fbpx
Καλάθι Αγορών

Για τηλεφωνικές παραγγελίες ή γενικές πληροφορίες καλέστε μας Δευτ.-Παρ. 10:00-16:00  | *Κοστος συναρμολόγησης 25,00€ | *Αντικαταβολή έως 150,00€

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103003039

Ανακαινίστε την καφετέριά σας με χαμηλό κόστος

Κάνε μια ανακαίνιση καφετέριας με ξεπερασμένο στυλ.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Μάθετε τα πάντα για την ανακαίνιση καφετέριας με ξεπερασμένο στυλ με μειωμένο budget.

Η Ελλάδα ανακάλυψε την αισθητική των χώρων, σε ευρεία κλίμακαν, την δεκαετία του ’80. Την εποχή, δηλαδή, που μπήκε δειλά στην Ευρώπη. Σιγά-σιγά άρχισε να εξαφανίζεται το διαφανές νάϊλον από τα τραπέζια και να αντικαθιστάται από χάρτινα τραπεζομάντηλα με κάποιο design.

Η αισθητική επεκτάθηκε σιγά-σιγά από τα αστικά κέντρα στην επαρχία και βρίσκονται καφετέριες με καφέ εσπρέσο σε όλα τα απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας. Σήμερα λοιπόν, η αισθητική απαίτηση, έχει εδραιωθεί και είναι πλέον αναγκαία σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.

Πώς μπορεί, λοιπόν σήμερα, στην βαθιά κρίση που μας μαστίζει, να ανακαινιστεί μία καφετέρια η οποία θεωρείται από τον ιδιοκτήτη της “ξεπερασμένη”, με μειωμένο budget;

Τα βασικά αισθητικά σημεία ενός χώρου είναι τα εξής:
  • η γενική διαμόρφωση
  • το “έπιπλο” του μπαρ
  • τα τραπεζοκαθίσματα
  • το δάπεδο
  • ο φωτισμός
  • το χρώμα των τοίχων
  • και η παρουσία της τέχνης στον χώρο

Η γενική διαμόρφωση μπορεί να καλυτερεύσει χωρίς την μετακίνηση του μπαρ. Με μία αλλαγή τοποθέτησης των τραπεζοκαθισμάτων και την δημιουργία διαφορετικών διαδρομών με νέες οπτικές βλέψεις των χώρων, όπου μπορούν αυτά να πραγματοποιηθούν. Η αλλαγή επένδυσης του πάγκου και των ψυγείων του μπαρ μπορεί να δημιουργήσουν ένα κεντρικό σημείο έλξης.
Μια άλλη δυναμική αλλαγή είναι η αντικατάσταση των παλαιών τραπεζοκαθισμάτων. Πρέπει να δοθεί πολύ προσοχή στην χρυσή τομή μεταξύ λειτουργικότητας του καθίσματος και του design του. Ένα άβολο αλλά ωραίο κάθισμα, διώχνει τους πελάτες. Η τοποθέτηση μερικών καναπέδων, εμπλουτίζει τους χώρους από την μονοτονία των τραπεζοκαθισμάτων. Ενώ, προσφέρει επιλογές στους πελάτες, από τον περαστικό με έναν γρήγορο καφέ μέχρι την παρέα που περνάει ώρες με συζητήσεις και γέλια.
Τα χρώματα των τραπεζοκαθισμάτων, μπορεί να είναι στην ίδια ομάδα των χρωμάτων του πάγκου και των τοίχων. Αλλά και με συμπληρωματικά χρώματα των προηγουμένων, εάν επιλεχθούν με προσοχή.
Κάνε μια ανακαίνιση καφετέριας με ξεπερασμένο στυλ με μειωμένο budget.
Η αλλαγή του υπάρχοντος δαπέδου είναι συνήθως μια πολύπλοκη κατασκευαστική επιλογή. Η οποία συνήθως αποφεύγεται από τους ιδιοκτήτες λόγω του αυξημένου κόστους. Μία οικονομική εναλλακτική λύση είναι το βάψιμο του δαπέδου, ανάλογα με το είδος του, με τα κατάλληλα υλικά. Καλό θα ήταν το νέο χρώμα που θα επιλεχτεί να “εξαφανίσει” το δάπεδο αντί να το τονίζει.
Ο φωτισμός, ως γνωστό, είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος στην ποιότητα ενός χώρου. Ακόμη και ένας χώρος, μέτρια διαμορφωμένος, μπορεί να καλυτερεύσει με έναν καλό φωτισμό. Οι βασικές αρχές του φωτισμού είναι ο διάχυτος φωτισμός των χώρων και όχι ο άμεσος. Αυτός επιτυγχάνεται με απλίκες με γαλακτώδες κρύσταλλο και αμπαζούρ. Τα αμπαζούρ έχουν αναγνωριστεί ως διάχυτος φωτισμός και έχουν επεκταθεί να είναι και κρεμαστά από το ταβάνι σε όλες τις διαστάσεις.

