Καλάθι αγορών

Με αυτό τον τρόπο θα βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας σαν επαγγελματίας

Μπλε ντουλάπια κουζίνας

Πως να βάψετε μόνοι ντουλάπια για τη  κουζίνα σαν επαγγελματίες. Ιδέες και λύσεις για την ανακαίνιση σπιτιού που θα σας λύσουν τα χέρια.

Σε πολλά σπίτια τα ντουλάπια  κουζίνας καταλαμβάνουν τον πιο ορατό χώρο. Αυτό είναι υπέροχο, όταν, φυσικά είναι σε καλή κατάσταση. Αν, όμως, δεν είναι τόσο όμορφα όσα θα θέλατε να είναι, σας έχουμε τον τρόπο για να τα βάψετε μόνοι σας σαν επαγγελματίας.
Σίγουρα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα παλιά ντουλάπια με καινούργια, αλλά αυτό είναι μια δαπανηρή λύση. Ακριβώς, όπως το βάψιμο των τοιχών ενός σπιτιού θα το κάνουν αμέσως να μοιάζει καινούργιο, έτσι γίνεται και με τα ντουλάπια. Αμέσως, θα έχουν την αίσθηση του καινούργιου και θα ξαναφέρουν την ομορφιά και το στυλ πίσω στο χώρο της κουζίνας.
Με το να τα βάψετε μόνοι σας είναι μια φιλική προς τον προϋπολογισμό σας επιλογή για αλλαγή σχεδιασμού. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολη όσο νομίζετε, καθώς απαιτεί πολύ περισσότερη προετοιμασία. Εάν δεν είστε σίγουροι και δεν το “έχετε” με τις DIY ιδέες, τότε αναθέστε την δουλειά σε έναν επαγγελματία. Αν, από την άλλη, θέλετε να το κάνετε εσείς διαβάστε παρακάτω για να μάθετε το πως.

Λευκά ντουλάπια κουζίνας
Λευκά ντουλάπια κουζίνας

#1 Σχεδιασμός και πρόγραμμα

Το βάψιμο των ντουλαπιών  είναι μια ευχείριστη λύση, αρκεί να έχετε αρκετό χρόνο και υπομονή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να αφιερώσετε σε αυτό το έργο. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι δεν είναι εργασία της μίας ημέρας. Τα απλά μπροστινά ντουλάπια θα είναι πιο γρήγορα από εκείνα με ανυψωμένα πάνελ ή άλλες λεπτομέρειες, οπότε προγραμματίστε ανάλογα.
Θα χρειαστεί να επιλέξετε το αστάρι και το χρώμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Τα ντουλάπια απαιτούν βερνίκια υψηλότερης ποιότητας από αυτά που θα χρησιμοποιούσατε για τους τοίχους, οπότε μην διστάσετε να μια τέτοια αγορά. Υποφέρουν καθημερινά από τη φθορά, οπότε είναι καλύτερο να αποφύγετε φθηνότερη βαφή που μπορεί να ξεφλουδίζει και να σπάει.
Ντουλάπια κουζίνας

#2 Επιλέξτε το χρώμα

Πριν αποφασίσετε το χρώμα που θα επιλέξετε, θα πρέπει πρώτα να σκεφτείτε τα σχεδιαστικά στοιχεία της κουζίνας που αγαπάτε. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα αντικείμενα της κουζίνας και γενικά στη διακόσμηση. Μπορείτε να δοκιμάσετε το χρώμα που θα μοιάζει πραγματικά δίπλα στις συσκευές και το δάπεδο. Βάψτε ένα μεγάλο κομμάτι, όπως το εσωτερικό μιας πόρτας του ντουλαπιού, για να δείτε πως θα δείχνει στο χώρο.
Τα ζωντανά ντουλάπια κουζίνας, συμπεριλαμβανομένων των πλούσιων χρωμάτων όπως το μπλε κοβαλτίου και το κόκκινο βακκίνιο, είναι μια τάση σχεδιασμού που αποδεικνύεται σε όλο το διαδίκτυο. Τα ντουλάπια με δύο τόνους είναι μια άλλη κομψή επιλογή. Αυτό σημαίνει ότι τα άνω ντουλάπια θα πρέπει να είναι ουδέτερα (πχ. γκρι, greige ή μαλακό λευκό), και τα κάτω να είναι πια ήπια χρώματα. Τα παστέλ χρώματα λειτουργούν καλά για να φωτίζουν το χώρο. Το λευκό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα χρώματα του ντουλαπιού λόγω της καθαρότητας και της κλασσικής εμφάνισης.
Κουζίνα

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

#3 Αφαιρέστε τις πόρτες, τα συρτάρια και ότι έχουν μέσα τα ντουλάπια

Όσο δελεαστικό μπορεί να είναι το βάψιμο των ντουλαπιών με τις πόρτες και το υλικό (συμπεριλαμβανομένων των μεντεσέδων) που είναι ακόμα συνδεδεμένες, μην το κάνετε.
Μπορεί να έχετε “εξοικονόμηση χρόνου” αλλά θα σας κοστίσει μακροπρόθεσμα. Αφαιρέστε τις πόρτες του ντουλαπιού και τα συρτάρια, φροντίζοντας να επισημάνετε από πού προέρχονται.
Ένα απλό κομμάτι ταινίας κάλυψης με μια θέση γραμμένη σε αυτό θα σας εξοικονομήσει πολύ ταλαιπωρία αργότερα. Αν αλλάξετε το υπάρχον υλικό με νέα κομμάτια, τρυπήστε τις τρύπες γεμίζοντας όλες τις άλλες οπές και κηλίδες στο ξύλο.
Ντουλάπι

#4 Προετοιμάστε τις επιφάνειες

Ανεξάρτητα από το πόσο καθαρή είναι η κουζίνα, θα πρέπει να τρίψετε τις πόρτες και τα συρτάρια. Η κουζίνα είναι ένας χώρος στο σπίτι όπου υπάρχει η περισσότερη βρωμιά. Επομένως, η βαφή δεν θα κολλήσει αν το ντουλάπι είναι βρώμικο, οπότε βεβαιωθείτε ότι οι επιφάνειές είναι σωστά προετοιμασμένες.
Η ανάμιξη ενός μέρους φωσφορικού τρινατρίου (TSP, που βρίσκεται σε καταστήματα με σιδηρικά εργαλεία) με τέσσερα μέρη νερού θα παράγει ένα αποτελεσματικό απολιπαντικό. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα εργαλεία ασφαλείας (γάντια και γυαλιά) κατά το χειρισμό του καθαριστικού. Αφήστε τα ντουλάπια να στεγνώσουν εντελώς πριν προχωρήσετε.
Ντουλάπι

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

#5 Τρίψτε οτιδήποτε βάψετε

Ξέρουμε ότι δεν θέλετε, αλλά θα πρέπει να τρίψετε ελαφρά τις επιφάνειες των ντουλαπιών που θα βάψετε, καθώς το χρώμα δεν θα κολλήσει στο φινίρισμα. Τα ξύλινα ντουλάπια πρέπει να λειανθούν αρκετά για να φτιάξουν το ματ τελείωμα.
Εάν τα ντουλάπια σας έχουν βαφτεί προηγουμένως και δεν υπάρχει ξεφλούδισμα, τότε ισχύει η ίδια λύση. Αλλά αν έχετε βάψει τα ντουλάπια με νιφάδες χρώματος που βγαίνουν, θα χρειαστεί να είναι γυμνό το ξύλο.
Ανεξάρτητα από το μέγεθος της λείανσης που θα κάνετε, βεβαιωθείτε ότι δεν στρογγυλεύετε ή δεν φθείρετε τις άκρες (δοκιμάστε ένα μπλοκ λείανσης) και φροντίστε να απομακρύνετε κάθε σκόνη. Τελειώστε με ένα πανί ύφανσης ώστε να μην παραμείνουν υπολείμματα.
Πόρτα ντουλαπιού

#6 Χρώμα αστάρι

Το αστάρι που θα επιλέξετε πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και κατάλληλο για το υλικό των ντουλαπιών σας (ξύλο, μέταλλο, laminate). Εάν πρόκειται να βάψετε πάνω σε μια σκοτεινή ή λεκιασμένη επιφάνεια, αφήστε το αστάρι να ταιριάζει με το επιθυμητό χρώμα. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό για να διατηρήσετε το πρωτότυπο χρώμα μέσα από το νέο χρώμα.
Χρησιμοποιήστε ένα πανί για να βάλετε στο πάτωμα και μια ταινία βαψίματος για να προστατεύσετε τις γύρω περιοχές και χρησιμοποιήστε είτε ένα ρολό είτε ένα πινέλο για να εφαρμόσετε το αστάρι σας. Οι κύλινδροι λειτουργούν καλύτερα για επίπεδες επιφάνειες και σας επιτρέπουν να καλύψετε γρήγορα μια μεγάλη περιοχή. Εάν έχετε πολλές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες στα ντουλάπια καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο για να τις γωνίες και τις κούνιες.
Βάψιμο ντουλαπιών

#7 Βάψτε τα ντουλάπια της κουζίνας σας επαγγελματίας

Επιτέλους, ήρθε η ώρα να βάψετε … και να περιμένετε να στεγνώσει το χρώμα. Και στη συνέχεια να βάψετε ξανά και να περιμένετε να στεγνώσει το χρώμα. Ακολουθήστε την ίδια μέθοδο που χρησιμοποιήσατε για την εφαρμογή του ασταριού στα ντουλάπια , είτε με ρολό είτε με πινέλο (ή με συνδυασμό των δύο).
Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα χρώματος, φροντίζοντας να καθαρίσετε τυχόν σταγόνες ή συγκεντρώσεις και, στη συνέχεια, περιμένετε. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες, ανάλογα με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες.
Όταν το πρώτο στρώμα είναι εντελώς στεγνό, βάψτε ένα άλλο λεπτό στρώμα και στη συνέχεια περιμένετε. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον δύο στρώσεις βαφής. Ανάλογα με την κάλυψή, ίσως χρειαστείτε και ένα τρίτο ή τέταρτο “χέρι” (και περισσότερες ημέρες αναμονής).
Βάψιμο ντουλαπιού

#8 Επανασυναρμολογήστε τα πάντα

Μόλις στεγνώσουν τελείως τα ντουλάπια, οι πόρτες και τα συρτάρια, είστε έτοιμοι να επαναφέρετε τη νέα σας υπέροχη κουζίνα. Αντισταθείτε στον πειρασμό να το κάνετε αυτό πολύ σύντομα. Αυτό θα οδηγήσει σε κηλίδες και θα σας στείλει μέχρι το βήμα 5. Ναι, κανείς δεν το θέλει αυτό.
Τώρα που τα πράγματα είναι αναμφισβήτητα στεγνά, ορίστε ποια πόρτα ανήκει στο κάθε ντουλάπι. Εάν διαθέτετε νέο υλικό, τοποθετήστε το σε ισχύ επίσης. Στη συνέχεια, πάρτε μια βαθιά αναπνοή, σταθείτε πίσω και θαυμάστε την όμορφη νέα κουζίνα σας.
Όπως είδατε και εσείς, μπορείτε πολύ εύκολα να βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας σαν να είστε επαγγελματίας, ακολουθώντας αυτά τα βήματα. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να έχει μειονεκτήματα, οι φίλοι σας ίσως να θέλουν να τους βοηθήσετε για τα δικά τους ντουλάπια.
Κουζίνα

Αναλαμβάνουμε την διακόσμηση εσωτερικών χώρων κι εξωτερικών χώρων, προσφέροντας ιδανικές λύσεις για  διακόσμηση επαγγελματικού γραφείου και διαμόρφωσης κατοικιών, καταστημάτων, ξενοδοχείων κι επαγγελματικών χώρων.

Τα έργα μας για την ανακαίνιση σπιτιού  έχουν ποιότητα και διάρκεια στον χρόνο αφού διαθέτουμε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, για την καλύτερη δυνατή ποιότητα των εργασιών μας.

Ανακαλύψτε τα εξαιρετικής ποιότητας έπιπλα γραφείουέπιπλα κήπουπαιδικά έπιπλα που θα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και δημιουργείστε τον χώρο που ονειρεύεστε. 

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.