Καλάθι αγορών

«Πράσινο» φως για την ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας

Ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας.

Η κυβέρνηση άναψε πράσινο φως για την αδειοδότηση για την ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, με απόφασή του στις 19 Ιουλίου χαρακτήρισε ώριμο το έργο που παρουσίασε η κοινοπραξία EuroAsia Interconnector. Και κήρυξε ουσιαστικά την έναρξη των διαδικασιών αδειοδότησης. Σύμφωνα με την εταιρία, η ολοκλήρωσή τους προγραμματίζεται για το τέταρτο τρίμηνο του 2019.
Ο «EuroAsia» είναι ένα έργο που στηρίζεται από την Ε.Ε. και τον προωθούν ενεργά οι κυβερνήσεις των τριών εμπλεκόμενων χωρών. Η επένδυση αφορά στην κατασκευή  υποθαλάσσιου καλωδίου 600 kV DC για τη διασύνδεση των ηλεκτρικών συστημάτων Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας. Με μεταφορική ικανότητα 2000 MW και συνολικό μήκος περίπου 1.518 km.

Το έργο περιλαμβάνει τρεις διασυνδέσεις:

 1. Ισραήλ – Κύπρου μήκους 329 χλμ.
 2. Κύπρου – Κρήτης μήκους 879 χλμ
 3. Κρήτης – Ηπειρωτικής Ελλάδας (Αττική) μήκους 310 χλμ.Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Πιτσιόρλα, ως ημερομηνία έναρξης της διαδικασία χορήγησης των αδειών καθορίστηκε η 19η Ιουλίου του 2017.Η εταιρία EuroAsia Interconnector δεσμεύεται να καταρτίσει και να υποβάλει στη γενική διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων του υπουργείου ένα σχέδιο σχετικά με τη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία χορήγησης των αδειών και την εξασφάλιση έγκαιρης πληροφόρησης του κοινού.Όπως προκύπτει από την απόφαση του υφυπουργού, κ. Πιτσιόρλα, ο φορέας υλοποίησης του έργου οφείλει να υποβάλει στη γενική διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων πλήρη φάκελο αιτήσεων για την έκδοση των αδειών που απαιτούνται προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο. Από τη στιγμή που θα γίνει αποδεκτός αυτός ο φάκελος, οι απαιτούμενες άδειες θα πρέπει να έχουν χορηγηθεί σε ενάμιση χρόνο.
  Η διασύνδεση των ηλεκτρικών συστημάτων των τριών χωρών κρίνεται σημαντική και στο πλαίσιο των στρατηγικών επιλογών της Ε.Ε, για εναλλακτικές πηγές προμήθειας ενέργειας αλλά και για την καλύτερη ασφάλεια εφοδιασμού των πολιτών των κρατών-μελών της.
  Οι εκτιμήσεις, θέλουν το κομμάτι διασύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα να έχει κατασκευαστεί και λειτουργήσει έως το 2022.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.