Με αυτό τον τρόπο θα βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας σαν επαγγελματίας

Πως να βάψετε μόνοι τα ντουλάπια της κουζίνας σαν επαγγελματίες. Ιδέες και λύσεις για την ανακαίνιση σπιτιού που θα σας λύσουν τα χέρια.

Σε πολλά σπίτια τα ντουλάπια της κουζίνας καταλαμβάνουν τον πιο ορατό χώρο. Αυτό είναι υπέροχο, όταν, φυσικά είναι σε καλή κατάσταση. Αν, όμως, δεν είναι τόσο όμορφα όσα θα θέλατε να είναι, σας έχουμε τον τρόπο για να τα βάψετε μόνοι σας σαν επαγγελματίας.

Σίγουρα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα παλιά ντουλάπια με καινούργια, αλλά αυτό είναι μια δαπανηρή λύση. Ακριβώς, όπως το βάψιμο των τοιχών ενός σπιτιού θα το κάνουν αμέσως να μοιάζει καινούργιο, έτσι γίνεται και με τα ντουλάπια. Αμέσως, θα έχουν την αίσθηση του καινούργιου και θα ξαναφέρουν την ομορφιά και το στυλ πίσω στο χώρο της κουζίνας.

Με το να βάψετε μόνοι σας τα ντουλάπια της κουζίνας σας είναι μια φιλική προς τον προϋπολογισμό σας επιλογή για αλλαγή σχεδιασμού. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολη όσο νομίζετε, καθώς απαιτεί πολύ περισσότερη προετοιμασία. Εάν δεν είστε σίγουροι και δεν το “έχετε” με τις DIY ιδέες, τότε αναθέστε την δουλειά σε έναν επαγγελματία. Αν, από την άλλη, θέλετε να το κάνετε εσείς διαβάστε παρακάτω για να μάθετε το πως.

Λευκά ντουλάπια κουζίνας
Λευκά ντουλάπια κουζίνας

#1 Σχεδιασμός και πρόγραμμα

Το βάψιμο των ντουλαπιών της κουζίνας είναι μια ευχείριστη λύση, αρκεί να έχετε αρκετό χρόνο και υπομονή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να αφιερώσετε σε αυτό το έργο. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι δεν είναι εργασία της μίας ημέρας. Τα απλά μπροστινά ντουλάπια θα είναι πιο γρήγορα από εκείνα με ανυψωμένα πάνελ ή άλλες λεπτομέρειες, οπότε προγραμματίστε ανάλογα.

Θα χρειαστεί να επιλέξετε το αστάρι και το χρώμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Τα ντουλάπια απαιτούν βερνίκια υψηλότερης ποιότητας από αυτά που θα χρησιμοποιούσατε για τους τοίχους, οπότε μην διστάσετε να μια τέτοια αγορά. Υποφέρουν καθημερινά από τη φθορά, οπότε είναι καλύτερο να αποφύγετε φθηνότερη βαφή που μπορεί να ξεφλουδίζει και να σπάει.

Ντουλάπια κουζίνας

#2 Επιλέξτε το χρώμα

Πριν αποφασίσετε το χρώμα που θα επιλέξετε, θα πρέπει πρώτα να σκεφτείτε τα σχεδιαστικά στοιχεία της κουζίνας που αγαπάτε. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα αντικείμενα της κουζίνας και γενικά στη διακόσμηση. Μπορείτε να δοκιμάσετε το χρώμα που θα μοιάζει πραγματικά δίπλα στις συσκευές και το δάπεδο. Βάψτε ένα μεγάλο κομμάτι, όπως το εσωτερικό μιας πόρτας του ντουλαπιού, για να δείτε πως θα δείχνει στο χώρο.

Τα ζωντανά ντουλάπια κουζίνας, συμπεριλαμβανομένων των πλούσιων χρωμάτων όπως το μπλε κοβαλτίου και το κόκκινο βακκίνιο, είναι μια τάση σχεδιασμού που αποδεικνύεται σε όλο το διαδίκτυο. Τα ντουλάπια με δύο τόνους είναι μια άλλη κομψή επιλογή. Αυτό σημαίνει ότι τα άνω ντουλάπια θα πρέπει να είναι ουδέτερα (πχ. γκρι, greige ή μαλακό λευκό), και τα κάτω να είναι πια ήπια χρώματα. Τα παστέλ χρώματα λειτουργούν καλά για να φωτίζουν το χώρο. Το λευκό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα χρώματα του ντουλαπιού λόγω της καθαρότητας και της κλασσικής εμφάνισης.

