Καλάθι αγορών

Ο απόλυτος οδηγός για την κουζίνα

Πρακτικές ιδέες αποθήκευσης για τον χώρο της κουζίνας. Άλλωστε, η κουζίνα

Προτάσεις για την διακόσμηση κουζίνας, την ανακαίνιση κουζίνας, τα κατάλληλη υλικά για τους πάγκους και τους χρωματικούς συνδυασμούς.

Η κουζίνα είναι από τους πιο σημαντικούς χώρους ενός σπιτιού, και από τους πιο “ακριβούς”, στην περίπτωση που θέλετε να την αναδιαμορφώσετε ή να την ανακαινίσετε. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να εξετάσετε όλες τις επιλογές πριν προχωρήσετε σε ένα έργο οποιουδήποτε μεγέθους. Είτε τα σχέδια αφορούν το χώρο των ονείρων σας, είτε μια σημαντική αναδιαμόρφωση, παρακάτω θα βρείτε έξυπνες ιδέες και συμβουλές για την ανακαίνιση κουζίνας.
Θα πρέπει να ξέρετε ότι οι ανακαινίσεις της κουζίνας όπως και η διακόσμηση της, κοστίζουν αρκετά χρήματα. Αφού, η καλή επένδυση σημαίνει ότι ο χώρος πρέπει να είναι σκόπιμος: φωτεινός, οργανωμένος και στυλάτος.
Προτού ξεκινήσετε μια ανακαίνιση – αναδιαμόρφωση κουζίνας, καλό θα είναι να δείτε τι θέλετε να αλλάξετε από το χώρο. Τα υλικά είναι παλιάς εποχής και χρειάζονται μια ανανέωση; Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας; Ψάχνετε για εύκολες αλλαγές για να δώσετε νέα ζωή στο χώρο;
Πριν ξεκινήσετε μια αναδιαμόρφωση κουζίνας ή οποιοδήποτε άλλο είδος μεγάλου έργου στο σπίτι σας, σκεφτείτε τις λεπτομέρειες, ώστε να μην κάνετε λάθη κατά την ανακαίνιση. Μερικά από αυτά, είναι ο φωτισμός, ο εξαερισμός, ή χάνοντας κάποιο πιθανό αποθηκευτικό χώρο.

Μερικές ιδέες από τον απόλυτο οδηγό μας, που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την τέλεια κουζίνα.

Πίνακας περιεχομένων

Χρώματα για την κουζίνα

Κουζίνα με ξύλινους πάγκους


Με όλα τα διαφορετικά είδη χρωμάτων στην αγορά, η επιλογή ενός χρώματος στη διακόσμηση κουζίνας μπορεί να καταλήξει ως μια πολύ δύσκολη επιλογή στη διακόσμηση κουζίνας. Γενικά, οι λευκές κουζίνες, αλλά και κουζίνες σε μπεζ αποχρώσεις είναι οι πιο δημοφιλείς ιδέες για το χρώμα του συγκεκριμένου χώρου, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Κουζίνας και Μπάνιου.
Βέβαια, και το μαύρο είναι η νέα τάση για την κουζίνα. Παρόλο που είναι ένα χρώμα παράτολμο και το αποφεύγουμε, προσδίδει μια κομψότητα στο χώρο. Στην κουζίνα το μαύρο δεν το έχουμε συνηθίσει. Εμείς όμως συλλάξαμε τις πιο μοντέρνες μαύρες κουζίνες για να αντλήσετε έμπνευση.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Προτού, επιλέξετε το χρώμα για την διακόσμηση κουζίνας σας καλό θα είναι να εξετάσετε τον χώρο σας και να επιλέξετε μια απόχρωση βάση του συνολικού στυλ.

Είμαστε εδώ για να παρέχουμε τόσο  για την ανακαίνιση σπιτιού ιδέες όσο  και για τη διακόσμηση γραφείου

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

Ζεστά ή έντονα χρώματα

Κουζίνα σε έντονο χρώμα


Τα ζεστά χρώματα, όπως το κόκκινο, δίνουν μια πιο κεφάτη ένταση στο χώρο, σε αντίθεση με το λευκό που προσφέρει μια καθαρή και φρέσκια αισθητική. Μια άλλη δημοφιλής επιλογή είναι να επιλέξετε μια μονοχρωματική παλέτα χρωμάτων.
Συνήθως στις κουζίνες δεν τα συναντάμε ιδιαίτερα έντονα χρώματα. Φέτος όμως η μόδα επιτάσσει ένταση αλλά σε συγκεκριμένα σημεία της κουζίνας. Ένα έντονο πορτοκαλί ή μπλε σε έναν από τους τοίχους ή στις λεπτομέρειες του χώρου, θα ήταν μια καλή επιλογή. Καλό θα είναι να αποφύγετε τα έντονα χρώματα σε όλους τους τοίχους, και να προτιμήσετε να παίξετε με 2 διαφορετικές αποχρώσεις σε ντουλάπια και τοίχους.

Απαλές αποχρώσεις για διακόσμηση κουζίνας

Κουζίνα σε απαλές αποχρώσεις


Αν σας αρέσουν τα έντονα χρώματα αλλά δεν θέλετε να δώσετε ένταση στην κουζίνα, τότε καλή επιλογή είναι αποχρώσεις που είναι μεν έντονες, αλλά όχι τόσο ώστε να δημιουργούν ένταση. Το πετρόλ, το κυπαρίσσι και το κόκκινο είναι τρείς αποχρώσεις που “παίζουν” πολύ στη διακόσμηση της κουζίνας.
Οι χρωματικοί συνδυασμοί για την κουζίνα είναι πάρα πολλοί. Σημασία, όμως, έχει το στυλ που θέλετε να έχει ο συγκεκριμένος χώρος. Με γνώμονα, λοιπόν, το στυλ μπορείτε να βρείτε μια απόχρωση που θα την αναδείξει καλύτερα.

Διαχρονικά χρώματα: Γκρι ή Λευκό

γκρι κουζίνα


Το γκρι και το λευκό χρώμα  ταιριάζουν τόσο σε μια μοντέρνα, σύγχρονη, high-tech κουζίνα όσο και σε μια παραδοσιακή. Τα τελευταία χρόνια οι γκρι και οι λευκές κουζίνες έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς. Το γκρι είναι κατευναστικό, χαλαρώνει και παίρνει το στρες. Γι’αυτό, και το λευκό και το γκρι είναι ουδέτερα χρώματα και τα συναντάμε τόσο σε χώρους μεγάλων διαστάσεων όσο και σε μικρές κουζίνες.

Ντουλάπια κουζίνας

Ντουλάπια κουζίνας


Τα ντουλάπια καταλαμβάνουν το ένα τρίτο των προϋπολογισμών ανακαίνισης και διακόσμηση κουζίνας κατά μέσο όρο. Είναι αυτά που ουσιαστικά καθορίζουν και όλη τη διακόσμηση του συγκεκριμένου χώρου. Είτε αγαπάτε το μοντέρνο, είτε το κλασσικό στυλ, οι επιλογές που υπάρχουν είναι αρκετές. Κάποια υλικά και χρώματα, ωστόσο, προσθέτουν έξυπνες πινελιές δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα διακόσμησης.
Αν και η αντικατάσταση όλων των ντουλαπιών μπορεί να αποφέρει μεγάλη απόδοση στις επενδύσεις, αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά ακριβά. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι τρόποι ανακαίνισης των ντουλαπιών. Μερικούς από αυτούς είναι η προσθήκη φωτισμού, προσθήκη ταπετσαριών ή αυτοκόλλητων ή απλά ένα βάψιμο. Με αυτούς τους τρόπους μπορείτε να δώσετε ξανά ζωή στα παλιά σας ντουλάπια.

Συμβουλές για το πως θα επιλέξετε τα κατάλληλα ντουλάπια

Πόρτες ντουλαπιών κουζίνας

Υπάρχουν πολλά στυλ ντουλαπιών που είναι κατάλληλα για παραδοσιακές ή μοντέρνες κουζίνας. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ντουλάπια που ταιριάζουν με το συνολικό χρωματισμό και ύφος της κουζίνας. Αρχικά, επιλέξτε πως θα είναι οι πόρτες του ντουλαπιού, καθώς είναι τα πιο ορατά σχεδιαστικά στοιχεία στην κουζίνα. Οπότε, το στυλ της πόρτας είναι μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα πρέπει να κάνετε.
Αν έχετε μικρό χώρο, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε ντουλάπια που προσφέρουν έξτρα εξοικονόμηση χώρου. Μερικά από αυτά είναι τα γωνιακά ντουλάπια καρουσέλ με τις παραδοσιακές πόρτες. Στη συνέχεια, επιλέξτε από τι υλικό θα είναι τα ντουλάπια της κουζίνας σας. Μπορείτε να επιλέξετε από ανοξείδωτο χάλυβα, μελαμίνη, μέταλλο ή ξύλο. Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για ντουλάπια είναι το μασίφ ξύλο.

Τέλος, επιλέξτε το στυλ και το χρώμα των ντουλαπιών. Μερικά από τα πιο δημοφιλή στυλ των είναι τα σύγχρονα και τα παραδοσιακά ντουλάπια. Τελευταία, είναι της μόδας τα ντουλάπια σε έντονο χρώμα. Αν προτιμήσετε κάτι τέτοιο, οι τοίχοι της κουζίνας και γενικά οι λεπτομέρειες θα πρέπει να είναι σε απαλές αποχρώσεις.
Αν θέλετε ένα πιο κομψό στυλ στη διακόσμηση κουζίνας, τα λευκά ντουλάπια είναι η λύση. Τα επίπεδα ντουλάπια είναι μια εξαιρετική επιλογή για σύγχρονες κουζίνες. Μπορείτε να πάρετε ντουλάπια χωρίς χειρολαβή για ένα κομψό και εκλεπτυσμένο στυλ. Υπάρχουν επίσης πόρτες με ενσωματωμένο ντουλάπι που σας επιτρέπουν να βλέπετε τους μεντεσέδες.

Πάτωμα κουζίνας

Ξύλινο πάτωμα κουζίνας


Υπάρχει μια σειρά από διάφορες επιλογές, όταν μιλάμε για υλικό για το πάτωμα της κουζίνας. Ο χώρος έχει πολλή κίνηση; Ο προϋπολογισμός σας είναι “σφιχτός”; Επιλέξτε το υλικό που ταιριάζει και λειτουργεί καλύτερα στο χώρο σας για την διακόσμηση κουζίνας.
Το ξύλινο δάπεδο είναι η πιο δημοφιλής επιλογή και παρέχει μια πιο κλασσική εμφάνιση, σε σχέση με άλλα υλικά. Επιπλέον, είναι μια φθηνή και εναλλακτική λύση για το πάτωμα. Τα υλικά όπως ο φελλός και το μπαμπού, μεταξύ άλλων, είναι εξίσου από τις οικονομικές ιδέες για το δάπεδο της κουζίνας.
Αν σας αρέσει το κλασσικό στυλ , τότε μπορείτε να επιλέξετε τα πλακάκια που δίνουν στο χώρο την αίσθηση της καθαριότητας, ενώ είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στο πέρασμα του χρόνου. Τα κεραμικά πλακάκια λερώνουν δύσκολα και, παράλληλα, είναι αδιάβροχα. Σε αυτή την περίπτωση ,επιλέξτε πλακάκια με αντιολισθητική επεξεργασία. Μια επιλογή που είναι η ιδανικά στην περίπτωση που έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι.

Πάγκοι κουζίνας

Κόκκινος πάγκος κουζίνας


Όπως το δάπεδο, έτσι και η επιλογή ενός πάγκου κουζίνας περιλαμβάνει διάφορους παράγοντες, από την εμφάνιση και την αισθητική μέχρι το κόστος και τη συντήρηση. Μια ποικιλία υλικών για πάγκους κουζίνας, είναι ο γρανίτης, το μάρμαρο, το γυαλί, ο ανοξείδωτος χάλυβας και ο επεξεργασμένος χαλαζίας. Δείτε παρακάτω μερικά από τα είδη που κυκλοφορούν στην αγορά, και διαλέξτε το κατάλληλο για τη δική σας κουζίνας.

Γρανίτης

Μαύρος πάγκος γρανίτη


Ο γρανίτης είναι ένα 100% φυσικό υλικό, το οποίο κόβεται σε διαχειρίσιμα μεγέθη για την εύκολη επεξεργασία του, και στη συνέχεια λαμβάνει ένα λεπτό φινίρισμα. Ως φυσικό υλικό έχει και υψηλό κόστος αγοράς. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Ένας καθημερινός καθαρισμός με νερό και ήπιο καθαριστικό οικιακής χρήσης θα βοηθούσε στη συντήρησήτους. Επιπλέον, έχει μεγάλη αντοχή στη θερμοκρασία και στα γδαρσίματα.

Χαλαζίας

Πάγκος από χαλαζία


Ο πάγκος από χαλαζία κερδίζει σε δημοφιλία, σε σχέση με την γρανίτη, εξαιτίας της ποικιλίας και τις ομοιομορφίας των χρωμάτων του. Οι μορφές του είναι πολλές και διαφορετικές, σε αντίθεση με τα φυσικά πετρώματα. Όπως ο γρανίτης, έτσι και ο χαλαζίας θέλει ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιλογή ίσως και να κοστίσει περισσότερο λόγω του ότι οι πλάκες από χαλαζία πωλούνται σε μικρές διαστάσεις (λειτουργικά ζητήματα).

Γυαλί

Γυάλινος πάγκος κουζίνας


Ο γυάλινος πάγκος είναι τεχνολογικά ότι πιο εξελιγμένο υπάρχει. Από αισθητικής πλευράς είναι μια πολύ καλή λύση. Είναι ανθεκτικός και μπορείτε να βρείτε γυαλί σε πάρα πολλές αποχρώσεις, δίνοντας έτσι μοναδικό στυλ στην κουζίνα. Έχει μεγάλη αντοχή στη θερμότητα και τους λέκέδες. Η τοποθέτηση και ο καθαρισμός είναι εύκολα, και γενικά το κόστος του είναι σχετικά χαμηλό.

Νησίδα κουζίνας

Νησίδα κουζίνας


Η κουζίνα είναι ένας από τους πιο πολύπλοκους χώρους σε ένα σπίτι, ειδικά για τον σχεδιασμό μιας νησίδας. Υπάρχουν μερικές κατευθυντήριες γραμμές μέτρησης. Ένας καλός κανόνας είναι τουλάχιστον 36-48 ίντσες μεταξύ της περιμέτρου της νησίδας με τα γύρω έπιπλα, ώστε να υπάρχει περιθώριο στη μετακίνηση.
Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στην ύπαρξη μιας νησίδας στην κουζινα, από επιπλέον καθίσματα μέχρι και επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Δεδομένου ότι η νησίδα είναι ένα έξυπνο στοιχείο σε οποιοδήποτε σχεδιασμό κουζίνας, παρακάτω ακολουθούν ιδέες με νησίδες για έμπνευση.

Αποθηκευτικοί χώροι

Κουζίνα με βιβλιοθήκηΕυτυχώς υπάρχουν πολλά μέρη για να ένα λειτουργικό αποθηκευτικό χώρο στον κουζίνα. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει αποθήκη ή ένα έξτρα δωμάτιο, υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι αποθήκευσης. Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους είναι να κρατήσετε χώρο στα ντουλάπια και τους πάγκους και να τοποθετήσετε εκεί τα πράγματα που χρειάζεστε.

