Φτιάξτε μόνοι σας ένα βερνίκι ξύλου με υλικά από την κουζίνα

DIY κατασκευές: Φτιάξτε μόνοι σας βερνίκι ξύλου με υλικά από την κουζίνα. Πρακτικές ιδέες για το σπίτι
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

DIY κατασκευές: Φτιάξτε μόνοι σας βερνίκι ξύλου με υλικά από την κουζίνα. Πρακτικές ιδέες για το σπίτι.

Λίγο πολύ όλα τα πράγματα μέσα στο σπίτι θέλουν την ανανέωσή τους. Ακόμα και οι ξύλινες επιφάνειες καλό θα είναι να ανανεώνονται κάθε χρόνο. Επειδή, γνωρίζουμε ότι αγαπάτε τις DIY κατασκευές σας έχουμε μια εκπληκτική ιδέα. Φτιάξτε μόνοι σας βερνίκι ξύλου με υλικά από την κουζίνα. Πρακτικές ιδέες για το σπίτι σας και μόνο.
Αν δεν θέλετε να αγοράσετε βερνίκι για τις ξύλινες επιφάνειες, μπορείτε να το φτιάξετε πανεύκολα μόνοι σας με υλικά από την κουζίνα. Έτσι θα γλιτώσετε χρήματα και τα ξύλινα έπιπλα σας θα γίνουν και πάλι σαν καινούργια.
Η ποσότητα της παρακάτω συνταγής είναι αρκετή για να γυαλίσετε 2-3 έπιπλα. Αν θέλετε να γυαλίσετε περισσότερα τότε θα χρειαστεί να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα.

βαζάκι με χυμό λεμονιού

Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας και πολύ εύκολα βερνίκι ξύλου με υλικά από την κουζίνα σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 1 λεμόνι
  • 1 κουταλία της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλία της σούπας νερό
  • 1 βαμβακερό πανάκι
  • 1 μικρό άδειο βαζάκι μαρμελάδας
φέτες λεμονιού

Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι: λεμόνι, νερό και ελαιόλαδο.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε

Στύψτε το λεμόνι και ρίξτε τον χυμό του μέσα στο βάζο. Προσθέστε κατευθείαν το νερό και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια κλείστε καλά το βαζάκι και ανακινήστε το μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά.  Βουτήξτε ελαφρά το πανάκι μέσα στον χυμό και ξεκινήστε το γυάλισμα.

Έξτρα tip: Για να απαλύνετε τυχόν γδαρσίματα στα έπιπλο σας πριν περάσετε το γυαλιστικό, πάρτε ένα καρύδι. Κόψτε το στη μέση και τρίψτε με αυτό πάνω στο σημείο που έχει γδαρθεί. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα πανάκι και μετά γυαλίστε με το βερνίκι που θα έχετε φτιάξει.

 

Κατηγορίες Προιόντων