Μόνο προσοχή: Τα αμπαζούρ από μακριά δίνουν έμμεσο φωτισμό ενώ από κοντά και από κάτω, η λάμπα μένει ακάλυπτη και δίνει άμεσο ενοχλητικό φωτισμό. Για το λόγο αυτό πρέπει τα αμπαζούρ να καλύπτουν και τη λάμπα από το κάτω μέρος τους. Ώστε να δίνουν έμμεσο φωτισμό και σε όσους κάθονται από κάτω.

Το χρώμα δίνει την τελική πινελιά, και με όλα τα προαναφερθέντα, δίνει την τελική και συνολική ατμόσφαιρα του χώρου. Ανάλογα με το ύφος και το στυλ που θέλει να δώσει ο ιδιοκτήτης, τα χρώματα διαφοροποιούνται σε δυο μεγάλες ομάδες: τα δυνατά χρώματα από την μία και τα τρυφερά και γήινα από την άλλη. Με έντονη ροκ μουσική ταιριάζουν τα δυνατά χρώματα, ενώ μια τρυφερή τζαζ μουσική δένει με τα απαλά γήινα χρώματα.
Κλείνοντας, πρέπει να θυμίσουμε τον ορισμό της τέχνης (πολύ δύσκολο και σχετικό, διότι είναι καθαρά προσωπικό θέμα): τέχνη ονομάζεται η ανθρώπινη δραστηριότητα, η ή δημιουργία που είναι σημαντική εξαιτίας της έλξης που προκαλεί στις ανθρώπινες αισθήσεις, διεγείροντας τον νου ή και το συναίσθημα.
Μαζί με την τέχνη της μουσικής, που είναι πλέον μόνιμα παρούσα σε όλες τις καφετέριες, η παρουσία των καλών τεχνών εμπλουτίζει το τελικό αποτέλεσμα των ως άνω αναφερθέντων προτάσεων.

Πηγή: toxwni.gr

 

Ιδέες διακόσμησης

Ο απόλυτος οδηγός για την...
Οδηγός για ανακαίνιση σπιτιού, ανακαίνιση κουζίνας...
Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι...
Σας αρέσουν τα vintage στοιχεία...
4 μυστικά για να φαίνεται...
Tips για να έχετε μια...
Πως θα διακοσμήσετε κάθε δωμάτιο...
Πως θα διακοσμήσετε κάθε δωμάτιο...
Τρεις οικονομικές αγορές για να...
Οικονομικές ιδέες διακόσμησης σπιτιού για...
Κουζίνα: Έξυπνα tips για να...
Ξεκινήσατε την διακόσμηση της κουζίνας...
Πώς να σχεδιάσετε μια ζεστή...
Πανέμορφες ιδέες διακόσμησης για σύγχρονη...
Φοιτητικό σπίτι: Πως θα το...
Δείτε ιδέες για την διακόσμηση...

Εμπνευστείτε από τα άρθρα μας

Εύκολα hacks για να ανανεώσετε έναν παλιό καναπέ
Σκέφτεστε να αλλάξετε την διακόσμηση...
Εύκολοι τρόποι για να αναβαθμίσετε τις κουρτίνες σας
5 τρόποι ανανέωσης της κουρτίνας....
Κουζίνα: Έξυπνα tips για να διαλέξετε τον σωστό...
Ξεκινήσατε την διακόσμηση της κουζίνας...
Καθαρίστε εύκολα και οικολογικά τις κεραμικές εστίες
Βρίσκεστε στην διαδικασία για τον...
Πως θα βάλετε σε τάξη το υπνοδωμάτιό σας
Εύκολες και πρακτικές ιδέες οργάνωσης...
Παράδοση επί πεζοδρομίου(μέσω μεταφορικής)
Παράδοση σε μεταφορική της επιλογής σας
Παράδοση από το πρακτορείο
Παράδοση με courier