Διακόσμηση κουζίνας

Κουζίνα με λευκούς πάγκους


Εάν μια πλήρη ανακαίνιση δεν είναι στα σχέδια σας ή δεν το budget σας δεν είναι αρκετό, τότε μέσα από την διακόσμηση μπορείτε να την ανανεώσετε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία. Σε ένα ελαφρύ και φωτεινό δωμάτιο που αισθάνεται ήδη μεγαλύτερο, αλλάξτε το χρώμα στους τοίχους ή απλά αλλάξτε τα στοιχεία του φωτισμού.
Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αλλάξετε τα ντουλάπια, μπορείτε να τα βάψετε ή να ζωγραφίσετε πάνω τους όμορφα σχέδια και να προχωρήσετε σε διακόσμηση κουζίνας . Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διακοσμήσετε την κουζίνα σας με diy οικονομικές ιδέες και να την κάνετε να μοιάζει με ένα πολυτελή χώρο. Οι DIY κατασκευές είναι οι πιο δημοφιλείς ιδέες που μπορούν να αλλάξουν το συγκεκριμένο χώρο.
Άλλες δημιουργικές επιλογές για την διακόσμηση κουζίνας της κουζίνας περιλαμβάνουν την εμφάνιση προσωπικών σας διακοσμητικών αντικειμένων, όπως βιβλίων μαγειρικής και φωτογραφιών. Ένας εξίσου οικονομικός τρόπος για να κάνεις μια αξιοσημείωτη διαφορά στα ντουλάπια και τα συρτάρια είναι να αλλάξετε τα χερούλια.

Ιδέες γεμάτες “έμπνευση”

Γκρι κουζίνα


Το Recons προσφέρει ατελείωτη έμπνευση και ιδέες για όλα τα δωμάτια στο σπίτι σας, μέσα και έξω. Έτσι, μπορείτε να βρείτε εκπληκτικές ιδέες διακόσμησης για την κουζίνα, είτε είναι για εσωτερικούς χώρους είτε για εξωτερικούς. Επιπλέον, μην ξεχάσετε να διαβάσετε τα πράγματα που πρέπει να έχει κάθε κουζίνα, αλλά και πως θα την ανανεώσετε αλλάζοντας μόνο την όψη του ψυγείου.

Ανακαίνιση κουζίνας

Κουζίνες


Αναμφισβήτητα η κουζίνα αποτελεί ένα από τους πιο σημαντικούς χώρους σε ένα σπίτι, καθώς είναι ο πιο πολυσύχναστος χώρος της οικίας μας. Το βασικότερο σε μία κουζίνα είναι να είναι πρακτική. Εκτός όμως από την πρακτικότητα η κουζίνα του σπιτιού μας πρέπει να είναι και εμφανίσιμη, καθώς είναι βασικό στοιχείο διακόσμησης, αλλά παράλληλα να είναι και ανθεκτική ώστε να αντέξει σε βάθος χρόνου.
Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών επιλέγουν να κάνουν ανακαίνιση στην κουζίνα τους, ειδικά σε παλιές κουζίνες με πολλά προβλήματα. Τα σύγχρονα νοικοκυριά επιλέγουν έναν ενιαίο χώρο μεταξύ της κουζίνας και του σαλονιού. Τα σημερινά έπιπλα κουζίνας, άλλωστε, είναι υψηλής αισθητικής και έτσι ο χώρος της κουζίνας με το σαλόνι δένουν αρμονικά.
Αρχικά, λοιπόν, κατά την ανακαίνιση της κουζίνας θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα την εργονομία και τον φωτισμό. Ώστε να κάνετε πιο εύκολα και ευχάριστα της δουλείες σας, ενώ μην ξεχάσετε να έχετε επαρκείς αποθηκευτικούς χώρους. Τέλος, κατά την ανακαίνιση της κουζίνας μην παραλείψετε να εξασφαλίσετε τον σωστό εξαερισμό του χώρου, είτε με φυσικούς τρόπους, όπως τα παράθυρα, είτε με κάποια ηλεκτρική συσκευή.

Α. Συμβουλές για μια επιτυχημένη ανακαίνιση κουζίνας

Μια όμορφη και χρηστική κουζίνα μπορεί να ομορφύνει και να διευκολύνει αρκετά την καθημερινότητά σας. Για πολλούς είναι το σημαντικότερο δωμάτιο ενός σπιτιού, για αυτό αρκετός κόσμος προχωράει σε ανακαίνιση κουζίνας και διακόσμηση κουζίνας, είτε πραγματοποιώντας μικρές μεμονωμένες εργασίες ή σαν μέρος μιας γενικής ανακαίνισης σπιτιού.

Οι απαιτήσεις που έχουμε όλοι από την κουζίνα μας είναι πολλές και τα στάνταρ που πρέπει να καλύπτει ακόμα περισσότερα. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι σε μια ανακαίνιση κουζίνας, ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στις τεχνικές εργασίες, όπως ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, ιδιαίτερα αν πρόκειται για παλιά κατασκευή. Πάμε, λοιπόν, να δούμε μερικές συμβουλές για μια πετυχημένη ανακαίνιση κουζίνας.

