Καλάθι Αγορών

Τηλεφωνικές παραγγελίες Δευτ.-Παρ. 10:00-16:00  | *Αντικαταβολή έως 150,00€

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103003039

Μάθετε ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο τα ψυγεία σήμερα κλείνουν με μαγνήτη

γιατί τα ψυγεία κλείνουν με μαγνήτη, Σπίτι, ψυγεία
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

έπιπλα σαλονιού

Μάθετε γιατί τα ψυγεία κλείνουν με μαγνήτη σήμερα.Τι γινόταν παλαιότερα;

Τα τελευταία χρόνια είναι ξανά στη μόδα τα vintage ψυγεία. Ωστόσο, τους λείπει ένα θανατηφόρο χαρακτηριστικό που είχαν τα ψυγεία της εποχής του ’40 και του ’50.
Τα ψυγεία εκείνων των δεκαετιών παρόλο που είχαν φοβερό στυλ, είχαν και ένα μοιραίο χαρακτηριστικό: άνοιγαν με το γνωστό χερούλι μόνο απ’ έξω. Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος, για τον οποιοδήποτε λόγο, κλειδωνόταν μέσα σε ένα ψυγείο, δεν υπήρχε κανένας τρόπος να βγει. Εκτός και αν κάποιος το άνοιγε απ’έξω.
Ο λόγος που τα ψυγεία σήμερα κλείνουν με μαγνήτη.
Τη δεκαετία του ’50 παρουσιάστηκαν πολλά κρούσματα με παιδιά που κλειδώθηκαν μέσα στο ψυγείο. Μη γνωρίζοντας τον κίνδυνο, τα παιδιά αυτά, παίζοντας, σκέφτηκαν πως το να κρυφτούν εκεί μέσα θα ήταν μια καλή ιδέα. Δυστυχώς πολλά από αυτά δεν εντοπίστηκαν γρήγορα από τους γονείς τους. Με αποτέλεσμα να πεθάνουν κλειδωμένα μέσα στο ψυγείο από ασφυξία.

Οι συσκευές έκλειναν με αεροστεγές σφράγισμα από καουτσούκ, καθιστώντας πιο δύσκολο για τους γονείς να ακούσουν τα παιδιά τους που φώναζαν για βοήθεια.

Μάθετε γιατί τα ψυγεία κλείνουν με μαγνήτη σήμερα.
Η κυβέρνηση στην Αμερική το 1956 πέρασε ένα νόμο που απαγόρευε να κατασκευάζονται ψυγεία που να μην ανοίγουν και από τις δύο μεριές. Αυτή η απαγόρευση σύντομα εφαρμόστηκε και στον υπόλοιπο κόσμο.
Οι κατασκευαστές ξεκίνησαν να φτιάχνουν πόρτες που κλείνουν μαγνητικά ώστε να μπορούν να ανοίξουν και από μέσα με λίγο σπρώξιμο. Μάλιστα παιδίατροι και ειδικευμένοι επιστήμονες συμμετείχαν στη δημιουργία μιας πόρτας που να μπορεί να ανοιχτεί εύκολα και από ένα μικρό παιδί.

Κουζίνα με λαχανί ψυγείο.
Σήμερα τα ψυγεία μοιάζουν εξωτερικά με τα ψυγεία εκείνης της εποχής. Αλλά είναι σχεδιασμένα με τέτοιον τρόπο ώστε να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος.

Από τότε οι θάνατοι μειώθηκαν αλλά δεν εξαλείφθηκαν τελείως. Πολλοί άνθρωποι κράτησαν τα παλιά τους ψυγεία σε αποθήκες και γκαράζ, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι. Το 2013 τρία παιδιά στην Αφρική πέθαναν επειδή κλειδώθηκαν μέσα σε παλιά ψυγεία που είχαν πεταχτεί κοντά στο σπίτι τους.

έπιπλα κουζίνας

Εμπνευστείτε από τα άρθρα μας

Παράδοση επί πεζοδρομίου(μέσω μεταφορικής)
Παράδοση σε μεταφορική της επιλογής σας
Παράδοση από το πρακτορείο
Παράδοση με courier

Χρειάζεσαι βοήθεια;

Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.