fbpx
Καλάθι Αγορών

Για τηλεφωνικές παραγγελίες ή γενικές πληροφορίες καλέστε μας Δευτ.-Παρ. 10:00-16:00  | *Κοστος συναρμολόγησης 25,00€ | *Αντικαταβολή έως 150,00€

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103003039

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του μπαρ

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του μπαρ.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Επαγγελματικός χώρος: Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του μπαρ, όλα όσα πρέπει να ξέρετε είναι εδώ.

Το μπαρ φιλοξενεί καθημερινά ένα μεγάλο αριθμό από ανθρώπους. Άλλοι για να γιορτάσουν και να πιουν το ποτό τους, και άλλοι για να κουβεντιάσουν. Γι’ αυτό, ο σχεδιασμός του μπαρ θα πρέπει να είναι τέτοιος ώστε να καλύπτει το γούστο πολλών διαφορετικών ανθρώπων.
Μπορεί η μεγάλη ποικιλία από ποτά, coctails και μπύρες να παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά εξίσου σημαντικό είναι η εκπαίδευση του προσωπικού. Πέρα, όμως, από αυτά όλα ξεκινούν από τον σχεδιασμό του καταστήματος και τον εξοπλισμό του.

Σχεδιασμός ενός μπαρ

Καταρχήν θα πρέπει να προσδιοριστεί ο βασικός σκοπός που θα εξυπηρετεί. Θα πρέπει να προσφέρει στους πελάτες, ένα περιβάλλον φιλικό, γεμάτο κομψότητα και στυλ. Ώστενα τους βοηθάει να ξεφεύγουν από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σχεδιαστεί κάτι μοναδικό και ταυτόχρονα ελκυστικό. Τα δάπεδα, ο φωτισμός, τα έπιπλα και ο εξοπλισμός του, πρέπει να του προσδίδουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
Γι’ αυτό θα χρειαστεί να πάρετε συμβουλές από έναν καλό σχεδιαστή εσωτερικών χώρων. Ενδεχομένως, να σας κοστίσει λίγο παραπάνω,, αλλά η επένδυση αυτή σίγουρα αξίζει. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά μπαρ αποτυγχάνουν από τους πρώτους μήνες λόγω κακού σχεδιασμού.
Επιλέξτε, λοιπόν, ένα καλό συνεργείο, το οποίο θα σας προτείνει μερικές ιδέες για την ανακαίνιση και τον σχεδιασμό του χώρου.

Επαγγελματικός χώρος: μπαρ.

Εξοπλισμός μπαρ

Είτε ανοίγετε το πρώτο σας κατάστημα είτε επεκτείνετε την ήδη υπάρχουσα αλυσίδα σας, θα πρέπει να δώσετε έμφαση στο σωστό εξοπλισμό. Η καλή λειτουργία της επιχείρησης εξαρτάται από τον κατάλληλο εξοπλισμό και την σωστή τοποθέτηση του μέσα στον χώρο.
Όλα ξεκινάνε από τη καρδιά του μπαρ, που είναι η κουζίνα. Μία λειτουργική κουζίνα με πάγκους, με σωστό σχεδιασμό του αποθηκευτικού χώρου των προμηθειών και με την σωστή διάταξη των μηχανημάτων (πχ. πλυντήριο πιάτων, ψυγεία) είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος.
Αυτό, όμως, που θα πρέπει να κλέβει την παράσταση είναι ο χώρος στον οποίο θα βρίσκονται οι πελάτος, δηλαδή το σαλόνι μαζί με το μπαρ.  Υπάρχουν διαφορετικά είδη μπαρ κατασκευασμένα από ξύλο ή από inox, το καθένα με τη δική του χάρη και προσωπικότητα.
Εξίσου ξεχωριστή και να μαγνητίζει τα βλέμματα θα πρέπει να είναι η βιτρίνα του μπαρ. Εκεί, δηλαδή, που δεσπόζουν τα ποτά. Ένας κρυφός φωτισμός με απαλές ή έντονες αποχρώσεις φωτός είναι η ιδανική και πιο ελκυστική λύση.
Τα σκαμπό του μπαρ θα πρέπει να είναι όμορφα και κυρίως άνετα. Για να μπορεί να πελάτηςς να περάσει αρκετές ώρες καθιστός χωρίς να πιάνεται. Γύρω από το μπαρ προτιμήστε πρωτότυπα διακοσμητικά για να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των πελατών και να ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα.
Σχεδιασμός μπαρ.
Σε ένα μπαρ πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η μουσική. Η σωστή τοποθέτηση του ηχητικού εξοπλισμού είναι σημαντική για τη σωστή κατανομή του ήχου στον χώρο. Όλα αυτά για να γίνουν σωστά, θα πρέπει πρώτα να γίνει σωστός σχεδιασμός. Και έπειτα ακριβής αποτύπωση των σχεδίων αυτών.
Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικούς που αναλαμβάνουν τέτοιου είδους έργα. Καλό είναι να μην εμπλακούν διαφορετικά συνεργεία (άλλο για τα υδραυλικά, άλλο για τα ηλεκτρολογικά, άλλο για τη διακόσμηση κλπ.) γιατί συνήθως δεν υπάρχει συνεννόηση στην εκτέλεση των εργασιών.

Ιδέες διακόσμησης

Ο απόλυτος οδηγός για την...
Οδηγός για ανακαίνιση σπιτιού, ανακαίνιση κουζίνας...
Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι...
Σας αρέσουν τα vintage στοιχεία...
4 μυστικά για να φαίνεται...
Tips για να έχετε μια...
Πως θα διακοσμήσετε κάθε δωμάτιο...
Πως θα διακοσμήσετε κάθε δωμάτιο...
Τρεις οικονομικές αγορές για να...
Οικονομικές ιδέες διακόσμησης σπιτιού για...
Κουζίνα: Έξυπνα tips για να...
Ξεκινήσατε την διακόσμηση της κουζίνας...
Πώς να σχεδιάσετε μια ζεστή...
Πανέμορφες ιδέες διακόσμησης για σύγχρονη...
Φοιτητικό σπίτι: Πως θα το...
Δείτε ιδέες για την διακόσμηση...

Εμπνευστείτε από τα άρθρα μας

Εύκολα hacks για να ανανεώσετε έναν παλιό καναπέ
Σκέφτεστε να αλλάξετε την διακόσμηση...
Εύκολοι τρόποι για να αναβαθμίσετε τις κουρτίνες σας
5 τρόποι ανανέωσης της κουρτίνας....
Κουζίνα: Έξυπνα tips για να διαλέξετε τον σωστό...
Ξεκινήσατε την διακόσμηση της κουζίνας...
Καθαρίστε εύκολα και οικολογικά τις κεραμικές εστίες
Βρίσκεστε στην διαδικασία για τον...
Πως θα βάλετε σε τάξη το υπνοδωμάτιό σας
Εύκολες και πρακτικές ιδέες οργάνωσης...
Παράδοση επί πεζοδρομίου(μέσω μεταφορικής)
Παράδοση σε μεταφορική της επιλογής σας
Παράδοση από το πρακτορείο
Παράδοση με courier