Καλάθι αγορών

Ανακαινίστε την καφετέριά σας με χαμηλό κόστος

Κάνε μια ανακαίνιση καφετέριας με ξεπερασμένο στυλ.

Μάθετε τα πάντα για την ανακαίνιση καφετέριας με ξεπερασμένο στυλ με μειωμένο budget.

Η Ελλάδα ανακάλυψε την αισθητική των χώρων, σε ευρεία κλίμακαν, την δεκαετία του ’80. Την εποχή, δηλαδή, που μπήκε δειλά στην Ευρώπη. Σιγά-σιγά άρχισε να εξαφανίζεται το διαφανές νάϊλον από τα τραπέζια και να αντικαθιστάται από χάρτινα τραπεζομάντηλα με κάποιο design.

Η αισθητική επεκτάθηκε σιγά-σιγά από τα αστικά κέντρα στην επαρχία και βρίσκονται καφετέριες με καφέ εσπρέσο σε όλα τα απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας. Σήμερα λοιπόν, η αισθητική απαίτηση, έχει εδραιωθεί και είναι πλέον αναγκαία σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.

Πώς μπορεί, λοιπόν σήμερα, στην βαθιά κρίση που μας μαστίζει, να ανακαινιστεί μία καφετέρια η οποία θεωρείται από τον ιδιοκτήτη της “ξεπερασμένη”, με μειωμένο budget;

Τα βασικά αισθητικά σημεία ενός χώρου είναι τα εξής:
 • η γενική διαμόρφωση
 • το “έπιπλο” του μπαρ
 • τα τραπεζοκαθίσματα
 • το δάπεδο
 • ο φωτισμός
 • το χρώμα των τοίχων
 • και η παρουσία της τέχνης στον χώρο

Η γενική διαμόρφωση μπορεί να καλυτερεύσει χωρίς την μετακίνηση του μπαρ. Με μία αλλαγή τοποθέτησης των τραπεζοκαθισμάτων και την δημιουργία διαφορετικών διαδρομών με νέες οπτικές βλέψεις των χώρων, όπου μπορούν αυτά να πραγματοποιηθούν. Η αλλαγή επένδυσης του πάγκου και των ψυγείων του μπαρ μπορεί να δημιουργήσουν ένα κεντρικό σημείο έλξης.
Μια άλλη δυναμική αλλαγή είναι η αντικατάσταση των παλαιών τραπεζοκαθισμάτων. Πρέπει να δοθεί πολύ προσοχή στην χρυσή τομή μεταξύ λειτουργικότητας του καθίσματος και του design του. Ένα άβολο αλλά ωραίο κάθισμα, διώχνει τους πελάτες. Η τοποθέτηση μερικών καναπέδων, εμπλουτίζει τους χώρους από την μονοτονία των τραπεζοκαθισμάτων. Ενώ, προσφέρει επιλογές στους πελάτες, από τον περαστικό με έναν γρήγορο καφέ μέχρι την παρέα που περνάει ώρες με συζητήσεις και γέλια.
Τα χρώματα των τραπεζοκαθισμάτων, μπορεί να είναι στην ίδια ομάδα των χρωμάτων του πάγκου και των τοίχων. Αλλά και με συμπληρωματικά χρώματα των προηγουμένων, εάν επιλεχθούν με προσοχή.
Κάνε μια ανακαίνιση καφετέριας με ξεπερασμένο στυλ με μειωμένο budget.
Η αλλαγή του υπάρχοντος δαπέδου είναι συνήθως μια πολύπλοκη κατασκευαστική επιλογή. Η οποία συνήθως αποφεύγεται από τους ιδιοκτήτες λόγω του αυξημένου κόστους. Μία οικονομική εναλλακτική λύση είναι το βάψιμο του δαπέδου, ανάλογα με το είδος του, με τα κατάλληλα υλικά. Καλό θα ήταν το νέο χρώμα που θα επιλεχτεί να “εξαφανίσει” το δάπεδο αντί να το τονίζει.
Ο φωτισμός, ως γνωστό, είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος στην ποιότητα ενός χώρου. Ακόμη και ένας χώρος, μέτρια διαμορφωμένος, μπορεί να καλυτερεύσει με έναν καλό φωτισμό. Οι βασικές αρχές του φωτισμού είναι ο διάχυτος φωτισμός των χώρων και όχι ο άμεσος. Αυτός επιτυγχάνεται με απλίκες με γαλακτώδες κρύσταλλο και αμπαζούρ. Τα αμπαζούρ έχουν αναγνωριστεί ως διάχυτος φωτισμός και έχουν επεκταθεί να είναι και κρεμαστά από το ταβάνι σε όλες τις διαστάσεις.

Μόνο προσοχή: Τα αμπαζούρ από μακριά δίνουν έμμεσο φωτισμό ενώ από κοντά και από κάτω, η λάμπα μένει ακάλυπτη και δίνει άμεσο ενοχλητικό φωτισμό. Για το λόγο αυτό πρέπει τα αμπαζούρ να καλύπτουν και τη λάμπα από το κάτω μέρος τους. Ώστε να δίνουν έμμεσο φωτισμό και σε όσους κάθονται από κάτω.

Το χρώμα δίνει την τελική πινελιά, και με όλα τα προαναφερθέντα, δίνει την τελική και συνολική ατμόσφαιρα του χώρου. Ανάλογα με το ύφος και το στυλ που θέλει να δώσει ο ιδιοκτήτης, τα χρώματα διαφοροποιούνται σε δυο μεγάλες ομάδες: τα δυνατά χρώματα από την μία και τα τρυφερά και γήινα από την άλλη. Με έντονη ροκ μουσική ταιριάζουν τα δυνατά χρώματα, ενώ μια τρυφερή τζαζ μουσική δένει με τα απαλά γήινα χρώματα.
Κλείνοντας, πρέπει να θυμίσουμε τον ορισμό της τέχνης (πολύ δύσκολο και σχετικό, διότι είναι καθαρά προσωπικό θέμα): τέχνη ονομάζεται η ανθρώπινη δραστηριότητα, η ή δημιουργία που είναι σημαντική εξαιτίας της έλξης που προκαλεί στις ανθρώπινες αισθήσεις, διεγείροντας τον νου ή και το συναίσθημα.
Μαζί με την τέχνη της μουσικής, που είναι πλέον μόνιμα παρούσα σε όλες τις καφετέριες, η παρουσία των καλών τεχνών εμπλουτίζει το τελικό αποτέλεσμα των ως άνω αναφερθέντων προτάσεων.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Πηγή: toxwni.gr

 

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.