Κουζίνα
 • Βάλτε την λειτουργικότητα πρώτη. Ότι σχήμα και να έχει προσέξτε να διατηρήσετε το εργονομικό τρίγωνο. Κουζίνα-νεροχύτης-ψυγείο σε τριγωνική διάταξη με απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 2 μέτρα.
 • Κάντε χώρο: Το μεγαλύτερο λάθος σχεδιασμού είναι η μη πρόβλεψη ικανοποιητικών χώρων αποθήκευσης. Βάλτε βαθιά συρτάρια για να αποθηκεύετε σκεύη και ντουλάπια μεγάλα για να κρύβετε συσκευές και να τις διώξετε από τον πάγκο.
 • Ασφάλεια: Λάβετε σοβαρά υπόψη σας την ασφάλεια στη κουζίνα. Στρογγυλεμένες γωνίες, επιλογή πλακιδίων που δεν γλιστράνε, πορτάκια από ασφαλή υλικά και φούρνοι σε ύψος για ενήλικες θα αποτρέψουν κάποια ατυχήματα και άσχημα καψίματα.
 • Προσοχή στο πάτωμα: Επιλέξτε αντιολισθητικά υλικά για το πάτωμά σας. Ειδικά πλακίδια, βιομηχανικά πατώματα ακόμα και πέτρες δίνουν την αίσθηση που εσείς θέλετε να προβάλετε αρκεί να τα χρησιμοποιήσετε σωστά.
 • Μέγεθος του παραθύρου και της πόρτας: Αν τα ντουλάπια πρέπει να βρίσκονται μεταξύ, ας πούμε, ενός τοίχου και ενός παράθυρου, το μέγεθος του παραθύρου πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.
 • Υπάρχει επαρκής χώρος στον τοίχο για διακόπτες: Κυρίως όταν κάποιος μπαίνει σε ένα δωμάτιο θα υπάρχει χώρος για τους διακόπτες και τις πρίζες ώστε το χέρι να φτάνει εύκολα ή θα πρέπει να μπει σε κάποια πλευρά από ντουλάπι;
 • Φούρνοι μικροκυμάτων: Μην υποθέσετε ότι μπορεί εύκολα να κατασκευαστεί ένα ντουλάπι που θα μπει ένας τέτοιος φούρνος βολικά και με τέλεια εφαρμογή.
 • Μεγάλοι νεροχύτες: Αν αγαπάτε τους μεγάλους νεροχύτες προσέξτε για το πόσο βαθιά είναι η γούρνα μπροστά και πίσω, αλλά και το μήκος και το πλάτος. Ίσως αυτό δημιουργήσει προβλήματα στην εγκατάσταση της βρύσης. Αυτό επηρεάζει επίσης και παρακείμενα ντουλάπια. Για αυτό προσοχή στα βαθειά.
 • Εστίες και φούρνοι, το ένα πάνω στο άλλο: Σε αυτήν τη διάταξη, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το ίδιο εμπορικό σήμα της συσκευής. Συνήθως, όταν χρησιμοποιούνται δύο διαφορετικές μάρκες, η εγγύηση μπορεί να μην είναι σε ισχύ.
 • Απορροφητήρες: Εάν δεν χρησιμοποιείτε το ίδιο εμπορικό σήμα απορροφητήρα με την εστία μπορεί να μην ταιριάζει με το ύψος ή το βάθος της εστίας στον πάγκο.

Β. Χρήσιμα ερωτήματα σχετικά με την ανακαίνιση κουζίνας και την διακόσμηση κουζίνας

1. Πότε και γιατί χρειάζομαι ανακαίνιση κουζίνας;

Κουζίνα

Πιθανώς να υπάρχουν λειτουργικά προβλήματα (πχ. ηλεκτρολογικές βλάβες, κατεστραμμένες ηλεκτρικές συσκευές, χαλασμένα ντουλάπια, πιθανές διαρροές σε σωληνώσεις κλπ.). Βέβαια υπάρχουν και οι περιπτώσεις που πολύ απλά θέλουμε να ανανεώσουμε τον χώρο μας και να του δώσουμε μια καινούργια αισθητική. Όπως προαναφέραμε, λόγω της καθημερινής χρήσης του χώρου, αλλά και του δεδομένου ότι η κουζίνα έχει ίσως το μεγαλύτερο κόστος ανακαίνισης συγκριτικά με τα υπόλοιπα δωμάτια ενός σπιτιού, τα υλικά που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ποιοτικά και υψηλής αντοχής.

2. Τι υλικά να χρησιμοποιήσετε

Στην αγορά θα βρείτε πληθώρα υλικών κατασκευής, σε πολλές και διαφορετικές ποιότητες, σχέδια, υφές και χρώματα. Σίγουρα το πιο δύσκολο κομμάτι σε μια ανακαίνιση κουζίνας είναι το αν έκαναν τη σωστή επιλογή στα υλικά, από άποψη αντοχής στον χρόνο και την καθημερινή τους χρήση. Σε αυτό το σημείο, πρέπει φυσικά να συνυπολογίσετε και την οικονομική σας δυνατότητα, όσον αφορά το όλο εγχείρημα.

