Μενού

Μάθετε τι δεν πρέπει να κάνετε όταν αγοράσετε το πρώτο σας διαμέρισμα

Πρώτο διαμέρισμα: Αυτά τα πράγματα ΔΕΝ πρέπει να κάνετε. Ιδέες διακόσμησης για το καινούργιο διαμέρισμα σας.

Η λήψη του πρώτου διαμερίσματός είναι μια μεγάλη υπόθεση και μπορεί να είναι δελεαστική να βιαστείτε και να προσπαθήσετε να κάνετε τα πάντα με τη μία. Γενικά, χρειάζεστε κάπου να καθίσετε, να κοιμηθείτε, να φάτε, και τα έπιπλα απαιτούνται για όλα αυτά τα πράγματα. Γι’αυτό και εμείς σας έχουμε μερικές συμβουλές για το τι δεν πρέπει να κάνετε στην αγορά του πρώτου διαμερίσματός σας. Ιδέες διακόσμησης για το καινούργιο διαμέρισμα σας για να είναι όλα στην εντέλεια. Δημιουργήστε την τέλεια διακόσμηση στο πρώτο διαμέρισμα σας.

Αρχικά θα πρέπει να κατανοήσετε το γεγονός ότι οι μεγάλοι εσωτερικοί χώροι δεν συμβαίνουν σε μια στιγμή. Χρειάζεται χρόνος, επιμονή και προθυμία, ενώ ψάχνετε μόνο τα σωστά κομμάτια. Έτσι, αν και μπορεί να είναι δελεαστικό, βεβαιωθείτε ότι δεν θα κάνετε “χαζές” αγορές, γιατί στο τέλος θα καταλήξετε με ένα διαμέρισμα γεμάτο… λύπη.

1. Μην αγοράζετε όλα τα έπιπλά ταυτόχρονα

καθιστικό
Να θυμάστε ότι τα βασικά είναι το κρεβάτι, ο καναπές και η τραπεζαρία.

Σίγουρα όταν μετακομίζετε στο πρώτο σας σπίτι οι αγορές που πρέπει να κάνετε για τα έπιπλα είναι πολλές. Να θυμάστε ότι τα βασικά είναι το κρεβάτι, ο καναπές και η τραπεζαρία. Ωστόσο, θα σας λείπουν πράγματα όπως το coffee table, τα κομοδίνα, τα άνετα καθίσματα κλπ. Επομένως, είναι απολύτως κατανοητό ότι θα θέλατε να γεμίσετε το διαμέρισμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αλλά ο “αγώνας” για να αγοράσετε πολλά έπιπλα με τη μία μπορεί να είναι ένα μεγάλο λάθος, και πιο συγκεκριμένα ένα “ακριβό” λάθος.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να γράψετε μια λίστα με τα κυριότερα στοιχεία που χρειάζεστε και να τα προμηθευτείτε κατά σειρά προτεραιότητας. Αν χρειάζεστε απεγνωσμένα έναν καναπέ τότε αγοράστε το πρώτο, αλλά μην αγοράζετε το τραπέζι του καφέ, την τραπεζαρία, τις καρέκλες και όλα τα υπόλοιπα ταυτόχρονα. Περάστε λίγο χρόνο ψάχνοντας τα σωστά κομμάτια και πραγματοποιήστε τις αγορές σας βάση του προϋπολογισμού σας. Είναι πολύ καλύτερο να προχωρήσετε αργά τη διαδικασία από το να βιαστείτε σε πράγματα που θα μπορούσαν να καταλήξουν σε λάθη.

Έξυπνοι τρόποι για να βρείτε φτηνά έπιπλα εξωτερικού χώρου που θα αγαπήσετε.

2. Μην προσπαθήσετε να γεμίσετε το χώρο πολύ γρήγορα

καθιστικό
Η διακόσμηση ενός δωματίου είναι σαν ένα παζλ.

Η βιασύνη σε πράγματα μπορεί να οδηγήσει σε λύπη – λειτουργεί εξίσου και στη διακόσμηση. Και δεν είναι μόνο για τα έπιπλα, αναφερόμαστε στα χαλιά, τον φωτισμό, και τα διακοσμητικά αξεσουάρ. Η διακόσμηση ενός δωματίου είναι σαν ένα παζλ. Κάθε κομμάτι συνδέεται με έναν τρόπο που ίσως να μην είναι σαφής όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά.

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτό είναι να κάνετε ένα σχέδιο διακόσμησης προτού ξεκινήσετε την διαδικασία. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αρχίσετε να βάζετε όλα τα κομμάτια του παζλ μαζί. Μπορείτε να υπολογίσετε ποια έπιπλα χρειάζεστε, ποιο είδος χαλιού θα λειτουργήσει με αυτά τα έπιπλα, όλους τους τύπους φωτισμού που θα πρέπει να έχετε και ούτω καθεξής. Θα σας βοηθήσει επίσης να καθορίσετε πόσα χρήματα θα δαπανήσετε και ποια στοιχεία θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα. Λαμβάνοντας το χρόνο και τον προγραμματισμό σας κατάλληλα θα μειώσετε την πιθανότητα να κάνετε λάθη.

3. Μην αγοράζετε όλα τα αξεσουάρ για μια θέση

καθιστικό
Κάθε δωμάτιο πρέπει να μοιάζει με αυτό που έχει αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου.

Ένας από τους βασικούς κανόνες της διακόσμησης είναι ότι δεν πρέπει να αγοράζετε τα πάντα για ένα μέρος (όχι τα έπιπλα, και σίγουρα όχι τα αξεσουάρ). Κάθε δωμάτιο πρέπει να μοιάζει με αυτό που έχει αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου, και αυτό είναι σχεδόν αδύνατο όταν τα πάντα αγοράζονται στο ίδιο κατάστημα. Τα αξεσουάρ είναι αυτά που κάνουν το εσωτερικό σας προσωπικό, και η εξέταση και η χρήση τους πρέπει να σας θυμίζουν θετικά πράγματα.

Ίσως ένα κομμάτι τέχνης που αγοράσατε σε ένα ταξίδι με την οικογένεια, ή ίσως ένα μικρό ρολόι που αγοράσατε με έναν φίλο. Δεν έχει σημασία ποια είναι η προϊστορία, εφ ‘όσον τα πράγματα στο σπίτι σας αντικατοπτρίζουν τη ζωή σας. Να ξέρετε ότι αντιπροσωπεύουν πολλά περισσότερα από όσα νομίζετε. Να θυμάστε ότι όταν όλα είναι από ένα κατάστημα δεν αντικατοπτρίζει πραγματικά το ύφος σας. Αντικατοπτρίζει ακριβώς το ύφος του διαχειριστή του καταστήματος. Πάρτε λοιπόν το χρόνο σας και αφήστε τα αξεσουάρ σας να μιλήσουν για μια ιστορία.

Περισσότερα άρθρα

Same Category

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ψευδοροφές

Μάθετε τα πάντα για τις ψευδοροφές στο σπίτι. Δημιουργήστε...

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα πέτρινα σπίτια

Αρχιτεκτονικές προτάσεις: Ιδέες για πέτρινο σπίτι. Τα κτίρια που είναι...

Stay in touch!

7,091ΥποστηρικτέςΚάντε Like
189ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,310ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής