Μενού

Πως θα οργανώσετε τα έπιπλα του σαλονιού σας

Πέντε κανόνες για την οργάνωση και διάταξη επίπλων στο σαλόνι σας.

Η τοποθέτηση των επίπλων μπορεί να είναι ένα αποθαρρυντικό έργο. Όταν είστε αντιμέτωποι με ένα άδειο δωμάτιο σίγουρα δεν γνωρίζεται πώς να το γεμίσετε. Αλλά, μην ανησυχείτε γιατί μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τους παρακάτω κανόνες για την οργάνωση επίπλων στο σαλόνι σας. Μάλιστα, θα διαπιστώσετε ότι η τακτοποίηση των επίπλων δεν είναι τόσο τρομακτική απ’όσο φαίνεται.

Πώς να διακοσμήσετε ένα ουδέτερο σαλόνι.

#1 Επιλέξτε ένα σημείο εστίασης

Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη ενός εστιακού σημείου. Μερικές φορές εμφανίζονται φυσικά από μόνα τους, ενώ άλλες φορές τα δημιουργείτε μόνοι σας. Γι’αυτό αν δεν υπάρχει ήδη ένα σημείο εστίασης στον χώρο φροντίστε να το δημιουργήσετε εσείς. Αν αναρωτιέστε πως θα το κάνετε διαβάστε αυτό το άρθρο: Ιδέες για το κεντρικό σημείο ενός σαλονιού.

#2 Μην πιέζετε τα έπιπλα ενάντια στους τοίχους

Το μέγεθος του δωματίου θα υπαγορεύει πόσο μακριά μπορείτε να τραβήξετε τα έπιπλά σας μακριά από τους τοίχους. Αλλά ακόμη και σε ένα μικρό χώρο θα θελήσετε να του δώσετε… λίγη αναπνοή. Γι’αυτό αφήστε λίγα εκατοστά ανάμεσα στις πλάτες των επίπλων και των τοίχων. Παρά τη λαϊκή πεποίθηση, αυτό το κόλπο μπορεί πραγματικά να κάνει τους χώρους να μοιάζουν μεγαλύτεροι. Φυσικά, αν έχετε μεγαλύτερο χώρο, μπορείτε να οργανώσετε τα έπιπλα με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούνται χώροι συνομιλίας στη μέση του δωματίου.

Πως θα διακοσμήσετε ένα μεγάλο σαλόνι για να φαίνεται γεμάτο.

διάταξη επίπλων στο σαλόνι

#3 Δημιουργία περιοχών συνομιλίας

Οι άνθρωποι θα πρέπει φυσικά να μπορούν να μιλούν μεταξύ τους χωρίς να χρειάζεται να φωνάζουν. Γι’αυτό τοποθετήστε τους καναπέδες και τις καρέκλες με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να συνομιλείτε άνετα μεταξύ σας. Να έχετε στο νου σας, να μπορείτε να έχετε μια φυσική συζήτηση με το άτομο που κάθεται απέναντι σας χωρίς να χρειάζεται να αυξήσετε τη φωνή σας. Αν το δωμάτιο είναι πολύ μεγάλο, δημιουργήστε πολλές περιοχές συνομιλίας.

#4 Βρείτε ισορροπία κατά την οργάνωση των επίπλων

Η ισορροπία είναι πάντα σημαντική στη διακόσμηση και όταν πρόκειται να τακτοποιήσετε τα έπιπλα και να προσδιορίσετε πού να τοποθετήσετε τα αντικείμενα στο σαλόνι, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος και την τοποθέτηση των διαφόρων πραγμάτων. Μην ομαδοποιείται όλα τα μεγάλα ή τα μικρά κομμάτια σε μια περιοχή ή στη μία πλευρά του δωματίου. Αυτό θα κάνει τον χώρο να αισθάνεται άνισο. Βεβαιωθείτε επίσης ότι υπάρχει ποικιλία στα σχήματα. Αν έχετε καθίσματα με ευθεία γραμμή, σκεφτείτε ένα τραπέζι με στρογγυλό σχήμα ή αντίστροφα.

Μάθετε πως θα επιλέξετε την κατάλληλη τραπεζαρία για το σπίτι σας.

# 5 Χρησιμοποιήστε το σωστό μέγεθος χαλιού

Τα χαλιά περιοχής ανήκουν κάτω από τα έπιπλα στην περίπτωση που μπορείτε να το διαχειριστείτε. Εκθέτοντας κάποια δάπεδα γύρω από τις άκρες του δωματίου είναι μια χαρά, αλλά όταν χρησιμοποιείτε ένα χαλί θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλο ώστε όλα τα έπιπλα να είναι σε μια διάταξη καθισμάτων. Τουλάχιστον τα μπροστινά πόδια των μεγάλων επίπλων θα πρέπει να καθίσουν στο χαλί.

 

Περισσότερα άρθρα

Same Category

Stay in touch!

7,092ΥποστηρικτέςΚάντε Like
189ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,310ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής