Καλάθι αγορών

Πόσο 'πράσινες' είναι οι εφαρμογές που λειτουργούμε κάθε μέρα;

diakosmisi-recons-anakainisi-stegi-στέγη-σκεπή-διακόσμηση-αναπαλαίωση-πέτρινα-σπίτια-σπιτιού-ενεργειακή-αναβάθμιση-energiaki-anavathmisi

Το Facebook είναι πρώτο στη λίστα των πρωταθλητών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Γνώριζες ότι κάποιες εφαρμογές που χρησιμοποιείς καθημερινά μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να οδηγήσουν σε πιο ένα “πράσινο” μέλλον; Πως; Φυσικά, αν επιλέξουν να τροφοδοτούν τα κέντρα δεδομένων τους με ανανεώσιμη ενέργεια.

Από το Facebook στο Netflix, εδώ είναι η λίστα των πρωταθλητών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αυτών που βελτιώνονται και των “τεμπέληδων” που ακόμα είναι κολλημένοι με την βρώμικη ενέργεια, όπως ο άνθρακας.

Πρώτοι στην λίστα

Η αξιολόγηση είναι σε κλίμακα 1 ως 4, με το 1 να είναι το καλύτερο σκορ.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

1. Facebook / Βαθμός: 1

Από τότε που το Facebook σταμάτησε να χρησιμοποιεί άνθρακα το 2011, αυτός ο τεχνολογικός γίγαντας πιέζει για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Καθώς, προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι αυτά που μας αρέσουν και μοιραζόμαστε θα είναι πιο πράσινα από ποτέ.

2. Google / Βαθμός: 1

Ο βασιλιάς των μηχανών αναζήτησης ήταν η πρώτη διαδικτυακή εταιρεία που υπέγραψε μία τεράστια συμφωνία για ανανεώσιμες πηγές το 2010. Μάλιστα, έχει κάνει μια εντυπωσιακή πρόοδο προς τον στόχο της για χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Πόσο 'πράσινες' είναι οι εφαρμογές που λειτουργούμε κάθε μέρα;

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

3. WhatsApp /  Βαθμός: 1

Από τότε που βρέθηκε στην ιδιοκτησία του Facebook το 2014, η δημοφιλής υπηρεσία μηνυμάτων συμμετέχει στην προσπάθεια για ένα διαδίκτυο που παίρνει ενέργεια από ΑΠΕ. Τα 30 δις μηνύματα που στέλνονται κάθημερινά οδηγούν σε ένα ανανεώσιμο μέλλον.

3. iTunes / Βαθμός: 1

Όσο υπάρχει μουσική, υπάρχει ελπίδα. Η Apple μπήκε πολύ δυναμικά στην πράσινη ενέργεια, που σημαίνει ότι όταν κατεβάζεις ένα τραγούδι από το iTunes, η Apple χρησιμοποιεί ανανεώσιμη ενέργεια.

4. YouTube / Βαθμός: 1

Το 2015, το video streaming αντιπροσώπευε το 63% της παγκόσμιας κίνησης στο διαδίκτυο. Κάνοντας το streaming μία από τις μεγαλύτερες κατηγορίες στην κατανάλωση ενέργειας. Μέχρι το 2020, το streaming αναμένεται να φτάσει το 80%.

Εφαρμογές που βελτιώνονται

1. Etsy / Βαθμός: 2

Το Etsy έχει κάνει μεγάλα βήματα για να στρέψει την online αγορά του στη χρήση καθαρών πηγών ενέργειας. Και ήδη ένα μέρος των ψηφιακών δραστηριοτήτων του έχει περάσει σε ένα κέντρο δεδομένων που χρησιμοποιεί ΑΠΕ. Έχει υψώσει τη φωνή του, απαιτώντας από επιχειρήσεις κοινής ωφελείας να κάνουν περισσότερα για να επιταχυνθεί η μετάβασή τους σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

