Ηλεκτρική κουβέρτα: Πόσο ασφαλής είναι και τι πρέπει να προσέχετε

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της ηλεκτρικής κουβέρτας. Έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία; Μάθετε τα πάντα και αντλήστε ιδέες για το σπίτι
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της ηλεκτρικής κουβέρτας. Έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία; Μάθετε τα πάντα και αντλήστε ιδέες για το σπίτι.

Η ηλεκτρική κουβέρτα είναι πρώτη στις προτιμήσεις αρκετών ανθρώπων κατά τους χειμερινούς μήνες και όχι άδικα. Είναι τόσο άνετη και ζεστή που ο καθένας θα την ήθελε. Ξέρετε, όμως, ποιοι είναι οι κίνδυνοι της ηλεκτρικής κουβέρτας; Μήπως έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία; Διαβάστε παρακάτω και αντλήστε ιδέες για το σπίτι σας.
Μπορεί οι ηλεκτρικές κουβέρτες να εξοικονομούν αρκετά χρήματα συγκριτικά με τη θέρμανση, ωστόσο έχουν κάποιους κινδύνους. Χρησιμοποιήστε τις σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, προκειμένου να μειώσετε τους κινδύνους που σας περιγράφουμε παρακάτω.

1. Ηλεκτρομαγνητικά πεδία

γυναίκα που κοιμάται

Η παρατεταμένη έκθεση σε αυτά τα πεδία μπορεί να προκαλέσει αρνητικές επιδράσεις για την υγεία.


Το ξέρατε ότι γύρω από κάθε αντικείμενο που χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό δημιουργείται ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο; Επομένως, το ίδιο ισχύει και για τις ηλεκτρικές κουβέρτες. Μπορεί να παράγουν ιδιαίτερα χαμηλή συχνότητα, αλλά η παρατεταμένη έκθεση σε αυτά τα πεδία μπορεί να προκαλέσει αρνητικές επιδράσεις για την υγεία (πχ. δερματικά προβλήματα). Επιπλέον, λόγω της πολύ κοντινής επαφής με το σώμα τα πεδία αυτά μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στα έμβρυα των εγκύων γυναικών.

2. Υπερθέρμανση

υπερθέρμανση από ηλεκτρική κουβέρτα

Η υπερθέρμανση του σώματος από τη χρήση της ηλεκτρικής κουβέρτας είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος.


Η υπερθέρμανση του σώματος από τη χρήση της ηλεκτρικής κουβέρτας είναι ένας κίνδυνος ιδιαίτερα για όσους έχουν διαβήτη και άλλες ιατρικές παθήσεις. Ένας άνθρωπος με διαβήτη ενδεχομένως να μην μπορεί να αναγνωρίσει πόσο ζεστή είναι μια ηλεκτρική κουβέρτα και αυτό με τη σειρά του να προκαλέσει σε ακραίες περιπτώσεις εγκαύματα. Το ίδιο ισχύει και για τις εγκύους, η μεγάλη θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο έμβρυο.
11 καθημερινά αντικείμενα που είναι πραγματικά επικίνδυνα.

3. Κίνδυνος φωτιάς

φωτιά

Μην τοποθετείτε το καλώδιο μεταξύ του στρώματος και του κρεβατιού.


Το ηλεκτρικό καλώδιο που συνδέεται με την ηλεκτρική κουβέρτα μπορεί να βραχυκυκλώσει αν αυτό φθαρεί. Γι αυτό, καλό θα είναι να μην τοποθετείτε το καλώδιο μεταξύ του στρώματος και του κρεβατιού. Όταν καλύπτεται αυξάνεται η θερμοκρασία του, με κίνδυνο να αυξηθούν οι πιθανότητες βραχυκυκλώματος και φωτιάς.

Κατηγορίες Προιόντων