fbpx
Shopping Cart

Τα είδη και τα οφέλη από την τοποθέτηση κεραμοσκεπής

Κεραμοσκεπή: Μια πανέμορφη αρχιτεκτονική πρόταση. Η τοποθέτηση και το κόστος. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Κεραμοσκεπή: Μια πανέμορφη αρχιτεκτονική πρόταση. Η τοποθέτηση και το κόστος. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα τελευταία χρόνια (ή μάλλον αιώνες) η κεραμοσκεπή αποτελεί την αγαπημένη επιλογή των περισσοτέρων για την κάλυψη της στέγης. Είναι πραγματικά η πιο πανέμορφη αρχιτεκτονική πρόταση για κάθε σπίτι, τόσο για την όψη τους όσο και για τα οφέλη που απολαμβάνει κανείς από την τοποθέτησή τους. Διαβάστε πως γίνεται η τοποθέτηση και μάθετε το κόστος και αντλήστε ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας.
Αποτελεί κλασσική επιλογή σε σπίτια στην επαρχία, καθώς προστατεύουν τα σπίτι από τις περίεργες κλιματολογικές συνθήκες. Πέρα από αυτό προσδίδουν υψηλή αισθητική, γραφικότητα και ομορφιά στο τοπίο. Βέβαια, θα τις δείτε ακόμα και σε μεγάλες αστικές πόλεις. Αν ρίξετε μια καλή ματιά από τη θέα του μπαλκονιού σας, σίγουρα θα δείτε ένα κτίριο με κεραμοσκεπή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξεχωρίζει ανάμεσα στις ομοιόμορφες ταράτσες των πολυκατοικιών.
Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εσωτερικής θερμομόνωσης.

Τι είναι η Κεραμοσκεπή και γιατί να την επιλέξετε;

Κεραμοσκεπές λέγονται οι σκεπές κτιρίων που κατασκευάζονται κυρίως από ξύλινη βάση. Πάνω σε αυτή τοποθετούνται τα κεραμίδια, προσδίδοντας στο κτίριο προσωπικότητα και μοναδικότητα.

Τι οφέλη θα κερδίσετε από την τοποθέτηση κεραμοσκεπής;

κεραμοσκεπή
Κεραμοσκεπές λέγονται οι σκεπές κτιρίων που κατασκευάζονται κυρίως από ξύλινη βάση.

Συνήθως τις συναντάμε σε μονοκατοικίες, δώματα, εξοχικά, μικρά κτίσματα ή πέργκολες. Γενικά, κατά κύριο λόγο σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο, καθώς τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, ευνοούν τις συγκεκριμένες κατοικίες.
Τα βασικότερη οφέλη από την τοποθέτηση κεραμοσκεπής:

 • Εξοικονόμηση ενέργειας. Μείωση λογαριασμών για θέρμανση και ψύξη του σπιτιού σας και συνεπώς γρήγορη απόσβεση της επένδυσή σας.
 • Ανθεκτικότητα
 • Χαμηλό κόστος συντήρησης
 • Απλή τοποθέτηση
 • Πυροπροστασία
 • Διαθέτουν μεγάλη ανθεκτικότητα στην υγρασία και στις άσχημες κλιματολογικές συνθήκες (αδιάβροχες)
 • Οριστική λύση σε εισροή νερών από βροχή. Διασφαλίζει απόλυτη στεγανοποίηση στις στέγες
 • Καλό επίπεδο μόνωσης
 • Δυνατότητα προσαρμογής σε όλες τις στέγες
 • Ποικιλία χρωμάτων που ταιριάζουν στο κάθε σπίτι
 • Υψηλή αισθητική. Πανέμορφη αρχιτεκτονική επιλογή
 • Μείωση εξωτερικής θερμοκρασίας στέγης έως και 50%
 • Μείωση εσωτερικής θερμοκρασίας κτηρίου έως και 25%
 • Εξαιρετική ελαστικότητα (197%).Τέλεια συμπεριφορά σε ακραίες καιρικές συνθήκες και μεγάλες θερμοκρασιακές μεταβολές στην επιφάνεια της στέγης (καύσωνα – παγετό κ.τ.λ.)
 • Αποτρέπει την ανάπτυξη μύκητα, αλάτων, μικροοργανισμών και μαυρίλας εμποδίζοντας την αποσάθρωση των υλικών, διασφαλίζοντας ότι δεν θα ραγίσουν ή σπάσουν ποτέ ξανά κεραμίδια και καβαλάρηδες.

Η επισκευή

Εξαιτίας της μεγάλης του αντοχής στον χρόνο, παρουσιάζουν μικρές φθορές που μπορούν εύκολα να επισκευαστούν. Η διαδικασία είναι απλή: Συγκολούνται τα σπασμένα κεραμίδια με ισχυρό επισκευαστικό τσιμεντοειδές κονίαμα και έπειτα στεγανοποιείται με επαλειφόμενο τσιμεντοειδές στεγανωτικό. Έπειτα, από την επισκευή της κεραμοσκεπής, απαιτείται συντήρηση μία φορά τον χρόνο, με μελέτη και έλεγχο.
Ο απόλυτος οδηγός για την ανακαίνιση σπιτιού.
Βασικοί λόγοι που θα χρειαστείς επισκευή:

 • Φθορές από φυσικά φαινόμενα (πχ βροχή, αέρας, σεισμός)
 • Διαρροή από την κεραμοσκεπή
 • Κακοτεχνίες στην κατασκευή
 • Έλλειψη συντήρησης
 • Έλλειψη καλή στεγάνωσης και μόνωσης

Ποια είναι τα βασικά είδη κεραμοσκεπών;

κεραμοσκεπές
Η κεραμοσκεπή με κεραμικά κεραμίδια είναι η Νο1 επιλογή.

Υπάρχουν διάφορα είδη κεραμιδιών που μπορείτε να επιλέξετε. Τα πιο δημοφιλή είναι τα κεραμικά κεραμίδια, τα πλαστικά, τα ασφαλτικά και τα τσιμεντένια.

 • Κεραμοσκεπή με κεραμικά κεραμίδια: Η Νο1 επιλογή στις κεραμοσκεπές καθώς ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους και την αντοχή τους στις επιδράσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος. Το βασικότερο μειονέκτημα είναι το βάρος. Ωστόσο είναι μια πανέμορφη αρχιτεκτονική επιλογή.
 • Κεραμοσκεπή με πλαστικά κεραμίδια: Ξεχωρίζουν για την ομοιότητά τους με τα κεραμικά κεραμίδια. Είναι μια γοητευτική επιλογή κατασκευασμένα με τεχνολογία πολυπροπυλενίου. Η τοποθέτησή τους είναι εύκολη. Μάλιστα, τα οφέλη που κερδίζεις σε μόνωση και στεγάνωση, δημιουργούν ιδανικές θερμοκρασίες στο εσωτερικό του σπιτιού. Ωστόσο, το βασικό τους μείον είναι η…τσιμπημένη τιμή τους.
 • Κεραμοσκεπή με τσιμεντένια κεραμίδια: Η ιδανική επιλογή για περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίας. Το βασικό υλικό κατασκευής τους είναι ελαφρύ μπετό, κάτι που τα κάνει σχεδόν άφθαρτα και γι’ αυτό έχουν αντοχή στο χρόνο. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι το υψηλό βάρος τους.
 • Κεραμοσκεπή με ασφαλτικά κεραμίδια: Τα ασφαλτικά κεραμίδια είναι στην ουσία ασφαλτόπανα επεξεργασμένα, προκειμένου να μοιάζουν με κεραμίδια. Διακρίνονται για υψηλή τους στεγάνωση και το χαμηλό τους κόστος. Το μειονέκτημα του είναι η flat όψη.
 • Κεραμοσκεπή με πάνελ κεραμιδιού: Τα πάνελ με κεραμίδι, εντυπωσιάζουν για την ομοιότητά τους με το κλασσικό κεραμίδι. Μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορες παραλλαγές σε ποιότητα, χρώμα και σχήμα. Διακρίνονται για την αντοχή τους στις καιρικές συνθήκες και τα χτυπήματα. Οι τιμές ποικίλουν και μπορούν να εξυπηρετήσουν κάθε προϋπολογισμό.

Τι πρέπει να προσέξετε στην κατασκευή κεραμοσκεπής;

κεραμοσκεπή
Το βασικό σημείο προσοχής, είναι η στεγανοποίηση της κεραμοσκεπής αλλά και η μόνωσή της.

Αν η κατασκευή της κεραμοσκεπής πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο τεχνίτη θα σας εξασφαλίσει την ασφάλεια από έντονες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, το βασικό σημείο προσοχής, είναι η στεγανοποίηση της κεραμοσκεπής αλλά και η μόνωσή της. Η σωστή στεγάνωση της κεραμοσκεπής, θα αποτρέψει την εισροή νερού και την δημιουργία υγρασίας στο εσωτερικό της οικίας.
Η εργασία της στεγανοποίησης, πρέπει να πραγματοποιείται έπειτα από την θερμομόνωση της κεραμοσκεπής. Οι συνηθέστεροι μέθοδοι στεγάνωσης είναι η τοποθέτηση ασφαλτικής μεμβράνης ή αναπνέουσας. Γενικά, τόσο η θερμομόνωση της κεραμοσκεπής όσο και η στεγανοποίησή θα αυξήσουν το όριο ζωής της και θα σε γλιτώσουν από φθορές και έξοδα επισκευής.

Ιδέες διακόσμησης

Ο απόλυτος οδηγός για την...
Οδηγός για ανακαίνιση σπιτιού, ανακαίνιση κουζίνας...
Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι...
Σας αρέσουν τα vintage στοιχεία...
4 μυστικά για να φαίνεται...
Tips για να έχετε μια...
Πως θα διακοσμήσετε κάθε δωμάτιο...
Πως θα διακοσμήσετε κάθε δωμάτιο...
Τρεις οικονομικές αγορές για να...
Οικονομικές ιδέες διακόσμησης σπιτιού για...
Κουζίνα: Έξυπνα tips για να...
Ξεκινήσατε την διακόσμηση της κουζίνας...
Πώς να σχεδιάσετε μια ζεστή...
Πανέμορφες ιδέες διακόσμησης για σύγχρονη...
Φοιτητικό σπίτι: Πως θα το...
Δείτε ιδέες για την διακόσμηση...

Εμπνευστείτε από τα άρθρα μας

Εύκολα hacks για να ανανεώσετε έναν παλιό καναπέ
Σκέφτεστε να αλλάξετε την διακόσμηση...
Εύκολοι τρόποι για να αναβαθμίσετε τις κουρτίνες σας
5 τρόποι ανανέωσης της κουρτίνας....
Κουζίνα: Έξυπνα tips για να διαλέξετε τον σωστό...
Ξεκινήσατε την διακόσμηση της κουζίνας...
Καθαρίστε εύκολα και οικολογικά τις κεραμικές εστίες
Βρίσκεστε στην διαδικασία για τον...
Πως θα βάλετε σε τάξη το υπνοδωμάτιό σας
Εύκολες και πρακτικές ιδέες οργάνωσης...