Καλάθι αγορών

Νέος οδηγός πρόσβασης σε ενεργειακά δεδομένα

DATA4ACTION/

Νέος οδηγός πρόσβασης σε ενεργειακά δεδομένα για την εκπόνηση σχεδίων δράσης αειφόρου ενέργειας,στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου DATA4ACTION.

Τα ενεργειακά δεδομένα είναι απαραίτητα για τον προσδιορισμό τάσεων και προτεραιοτήτων για τη στόχευση ενεργειακών πολιτικών. Καθώς και για τον καθορισμό δράσεων για την αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι δράσεις αυτές μπορούν στη συνέχεια να συμπεριληφθούν σε τοπικές και περιφερειακές πολιτικές και σχέδια δράσης αειφόρου ενέργειας. Ενώ, παράλληλα, η πρόσβαση σε τοπικά δεδομένα επιτρέπει την παρακολούθηση και αξιολόγηση των δράσεων ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου DATA4ACTION έχει εκπονηθεί Οδηγός Πρόσβασης σε Ενεργειακά Δεδομένα. Ο οποίος αποσκοπεί στο να διευκολύνει την πρόσβαση σε ενεργειακά δεδομένα για την καλύτερη διαμόρφωση περιφερειακών και τοπικών πολιτικών, σχεδίων και στρατηγικών για την αειφόρο ενέργεια.

Ο Οδηγός απευθύνεται σε:

 • Δημόσιες Αρχές που αναζητούν καλύτερη πρόσβαση σε τοπικά, αξιόπιστα ενεργειακά δεδομένα εντός της επικράτειας τους. Τα οποία απαιτούνται για τον ενεργειακό σχεδιασμό τους.
 • Διαμεσολαβητές Ενεργειακού Σχεδιασμού, οι οποίοι προτίθενται να υποστηρίξουν την ανάπτυξη προηγμένων μοντέλων συνεργασίας μεταξύ δημόσιων αρχών και παροχών δεδομένων. Όπως ένα Περιφερειακό Κέντρο Δεδομένων ή Παρατηρητήριο Ενέργειας.
 • Παρόχους Ενεργειακών Δεδομένων, οι οποίοι προτίθενται να διαδραματίσουν θετικό ρόλο στην ανάπτυξη και την εφαρμογή Περιφερειακών και Τοπικών Ενεργειακών Πολιτικών.

Ο Οδηγός Πρόσβασης σε Ενεργειακά Δεδομένα μπορεί να βοηθήσει:

 • Στον εντοπισμό και την πρόσβαση σε αξιόπιστα και ακριβή ενεργειακά δεδομένα.
 • Στην ανάπτυξη και την εφαρμογή επιτυχημένων μοντέλων συνεργασίας για την ανταλλαγή ενεργειακών δεδομένων.
 • Στη δημιουργία Κέντρου Ενεργειακών Δεδομένων το οποίο θα παρέχει δεδομένα σε δημόσιες αρχές, απαραίτητα για τον ενεργειακό τους σχεδιασμό.
 • Στην ανάπτυξη πολιτικών που υποστηρίζουν την ανταλλαγή ενεργειακών δεδομένων για τον αειφόρο ενεργειακό σχεδιασμό δημοσίων αρχών.
 • Στην εκπόνηση και παρακολούθηση ενός Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος (ΣΔΑΕΚ).
 • Στη συνεργασία με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και της παρακολούθησης ενός σχεδίου δράσης, ώστε να διασφαλιστεί η υποστήριξή τους, εξασφαλίζοντας έτσι μετρήσιμα, μακροπρόθεσμα οφέλη για την περιοχή.
Ο Οδηγός Πρόσβασης σε Ενεργειακά Δεδομένα είναι προσβάσιμος στην ιστοσελίδα: data4action.eu

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.