Το πιο "έξυπνο" χερούλι πόρτας

Κλειδαριά με δαχτυλικό αποτύπωμα.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Πρωτότυπο χερούλι πόρτας που λειτουργεί με δακτυλικά αποτυπώματα. Μάθετε πως θα κλειδώσετε την πόρτα με…τον αντίχειρά σας.

Οι νέες, καινοτόμες και έξυπνες κλειδαριές υπόσχονται να αντικαταστήσουν τα κλασσικά κλειδιά με το… τηλέφωνό σας. Το τελευταίο μοντέλο έξυπνης κλειδιαριάς προχώρησε ένα βήμα παραπάνω. Ποιο είναι αυτό; Εφάρμοσε μια πρωτότυπη λειτουργία με την τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ναι, καλά διαβάσατε.
Η έξυπνη κλειδιαριά “Ola” είναι ένα χερούλι πόρτας, το οποίο έχει έναν ενσωματωμένο σαρωτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Προκειμένου να αναγνωριστούν οι ένοικοι ενός σπιτιού. Μάλιστα, μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι και τα αποτυπώματα φίλων και συγγενών. Ενώ, μπορεί να παρέχει προσωρινή πρόσβαση σε συγκεκριμένους ανθρώπους.
Μόλις αποθηκευτεί ένα συγκεκριμένο αποτύπωση  στη συνοδευτική εφαρμογή, η πόρτα θα ανοίγει μόνο όταν ο αντίχειρος που αντιστοιχεί σε αυτό πιέσει το κατάλληλο κουμπί-σημείο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο για συσκευές iOS, όσο και για Android. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο επικεφαλής σχεδιαστής της «έξυπνης-κλειδαριάς-χερούλι», Rip Guo, ξεκίνησε μια εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων μέσω της πλατφόρμας Kickstarter.
Ο 26χρονος σχεδιαστής ανέφερε, ότι η συγκεκριμένη κλειδαριά είναι σε θέση να ανοίξει μια πόρτα πάνω από 30.000 φορές, προτούν οι τέσσερις ΑΑ μπαταρίες της χρειαστούν αλλαγή. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κρατήσει έως και 2 χρόνια “φυσιολογικής χρήσης”. Βέβαια, αν οι μπαταρίες τελειώσουν πριν από τον αναμενόμενο χρόνο, υπάρχει ένα σετ μπαταριών ασφαλείας που ενεργοποιούνται απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.
Τέλος, για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν την “έξυπνη κλειδιαριά”, ώστε να αισθάνονται περισσότερο ασφάλεια, η τιμή πώλησης της είναι περίπου στα 180 δολάρια.

Κατηγορίες Προιόντων