Κουζίνα

#3 Αφαιρέστε τις πόρτες, τα συρτάρια και ότι έχουν μέσα τα ντουλάπια

Όσο δελεαστικό μπορεί να είναι το βάψιμο των ντουλαπιών με τις πόρτες και το υλικό (συμπεριλαμβανομένων των μεντεσέδων) που είναι ακόμα συνδεδεμένες, μην το κάνετε.

Μπορεί να έχετε “εξοικονόμηση χρόνου” αλλά θα σας κοστίσει μακροπρόθεσμα. Αφαιρέστε τις πόρτες του ντουλαπιού και τα συρτάρια, φροντίζοντας να επισημάνετε από πού προέρχονται.

Ένα απλό κομμάτι ταινίας κάλυψης με μια θέση γραμμένη σε αυτό θα σας εξοικονομήσει πολύ ταλαιπωρία αργότερα. Αν αλλάξετε το υπάρχον υλικό με νέα κομμάτια, τρυπήστε τις τρύπες γεμίζοντας όλες τις άλλες οπές και κηλίδες στο ξύλο.

Ντουλάπι

#4 Προετοιμάστε τις επιφάνειες

Ανεξάρτητα από το πόσο καθαρή είναι η κουζίνα, θα πρέπει να τρίψετε τις πόρτες και τα συρτάρια. Η κουζίνα είναι ένας χώρος στο σπίτι όπου υπάρχει η περισσότερη βρωμιά. Επομένως, η βαφή δεν θα κολλήσει αν το ντουλάπι είναι βρώμικο, οπότε βεβαιωθείτε ότι οι επιφάνειές είναι σωστά προετοιμασμένες.

Η ανάμιξη ενός μέρους φωσφορικού τρινατρίου (TSP, που βρίσκεται σε καταστήματα με σιδηρικά εργαλεία) με τέσσερα μέρη νερού θα παράγει ένα αποτελεσματικό απολιπαντικό. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα εργαλεία ασφαλείας (γάντια και γυαλιά) κατά το χειρισμό του καθαριστικού. Αφήστε τα ντουλάπια να στεγνώσουν εντελώς πριν προχωρήσετε.

Ντουλάπι

#5 Τρίψτε οτιδήποτε βάψετε

Ξέρουμε ότι δεν θέλετε, αλλά θα πρέπει να τρίψετε ελαφρά τις επιφάνειες των ντουλαπιών που θα βάψετε, καθώς το χρώμα δεν θα κολλήσει στο φινίρισμα. Τα ξύλινα ντουλάπια πρέπει να λειανθούν αρκετά για να φτιάξουν το ματ τελείωμα.

Εάν τα ντουλάπια σας έχουν βαφτεί προηγουμένως και δεν υπάρχει ξεφλούδισμα, τότε ισχύει η ίδια λύση. Αλλά αν έχετε βάψει τα ντουλάπια με νιφάδες χρώματος που βγαίνουν, θα χρειαστεί να είναι γυμνό το ξύλο.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος της λείανσης που θα κάνετε, βεβαιωθείτε ότι δεν στρογγυλεύετε ή δεν φθείρετε τις άκρες (δοκιμάστε ένα μπλοκ λείανσης) και φροντίστε να απομακρύνετε κάθε σκόνη. Τελειώστε με ένα πανί ύφανσης ώστε να μην παραμείνουν υπολείμματα.

Πόρτα ντουλαπιού

#6 Χρώμα αστάρι

Το αστάρι που θα επιλέξετε πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και κατάλληλο για το υλικό των ντουλαπιών σας (ξύλο, μέταλλο, laminate). Εάν πρόκειται να βάψετε πάνω σε μια σκοτεινή ή λεκιασμένη επιφάνεια, αφήστε το αστάρι να ταιριάζει με το επιθυμητό χρώμα. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό για να διατηρήσετε το πρωτότυπο χρώμα μέσα από το νέο χρώμα.

