Καλάθι αγορών

Τελειώνει το οξυγόνο για την κρατική Λάρκο

εργοστάσιο λάρκο

Τελειώνει το οξυγόνο για την κρατική Λάρκο, σενάρια που οδηγούν στον εξορθολογισμό της λειτουργίας της εταιρείας.

Η προχθεσινή επίσκεψη του υπουργού ενέργειας Γ. Σταθάκη στη Λάρκο μόνο τυχαία δεν ήταν. Προ ημερών η διοίκηση της βιομηχανίας νικελίου παρουσίασε στους εργαζόμενους 6 σενάρια τα οποία θεωρητικά μπορούν να οδηγήσουν στον εξορθολογισμό της λειτουργίας της εταιρείας και στη βιωσιμότητά της.
Τα πράγματα όμως αποδεικνύονται στην πράξη πολύ πιο δύσκολα. Και το εγχείρημα για να διατηρηθεί η Λάρκο υπό κρατικό έλεγχο, πιθανόν να οδηγήσει στους οριστικούς τίτλους τέλους για τη βιομηχανία. Η οποία αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας και αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.
Τα σενάρια που έχει παρουσιάσει η διοίκηση περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μειώσεις μισθών και παροχών σε εργαζόμενους, διαθεσιμότητες και περιορισμό της παραγωγής. Ωστόσο οι εργαζόμενοι αντιδρούν και δε δέχονται περικοπές. Καθώς, θεωρούν ότι μπορεί να υπάρξει εξοικονόμηση δαπανών από άλλες πηγές.
Πιο συγκεκριμένα, οι συνδικαλιστές της Λάρκο ζητούν να μην πληρωθεί από τη βιομηχανία η πρώτη δόση του διακανονισμού για τις τρέχουσες αλλά και τις πρόσφατες οφειλές της βιομηχανίας προς τη ΔΕΚΟ. Η Λάρκο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής ρεύματος της χώρας. Και επί της ουσίας έχει σταματήσει να πληρώνει τη ΔΕΗ. Αφού δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις παλαιότερες ρυθμίσεις.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΗ, το συνολικό χρέος της Λάρκο προς τη ΔΕΚΟ ανέρχεται σε 260  εκατ. ευρώ. Ένα ποσό που θα μειωθεί εφόσον εφαρμοστεί η συμφωνία αλλά και η απόφαση της διαιτησίας για τις οφειλές της περιόδου 2010-2013.
Η συμφωνία που εγκρίθηκε από τη ΓΣ της ΔΕΗ μόλις τον Ιούνιο προβλέπει τιμή 37 ευρώ η μεγαβατώρα. Αλλά και ενεχυρίαση τραπεζικού λογαριασμού της Λάρκο όπου εισρέουν απαιτήσεις από μεγάλους πελάτες.

Κόστος

Είναι χαρακτηριστικό ότι η προηγούμενη συμφωνία με τη ΔΕΗ προέβλεπε την καταβολή έναντι κάθε μήνα ύψους 2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, λόγω οικονομικών προβλημάτων η Λάρκο έδινε έναντι 500 χιλ. το μήνα. Το πλάνο της διοίκησης της Λάρκο σε συνδυασμό με το νέο τιμολόγιο μπορεί να φέρει το κόστος παραγωγής της κοντά στις 12 χιλιάδες ευρώ τον τόνο.
Ωστόσο με βάση τα τελευταία στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά αυτή τη στιγμή, το κόστος της Λάρκο παραμένει στα 14 χιλίαδες δολάρια. Και με την τρέχουσα τιμή του νικελίου οι ημερήσιες ζημιές ξεπερνούν τις 4 χιλιάδες ευρώ τον τόνο. Αυτό σημαίνει ότι οι ημερήσιες ζημιές φτάνουν τις 200 χιλιάδες ευρώ.

Κυβέρνηση

Από την πλευρά του ο κ. Σταθάκης που προχθές επισκέφθηκε τη βιομηχανία, έκανε λόγο για δύσκολη εξίσωση. Όπου η κυβέρνηση μαζί με τη διοίκηση της Λάρκο καλείται να λύσει από κοινού. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός απέρριψε το αίτημα να μην πληρωθεί η δόση του διακανονισμού με τη ΔΕΗ του Σεπτεμβρίου. Υπογραμμίζοντας την ανάγκη να εφαρμοστεί τόσο ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα που θα δώσει απαντήσεις στα τρέχοντα προβλήματα ρευστότητας. Όσο και ένα στρατηγικό σχέδιο αναδιοργάνωσης της εταιρείας.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.