Μενού
Μενού

Έρευνα: Τα αρωματικά κεριά είναι βλαβερά για την υγεία όλων μας

Γιατί τα αρωματικά κεριά είναι βλαβερά για την υγεία, Έρευνα, τα αρωματικά κεριά είναι βλαβερά
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Γιατί τα αρωματικά κεριά είναι βλαβερά για την υγεία μας; Μάθετε τι αποκαλύπτουν οι νέες έρευνες γι αυτό το καθημερινό αντικείμενο.

Τα κεριά είναι από τους πιο οικονομικούς τρόπους για να διακοσμήσετε πανέμορφα το σπίτι σας. Ειδικά αν είναι και αρωματικά, καθώς κάνουν το σπίτι να μοσχοβολάει. Σύμφωνα όμως με πρόσφατη έρευνα, τα αρωματικά κεριά κρύβουν κινδύνους που δεν τους γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα.
Ο John Naish, ρεπόρτερ της Daily Mail, έγραψε ένα άρθρο αναφέροντας τους κινδύνους των αρωματικών κεριών. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα αεροζόλ, στα αρωματικά τζελ αλλά και στα αρωματικά στικς.
Αρωματικά κεριά.
Ο κίνδυνος βρίσκεται στα χημικά που υπάρχουν σε  κάποια αρώματα και κεριά. Οι επιστήμονες τονίζουν πως η χρόνια χρήση αρωματικών κεριών μπορεί να οδηγήσει σε άσθμα, βλάβη στους πνεύμονες και σε καρκίνο.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2001 από την EPA τόνιζε πως τα αρωματικά κεριά προκαλούν μόλυνση του αέρα. Γι’αυτό καλό είναι να επιλέγονται κεριά χωρίς άρωμα ή κεριά φτιαγμένα από οργανικά υλικά.

Μωβ αρωματικά κεριά.

Προτιμήστε αρωματικά κεριά που φτιάχνονται από φυσικά υλικά.


Μια άλλη έρευνα, που έγινε το 2009 στο South Carolina State University, προειδοποιούσε για χημικά που μεταφέρονταν στον αέρα από τη χρήση αρωματικών κεριών. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως η καιγόμενη παραφίνη παράγει χημικά, όπως αλκένια και τολουόλιο. Τα οποία μπορεί να έχουν επιβλαβείς συνέπειες για τον άνθρωπο.

«Για ένα άτομο που ανάβει ένα κερί κάθε μέρα για χρόνια ή απλά τα χρησιμοποιεί συχνά η εισπνοή αυτών των επικίνδυνων ρύπων μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για την υγεία, όπως ο καρκίνος, κοινές αλλεργίες, ακόμα και άσθμα», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής και καθηγητής Χημείας, Ruhullah Massoudi.

Μωβ κερί με άρωμα λέβάντας.

Αποφύγετε τη χρόνια χρήση αρωματικών κεριών των οποίων δεν γνωρίζετε τη σύσταση.


Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Scientific American το 2014, τονίζει τους κινδύνους των αρωματικών κεριών και στην εγκυμοσύνη. Μάλιστα αποκαλύπτεται πως όταν μια γυναίκα χρησιμοποιεί στην εγκυμοσύνη της αρωματικά κεριά (που περιέχουν φθαλικές ενώσεις), μπορεί το παιδί να γεννηθεί με άσθμα.
Το σίγουρο είναι πως πρέπει να γίνουν περισσότερες έρευνες πάνω σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα. Και αν υπάρχει όντως τόσο μεγάλος κίνδυνος καλό θα ήταν να απαγορευθεί η χρήση κάποιων αρωματικών κεριών. Γι’αυτό, μέχρι να γίνουν περισσότερες έρευνες πάνω σε αυτό το θέμα, φροντίστε να ελέγχετε τα κεριά που αγοράζετε και να κοιτάτε τα συστατικά τους.

Main Menu