3. Πώς θα επιλέξετε ποιο πακέτο ανακαίνισης χρειάζεστε;

κουζίνα


Οι επιλογές που έχετε για μια ανακαίνιση είναι πάρα πολλές. Ένα εξειδικευμένο συνεργείο ανακαίνισης θα μπορέσει με μια αυτοψία του χώρου να σας συμβουλέψει και να σας καθοδηγήσει για το τι πραγματικά χρειάζεστε.

Βασικοί παράγοντες στην επιλογή:
 • Ο προϋπολογισμός σας και το κόστος ανακαίνισης.
 • Ο λόγος που κάνετε την ανακαίνιση κουζίνας. Δηλαδή, θέλετε την ανανέωση του χώρου ή αν υπάρχουν βλάβες που χρειάζονται επισκευή;
 • Αν επιθυμείτε την ανακαίνιση μόνο της κουζίνας σας ή και υπηρεσίες ανακαίνισης και για τους υπόλοιπους χώρους.
 • Αν θα προμηθευτείτε μόνοι σας τα υλικά ή θα τα προμηθεύσει το συνεργείο ανακαίνισης.
 • Το μέγεθος της κουζίνας σας

Γ. Μερική ή γενικη ανακαίνιση κουζίνας

Ένας επιπλέον λόγος, όπου χρειάζεται η ανακαίνιση στην κουζίνα είναι οι αλλαγές στις ανάγκες των χρηστών. Μια κουζίνα για ηλικιωμένα άτομα ή άτομα με ειδικές ανάγκες έχει διαφορετικό σχεδιασμό από μια τυπική κουζίνα. Επίσης, αν σε μια οικογένεια αλλάξει η σύνθεση των μελών, για παράδειγ νέα μέλη, τότε ενδεχομένως η κουζίνα να χρειαστεί επανασχεδιασμό.
Η ανακαίνιση μπορεί να είναι μερική ή ολική.

Μερική ανακαίνιση κουζίνας

Τραπεζαρία

Μερικές στοχευμένες αλλαγές μπορούν να βελτιώσουν τόσο την αισθητική όσο και τη λειτουργικότητα του χώρου. Για παράδειγμα, μια συχνή βελτίωση είναι το φρεσκάρισμα των πορτών των ντουλαπιών και των συρταριών της κουζίνας. Οι πόρτες μπορούν να βαφούν σε μια νέα απόχρωση, να ανανεωθεί το χρώμα τους ή να καλυφθούν με ταπετσαρία. Η λύση αυτή πέρα από οικονομική μπορεί να δώσει αμέσως νέο αέρα στην κουζίνα. Ωστόσο, το υλικό των πορτών πρέπει να επιτρέπει το βάψιμο, δηλαδή οι πόρτες πρέπει να είναι ξύλινες και όχι καπλαμάς ή βακελίτης. Μια άλλη ιδέα είναι η αλλαγή των πόμολων των ντουλαπιών και των συρταριών.
Ο πάγκος της κουζίνας και ο νεροχύτης, αποτελούν επιφάνειες με λεκέδες, χαρακιές, καυτά σκεύη, υπολείμματα τροφών και καφέδων κτλ. Μια αλλαγή του πάγκου της κουζίνας και του νεροχύτη θα δώσει αμέσως τον αέρα της καθαριότητας στο χώρο. Εκτός από τον πάγκο μπορεί να αντικατασταθεί και η πλάτη της κουζίνας. Στη μερική ανακαίνιση μπορεί να γίνει φρεσκάρισμα στους τοίχους είτε κρατώντας την ίδια απόχρωση είτε επιλέγοντας μια άλλη απόχρωση. Επιπλέον μπορεί να γίνει αλλαγή υφασμάτων όπως κουρτινών και τραπεζομάντιλων.

Γενική ανακαίνιση

Η γενική ανακαίνιση είναι μια σχετικά δύσκολη εργασία και για αυτό πρέπει να την αναλαμβάνει ένας εξειδικευμένο συνεργείο. Βασικός λόγος είναι αρκετές φορές, η μη αποχώρηση των ενοίκων, κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης. Αυτό σημαίνει, ότι το συνεργείο θα πρέπει να έχει υπολογίσει το χρόνο παραλαβής των υλικών, των συσκευών, των επίπλων, του πάγκου, του νιπτήρα, της μπαταρίας κτλ.
Προτού ξεκινήσει η τοποθέτηση των νέων υλικών και επίπλων θα πρέπει να γίνει αποξήλωση των παλαιών. Το ειδικό συνεργείο, προχωράει σε αποξήλωση της κουζίνας και αναλαμβάνει την αφαίρεση των πλακιδίων των τοίχων και του δαπέδου. Το συνεργείο είναι επίσης υπεύθυνο για την απομάκρυνση των άχρηστων υλικών και μπαζών, καθώς και για τον καθαρισμό του χώρου. Από εκεί και έπειτα τα συνεργεία ξεκινούν τις εργασίες.

Λευκή κουζίνα


Όσον αφορά στην υδραυλική και ηλεκτρολογική εγκατάσταση αυτή γίνεται με βάση τη μελέτη και το νέο σχεδιασμό της κουζίνας. Οι παροχές ζεστού και κρύου νερού τοποθετούνται στο κέντρο του νεροχύτη περίπου 50-60 εκ πάνω από το δάπεδο. Λίγο πιο κάτω δημιουργείται η αποχέτευση. Οι πρίζες τοποθετούνται στην πλάτη της πάγκου τη κουζίνας, στη θέση του ψυγείου και αλλού. Επίσης στην θέση της κουζίνας προβλέπεται ειδική παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Χοντρικά, μία πρίζα τοποθετείται ανά ένα μέτρο, αλλά αν υπάρχει ανάγκη για περισσότερες συσκευές μπορούν να προβλεφθούν περισσότερες πρίζες. Οι πρίζες του πάγκου τοποθετούνται 20-30 εκατοστά πιο πάνω από τον πάγκο και πρέπει να διαθέτουν καπάκι ασφαλείας. Αν πρόκειται για εντοιχισμένο ψυγείο, η πρίζα πρέπει να τοποθετείται ψηλά ώστε να είναι δυνατή η αποσύνδεση χωρίς τη μετακίνηση του ψυγείου. Παροχή ρεύματος επίσης πρέπει να προβλέπεται και για τον απορροφητήρα.

Δ. Ποια είναι τα στάδια ανακαίνισης κουζίνας; 

Ανάλογα με την έκταση την ανακαίνισης που επιθυμείτε υπάρχει πλήθος εργασιών τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε, ώστε ναψμεταμορφώσετε ριζικά την κουζίνα σας. Δηλαδή, από περίπλοκες τεχνικές εργασίες μέχρι μικρές αλλαγές σε διακοσμητικά στοιχεία,. Τα βασικά στάδια συνήθως σε μια ανακαίνιση κουζίνας είναι:

Σχεδιασμός

Σχεδιασμός κουζίνας


Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες θα συζητήσετε με το συνεργείο ανακαίνισης τι ακριβώς θέλετε να πετύχετε και ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας.

Αποξηλώσεις

Αποξήλωση κουζίνας

Οι εργασίες της ανακαίνισης ξεκινούν με την αποξήλωση της παλαιάς κουζίνας. Σε αυτό το στάδιο θα γίνει αποξήλωση των παλιών εγκαταστάσεων και επίπλων. Κατά την εργασία αυτή ακολουθεί αποξήλωση στα παλιά έπιπλα κουζίνας, τα πλακίδια που συνήθως βρίσκονται στον τοίχο ανάμεσα στα ντουλάπια της κουζίνας ή και στους υπόλοιπους τοίχους της κουζίνας, ο σοβάς, οι υδραυλικοί διακόπτες της κουζίνας και οι παλαιοί πριζοδιακόπτες.

Εγκατάσταση υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων

Υδραυλικές εργασίες

Δόμηση και μερεμέτια

Μερεμέτια

Αφού έχουν περαστεί όλες οι εγκαταστάσεις είναι η στιγμή για επιδιορθώσεις στους τοίχους ή το δάπεδο. Στο στάδιο αυτό γίνονται τυχόν σοβατίσματα, τοποθέτηση γυψοσανίδας, αλλαγή κουφωμάτων ή εγκατάσταση καινούργιου πατώματος.

Έπιπλα κουζίνα και είδη υγιεινής

Κουζίνες

Ελαιοχρωματισμοί και τελευταίες πινελιές

Κουζίνα
Ανακαίνιση Κουζίνας με Χρήση Βακελίτη σε Ντουλάπια Πάγκους


Στο τελικό στάδιο, έχουμε βάψιμο κουζίνας, πρίζες, διακόπτες και τα φωτιστικά. Στη συνέχεια η κουζίνα είναι έτοιμη για να τη διακοσμήσετε όπως εσείς επιθυμείτε.


Ε. Ανακαίνιση κουζίνας με χρήση βακελίτη σε ντουλάπια και  πάγκους


Ο βακελίτης είναι ένα αρκετά ανθεκτικό και σκληρό υλικό και χρησιμοποιείται κατά κόρον στην ανακαίνιση κουζίνας και γενικότερα στις ανακαινίσεις σπιτιών. Ο πυρήνας του αποτελείται από πολλές στρώσεις χονδρού χαρτιού οι οποίες διαποτίζονται με ρητίνη. Στη συνέχεια συμπιέζονται στις 80 με 130 atm σε θερμοκρασία έως 140°C. Έπειτα, τοποθετείται η διακοσμητική στρώση χαρτιού. Τέλος, μετά διακοσμητική στρώση τοποθετείται λεπτή στρώση από βακελίτη, η οποία αυξάνει την αντοχή του βακελίτη.

Χαρακτηριστικά και Ιδιότητες Βακελίτη

 • Ανθεκτικότητα στην κρούση και στην τριβή
 • Εμποδίζει τη δημιουργία βακτηρίων και μυκήτων
 • Είναι οικολογικό προϊόν, φιλικό προς το περιβάλλον
 • Μη αλλοίωση του χρώματος του με τον φυσικό ή τον τεχνητό φωτισμό
 • Η αντοχή του παραμένει πρακτικά σταθερή τόσο στις υψηλές όσο και στις χαμηλές θερμοκρασίες
 • Επειδή ο χάρτινος πυρήνας του μπορεί να αλλοιωθεί σημαντικά από το νερό κατά την τοποθέτησή του χρειάζεται πολύ καλή μόνωση στις ενώσεις (π.χ. στους πάγκους εργασίας)
 • Αντέχει στα γδαρσίματα και στους διάφορους λεκέδες και
 • Εύκολος καθαρισμός λόγω αντοχής σε διάφορα υλικά καθαρισμού και απολύμανσης.

