Αναπλάσεις για τη δημιουργία της ''ΝΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ''

ανακαινιση, διακοσμηση, ανακαινιση σπιτιου, ανακαινιση ξενοδοχειου, ανακαινιση καταστηματος, ενεργειακη αναβαθμιση, αναπαλαιωση, σκεπες, μελετες, meletes, skepes, energeiakh anabathmisi, anakainish katasthmatos, anakainish ksenodoxeiou, anakainish spitiou, diakosmhsh
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Πέντε αναπλάσεις για τη δημιουργία της ”ΝΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ”. Τα νέα σχέδια της κυβέρνησης για μία καλύτερη και πιο όμορφη Αθήνα.

Η επίσπευση των ενεργειών για εκπόνηση των σχετικών μελετών, βάσει των οποίων θα καθοριστούν οι τροποποιήσεις στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνα. Καθώς και η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία που αποφασίστηκε χτες το μεσημέρι. Κατά τη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στη σύσκεψη o πρωθυπουργός συζήτησε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, τον αναπληρωτή υπουργό, Σωκράτη Φάμελο και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, τα βήματα ενεργειών για την υλοποίηση του σχεδίου για τη «Νέα Αθήνα». Τα οποία έχουν στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την περιβαλλοντική αναβάθμιση στην πρωτεύουσα.
Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής επεξεργάζεται την κατάθεση συνολικού σχεδίου που περιλαμβάνει πέντε αναπλάσεις:

  • Την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου και του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας,
  • Τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή,
  • Την ανάπλαση της περιοχής της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου βρίσκεται και το γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» του Παναθηναϊκού,
  • Την αναβάθμιση της περιοχής του Βοτανικού στον Ελαιώνα και
  • Τη χωροθέτηση και κατασκευή νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Την επόμενη βδομάδα θα συγκροτηθεί επιτελική ομάδα από εκπροσώπους των συναρμόδιων υπουργείων, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Παναθηναϊκού. Αυτή η ομάδα θα συντονίζει και θα παρακολουθεί την εκτέλεση του έργου.

 

Κατηγορίες Προιόντων