Χρησιμοποιήστε ένα πανί για να βάλετε στο πάτωμα και μια ταινία βαψίματος για να προστατεύσετε τις γύρω περιοχές και χρησιμοποιήστε είτε ένα ρολό είτε ένα πινέλο για να εφαρμόσετε το αστάρι σας. Οι κύλινδροι λειτουργούν καλύτερα για επίπεδες επιφάνειες και σας επιτρέπουν να καλύψετε γρήγορα μια μεγάλη περιοχή. Εάν έχετε πολλές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες στα ντουλάπια καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο για να τις γωνίες και τις κούνιες.

Βάψιμο ντουλαπιών

#7 Βάψτε τα ντουλάπια της κουζίνας σας επαγγελματίας

Επιτέλους, ήρθε η ώρα να βάψετε … και να περιμένετε να στεγνώσει το χρώμα. Και στη συνέχεια να βάψετε ξανά και να περιμένετε να στεγνώσει το χρώμα. Ακολουθήστε την ίδια μέθοδο που χρησιμοποιήσατε για την εφαρμογή του ασταριού στα ντουλάπια , είτε με ρολό είτε με πινέλο (ή με συνδυασμό των δύο).

Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα χρώματος, φροντίζοντας να καθαρίσετε τυχόν σταγόνες ή συγκεντρώσεις και, στη συνέχεια, περιμένετε. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες, ανάλογα με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Όταν το πρώτο στρώμα είναι εντελώς στεγνό, βάψτε ένα άλλο λεπτό στρώμα και στη συνέχεια περιμένετε. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον δύο στρώσεις βαφής. Ανάλογα με την κάλυψή, ίσως χρειαστείτε και ένα τρίτο ή τέταρτο “χέρι” (και περισσότερες ημέρες αναμονής).

Βάψιμο ντουλαπιού

#8 Επανασυναρμολογήστε τα πάντα

Μόλις στεγνώσουν τελείως τα ντουλάπια, οι πόρτες και τα συρτάρια, είστε έτοιμοι να επαναφέρετε τη νέα σας υπέροχη κουζίνα. Αντισταθείτε στον πειρασμό να το κάνετε αυτό πολύ σύντομα. Αυτό θα οδηγήσει σε κηλίδες και θα σας στείλει μέχρι το βήμα 5. Ναι, κανείς δεν το θέλει αυτό.

Τώρα που τα πράγματα είναι αναμφισβήτητα στεγνά, ορίστε ποια πόρτα ανήκει στο κάθε ντουλάπι. Εάν διαθέτετε νέο υλικό, τοποθετήστε το σε ισχύ επίσης. Στη συνέχεια, πάρτε μια βαθιά αναπνοή, σταθείτε πίσω και θαυμάστε την όμορφη νέα κουζίνα σας.

Όπως είδατε και εσείς, μπορείτε πολύ εύκολα να βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας σαν να είστε επαγγελματίας, ακολουθώντας αυτά τα βήματα. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να έχει μειονεκτήματα, οι φίλοι σας ίσως να θέλουν να τους βοηθήσετε για τα δικά τους ντουλάπια.

Κουζίνα

 