Ντουλάπια κουζίνας με πορτάκια από βακελίτη

Είναι μια πολύ καλή επιλογή για οικονομική και διαχρονική ανακαίνιση κουζίνας μιας και τα πορτάκια από βακελίτη αντέχουν στις φθορές που προκαλούνται από χτυπήματα, γδαρσίματα κ.α. Έτσι είναι δυνατόν να συνδυάσετε αισθητική ποιότητα και αντοχή στο χρόνο.

Πάγκοι εργασίας

Συνήθως το πάχος κάθε στρώσης χαρτιού του πυρήνα του βακελίτη είναι 0,7 mm και επικολλάται πάνω σε νοβοπάν για μεγαλύτερη αντοχή. Και στην περίπτωση αυτή υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σχέδια, χρώματα και ποιότητες. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα σημεία ένωσης και στήριξης του πάγκου, τα οποία πρέπει να στεγανοποιηθούν με χρήση κατάλληλων μονωτικών υλικών. Η χρήση πάγκου εργασίας με βακελίτη συνιστάται ανεπιφύλακτα αν στόχος είναι η οικονομική ανακαίνιση κουζίνας και αντοχή στον χρόνο.

ΣΤ. Τυπικές διατάξεις κουζίνας

διάταξη κουζίνας


Ανάλογα με τις διαστάσεις και τον φυσικό φωτισμό που διαθέτει ο χώρος της κουζίνας μπορείτε να επιλέξετε την ιδανική διάταξη σωστά και έξυπνα.

 1. Γραμμική διάταξη: Σε αυτήν τη διάταξη όλες οι βασικές λειτουργίες της κουζίνας (νεροχύτης, φούρνος, ψυγείο, αποθήκευση) τοποθετούνται σε μια ευθεία, καλύπτοντας έναν τοίχο με σχετικά μεγάλο μήκος. Η διάσταση του τοίχου θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 3μ και το μήκος του πάγκου εργασίας 2,50μ. Είναι η ιδανική λύση για στενόμακρους χώρους, προκειμένου να διευκολύνεται η κίνηση και το πέρασμα σε άλλα δωμάτια.
 2. Παράλληλη διάταξη: Σε αυτή την περίπτωση η διάταξη της κουζίνας αναπτύσσεται σε δύο παράλληλους τοίχους δημιουργώντας έναν διάδρομο ανάμεσα στα ντουλάπια ο οποίος πρέπει να έχει φάρδος τουλάχιστον 1,20μ. Προτιμάται η είσοδος στην κουζίνα να είναι στην ίδια ευθεία με την μπαλκονόπορτα για καλό αερισμό και κυκλοφορία στο χώρο.
 3. Διάταξη κουζίνας σε σχήμα Γ: Η πιο δημοφιλής διάταξη που επιτρέπει ελευθερία στην κίνηση και την εργασία. Αναπτύσσεται σε δύο κάθετους μεταξύ τους τοίχους. Ο νεροχύτης, η εστία και το ψυγείο τοποθετούνται όσο πιο κοντά γίνεται. Είναι η ιδανική λύση για χώρους μεσαίων διαστάσεων.
 4. Διάταξη κουζίνας σε σχήμα Π: Είναι η ιδανική λύση σε περιπτώσεις ανακαίνισης χώρων μεγάλων διαστάσεων. Η κουζίνα αναπτύσσεται σε τρεις τοίχους, εκ των οποίων οι δύο παράλληλες πλευρές είναι ίσες μεταξύ τους και πιο μεγάλες από την τρίτη. Αυτό δημιουργεί άνετους πάγκους εργασίας. Αν οι διαστάσεις το επιτρέπουν, μπορεί να ακολουθήσει κεντρική νησίδα.
 5. Διάταξη κουζίνας με πάσο: Είναι μια πρακτική λύση για οικονομικά πακέτα ανακαίνισης, εφόσον ο πάγκος αντικαθιστά το τραπέζι φαγητού, προσθέτει αποθηκευτικό χώρο και μπορεί να αποκτήσει χρήση διαχωριστικού με το καθιστικό ή να αποκολλήσει τον νεροχύτη και την εστία από τον τοίχο δίνοντας μια σύγχρονη διάθεση στο χώρο.
 6. Διάταξη κουζίνας με νησίδα: Η νησίδα είναι μια ενιαία λωρίδα, που μπορεί να φιλοξενεί την εστία, το νεροχύτη, το πλυντήριο πιάτων, αποθηκευτικούς χώρους και συνήθως οι πλευρές τις είναι ελεύθερες, δεν κολλάνε σε τοίχο.

Επαγγελματίες  τεχνίτες με εμπειρία στο χώρο των οικοδομικών εργασιών και στις ανακαινίσεις σπιτιών , είτε μιλάμε για ολική ανακαίνιση σπιτιού  είτε για μερική ανακαίνιση.

Βρείτε τα εξαιρετικής ποιότητας έπιπλα γραφείουέπιπλα κήπουπαιδικά έπιπλα  στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. 

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.