2. LinkedIn / Βαθμός: 2

Η αναζήτηση εργασίας που κάνεις αυξάνει το αποτύπωμα του άνθρακα που χρησιμοποιείς; Το LinkedIn ήταν μαθητής του 3 όταν αξιολογήσαμε την εταιρεία το 2015. Από τότε, έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Γι’ αυτό πιέζει τους χειριστές των κέντρων δεδομένων και των υπηρεσιών κοινής ωφελείας να παρέχουν περισσότερη ενέργεια από ΑΠΕ.
Ακόμα όμως μόνο το 10% τροφοδοτείται από ΑΠΕ. Πρέπει  να συνεχίσει την πίεση και να φτιάξει ένα σχέδιο έτσι ώστε όλες οι εργασίες του να τροφοδοτούνται εξ’ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές. Δεν πρέπει να δεχτούμε τίποτα λιγότερο από μία εταιρεία που έχει φέρει επανάσταση στην αναζήτηση εργασίας.
Πράσινη ενέργεια.

3. Skype / Βαθμός: 2

Είσαι σε επαφή με συγγενείς και φίλους σου σε όλο τον κόσμο; Ναι. Τροφοδοτούνται όμως οι κλήσεις σου από ανανεώσιμες πηγές; Το Skype είναι μια εφαρμογή που φτιάχτηκε από τη Microsoft. Ωστόσο, έχει αρχίσει να κάνει βήματα για να φτάσει τους ανταγωνιστές του, Apple και Google.

Από την άλλη πλευρά..

1. Twitter / Βαθμός: 4

Παρόλο που το Twitter έχει γίνει μία πλατφόρμα για κάποιους πολύ γνωστούς αρνητές των κλιματικών αλλαγών, οι 140 χαρακτήρες θα μπορούσαν να τροφοδοτούνται με ανανεώσιμες πηγές. Και αυτό θα γινόταν, αν το Twitter ακολουθούσε το Facebook, την Google, την Apple και άλλους ηγέτες του κλάδου.

2. Amazon Prime / Βαθμός: 3

Παρόλο που η Amazon Web Services έχει δεσμευτεί να τροφοδοτείται 100% από ανανεώσιμες πηγές μακροπρόθεσμα, υπέγραψε πρόσφατα αρκετές μεγάλες συμφωνίες για ανανεώσιμη ενέργεια. Aκόμα  δεν είναι δυνατό για τους πελάτες της να δουν οποιαδήποτε πρόοδο.
Η εταιρεία τηρεί σιγή ιχθύος σε ό,τι αφορά την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές διοξειδιου του άνθρακα. Η ανάλυση της Greenpeace δείχνει ότι η Amazon Web Services συνεχίζει να επεκτείνεται ταχύτατα σε περιοχές που τροφοδοτούνται από άνθρακα και άλλα είδη βρώμικης ενέργειας και όχι ανανεώσιμων πηγών.

 
Go green.

3. Alibaba / Βαθμός: 4

Η παγκόσμια πλατφόρμα εμπορίου έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ στις παγκόσμιες πωλήσεις, αλλά αυτές εξακολουθούν να τροφοδοτούνται από άνθρακα. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο στοιχείο που να δείχνει ότι η εταιρεία προσπαθεί να προωθήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο διευθύνων σύμβουλος της, Jack Ma, θεωρείται οραματιστής του διαδικτύου που έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για τις κλιματικές αλλαγές.

4. Netflix / Βαθμός: 4

Το Netflix έχει αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση, αλλά δυστυχώς δεν είναι αρκετά μπροστά στο πώς να τροφοδοτεί ενεργειακά το streaming. Ενώ πάρα πολλοί καινοτόμοι ηγέτες στην τεχνολογία όπως η Google, η Apple και το Facebook χρησιμοποιούν καθαρή ενέργεια για να τροφοδοτούν τις εφαρμογές τους, το Netflix είναι ακόμα κολλημένο στη βρώμικη ενέργεια, όπως ο άνθρακας.
Πόσο πράσινες είναι οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε.

Πηγή: http://www.greenpeace.org/greece/el/blog

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.