Τύπος πακέκουm2Συνοπτική περιγραφή εργασιώνΤιμή πακέτου
60SilverΠακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος με ένα υπνοδωμάτιο και συνολικό εμβαδό 60 m2. Υδραυλικές εργασίες, αποξηλώσεις κλπ.8.000€
60Premium Πακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος με ένα υπνοδωμάτιο και συνολικό εμβαδό 60 m2. Υδραυλικές εργασίες, αποξηλώσεις κλπ.11.500€
60Gold Πακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος με τρία υπνοδωμάτια και συνολικό εμβαδό 60 m2. Δείτε τι εργασίες περιλαμβάνει το συγκεκριμένο πακέτο.16.000€
80Gold Πακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος 80m2 με τρία υπνοδωμάτια.9.000€
80Πακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος δύο υπνοδωματίων και συνολικού εμβαδού 80 m213.500€
80Νέα προσφορα: Πακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος με δύο υπνοδωμάτια και συνολικό εμβαδό 80m220.000€
100Πακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος 100 m2 με τρία (3) υπνοδωμάτια. Οικοδομικές, υδραυλικές,ξυλουργικές και πολλές ακόμη εργασίες.10.000€
100Πακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος 100 m2 με τρία (3) υπνοδωμάτια. Αποξηλώσεις, οικοδομικά, και πολλές ακόμη εργασίες.15.500€
100Πακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος 100 m2 με τρία (3) υπνοδωμάτια.Χρωματισμοί, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά και πολλές ακόμη εργασίες.24.000€

Τίτλος οδηγούΠεριγραφή οδηγούΕκτενής Περιγραφή οδηγού
Πλήρης οδηγός για διακόσμηση σαλονιού και οργάνωση επίπλωνΌλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την διακόσμηση σαλονιού, την οργάνωση επίπλων, και τους χρωματικούς συνδυασμούς του καθιστικού.
Πλήρης οδηγός για διακόσμηση και ανακαίνιση κουζίναςΌλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την διακόσμηση κουζίνας, την ανακαίνιση, τα κατάλληλη υλικά για τους πάγκους και τους χρωματικούς συνδυασμούς.
Οδηγός για την διακόσμηση τραπεζαρίας και το ιδανικό δάπεδοΠροτάσεις για διακόσμηση τραπεζαρίας, κατάλληλο φωτισμό, ιδανικό δάπεδο, χρώματα και στυλ διακόσμησης που μπορείτε να επιλέξετε.
Οδηγός για διακόσμηση υπνοδωματίου και επιλογή κρεβατιούΠροτάσεις για διακόσμηση υπνοδωματίου, χρωματικούς συνδυασμούς, ιδανική επιλογή κρεβατιού, και σωστού φωτισμού.
Πλήρης οδηγός για διακόσμηση μπάνιου και υλικά για το πάτωμαΌλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την διακόσμηση μπάνιου, τον σωστό φωτισμό, τα κατάλληλη υλικά για το πάτωμα και τις ιδανικές μπανιέρες/ντους.
Οδηγός για διακόσμηση βρεφικού δωματίου και ιδανικών επίπλωνΠροτάσεις για διακόσμηση βρεφικού δωματίου, χρωματικούς συνδυασμούς, απαραίτητων επίπλων και σωστού φωτισμού.
Οδηγός για χρώματα παιδικού δωματίου και κατάλληλα έπιπλαΣυμβουλές για χρώματα παιδικού δωματίου, κατάλληλο φωτισμό, ιδανικά έπιπλα, και πρακτικούς αποθηκευτικούς χώρους.
Οδηγός για διακόσμηση εφηβικού δωματίου και έπιπλαΠροτάσεις για διακόσμηση εφηβικού δωματίου, κατάλληλα χρώματα, ιδανικά έπιπλα και αποθηκευτικούς χώρους. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε είναι εδώ.
Οδηγός για διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού και επιλογή επίπλωνΠροτάσεις για διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού, χρωματικούς συνδιασμούς, επιλογή επίπλων και εξοπλισμών και κατάλληλο φωτισμό.
Οδηγός ανακαίνισης σπιτιού, ιδέες και λύσειςΠλήρης οδηγός για ανακαίνιση σπιτιού,διαμόρφωση εξωτερικού χώρου και κήπων,συστήματα σκίασης και πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε.

Περισσότερα άρθρα

Same Category

Τι υλικό να επιλέξω για τον πάγκο της κουζίνας

Μάθετε ποιο είναι το κατάλληλο υλικό πάγκου κουζίνας για...

Εκπληκτικές ιδέες χρωμάτων για τα ντουλάπια της κουζίνας

Πέντε ιδέες χρωμάτων για τα ντουλάπια της κουζίνας. Διακόσμηση...

Stay in touch!

7,091ΥποστηρικτέςΚάντε Like
189ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,310ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής