Μενού

Η Ινδία παρουσιάζει το πρώτο ηλιακό τρένο

Η Ινδία παρουσιάζει το πρώτο ηλιακό τρένο. Υπεύθυνος του project: H εφαρμογή ηλιακών πάνελ σε βαγόνια είναι δύσκολη υπόθεση.

Οι μετακινήσεις κατευθύνονται σταδιακά σε ένα πιο πράσινο μέλλον στην Ινδία. Με τα αυτοκίνητα, φορτηγά και μοτοσυκλέτες να στηρίζονται όλο και περισσότερο στον ηλεκτρισμό και όχι στην κατανάλωση καυσίμου. Και τα τρένα φαίνεται πως παίρνουν αυτή τη στροφή, αν και με πολύ δειλά βήματα. Γι’ αυτό κάνουν εμφάνιση το πρώτο ηλιακό τρένο.

Ηλιακό τρένο στην Ινδία.

Στην Ινδία με το τεράστιο σιδηροδρομικό δίκτυο και την εξάρτησή του από τις ντιζελομηχανές, έκανε την εμφάνισή του το πρώτο ηλιακό τρένο. Τα ηλιακά πάνελ που τοποθετήθηκαν στην οροφή του προορίζονται μόνο για τις ανέσεις των επιβατών. Η κίνηση του τρένου παραμένει βασισμένη στο ντίζελ.

Έτσι, ουσιαστικά τα ηλιακά πάνελ θα χρησιμοποιούνται για τα φώτα, τις οθόνες πληροφοριών και τους ανεμιστήρες, παράγοντας 7.200KW ετησίως. Μειώνοντας, έτσι, τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 9 τόνους ανά βαγόνι το χρόνο. Θα εξοικονομεί επίσης 21.000 λίτρα ντίζελ για ένα τρένο με έξι ηλιακά βαγόνια.

Ηλιακό τρένο.

Μιλώντας στο Business Standard, ο υπεύθυνος του project παραδέχτηκε πως η εφαρμογή ηλιακών πάνελ σε βαγόνια που κινούνται με 80χλμ/ώρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το τρένο αυτό είναι μια αρχή όμως και ίσως στο κοντινό μέλλον να δούμε κάποιο που θα κινείται εξολοκλήρου με ηλιακή ενέργεια.

Περισσότερα άρθρα

Same Category

ΕΣΕΕ: Συμμετοχή των Συνεταιριστικών Τραπεζών στο νέο «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

Συμμετοχή των Συνεταιριστικών Τραπεζών στο νέο «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»...

Έφτασε στη Ροδόπη ο αγωγός TAP

«Πάτησε» Ροδόπη ο αγωγός TAP. Μέχρι το τέλος του...

Stay in touch!

7,090ΥποστηρικτέςΚάντε Like
189ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,310ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής