνεια της πατητής τσιμεντοκονίας:

χρώματα πατητής τσιμεντοκονίας

Ζητήστε προσφορά ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.