Πως να καθαρίσετε σωστά και γρήγορα την μπανιέρα σας

Μάθετε ποιος είναι ο σωστός καθαρισμός μπανιέρας. Ιδέες και λύσεις για το μπάνιο
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Μάθετε ποιος είναι ο σωστός καθαρισμός μπανιέρας. Ιδέες και λύσεις για το μπάνιο για να είναι πάντα τακτοποιημένο.

μπανιερα
Το μπάνιο είναι ένα μέρος το οποίο επισκέπτεστε αρκετά συχνά. Το ίδιο ισχύει και για τι μπανιέρες. Μπορεί εσείς όταν κάνετε ντους να απομακρύνετε τη βρωμιά από πάνω σας, ωστόσο εκείνη παραμένει στην μπανιέρα. Γι’αυτό, μάθετε ποιος είναι ο σωστός καθαρισμός μπανιέρας. Ιδέες και λύσεις για το μπάνιο για να το έχετε πάντα στην εντέλεια.
Για να απομακρύνετε, λοιπόν, τα άλατα, τα υπολείμματα σαπουνιού και τη βρωμιά από τη μπανιέρα μπορεί να σας φαίνεται σκληρή δουλειά. Αλλά, με τις συμβουλές μας μπορείτε σε λίγα βήματα να κάνετε και πάλι την μπανιέρα σας να λάμπει από καθαριότητα.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Καθαριστικό για πλακάκια
  • Βούρτσα για αρμούς
  • Σπρέι καθαριστικό ψεκασμού για κάθε χρήση ή καθαριστικό μπάνιου
  • Πανιά ή σφουγγάρια καθαρισμού
  • Παλιά οδοντόβουρτσα ή μικρή βούρτσα καθαρισμού
μπανιέρα πριν και μέτα

Σε λίγα βήματα μπορείτε να κάνετε και πάλι την μπανιέρα σας να λάμπει από καθαριότητα.

1. Αφαιρέστε τα πάντα μέσα από την μπανιέρα

Αφαιρέστε όλα τα καλλυντικά, τα παιχνίδια, και τα μπουκάλια για να μην πέσει καθαριστικό πάνω τους. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να πετάξετε κάτι που είναι άδειο ή δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ξανά. Σκουπίστε την περιοχή κάτω από τα αντικείμενα που μόλις μετακινήσατε.

2. Καθαρίστε το περίγραμμα της μπανιέρας και τα πλακάκια

Το περίγραμμα της μπανιέρας και τα πλακάκια είναι τα πρώτα που πρέπει να καθαριστούν. Αν οι αρμόστοκοι είναι βρώμικοι τότε χρησιμοποιείστε βούρτσα και πινέλο για αρμόστοκους. Δουλέψτε τα πλακάκια από πάνω προς τα κάτω. Ξεπλύνετε οποιοδήποτε καθαριστικό για να μην μείνουν υπολείμματα στα πλακάκια. Ψεκάστε τους τοίχους με ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις ή καθαριστικό που είναι σχεδιασμένο για μπανιέρα.

3. Καθαρίστε το εσωτερικό της μπανιέρας

Χρησιμοποιείστε καθαριστικό για όλες τις χρήσεις και εφαρμόστε το στο εσωτερικό της μπανιέρα σας αφήνοντας το να παραμείνει για 3-5 λεπτά. Θα εξαφανίσει αμέσως ένα μεγάλο μέρος της βρωμιάς. Μετά από 3-5 λεπτά, αρχίστε να δουλεύετε από πάνω προς τα κάτω στο εσωτερικό της μπανιέρας.

μπάνιο

Αν μπανιέρα σας είναι από ακρυλικό, να προσέξετε να μην καταστρέψετε με το τρίψιμο τα μεταλλικά μέρη.

4. Καθαρίστε τα υπολείμματα σαπουνιού

Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα και αρχίστε το τρίψιμο από τις γωνίες όπου η μπανιέρα συναντά τα πλακάκια. Τα υπολείμματα σαπουνιού μπορεί να έχουν ένα σκούρο αντιαισθητικό χρώμα. Πάρτε το χρόνο σας και τρίψετε το απαλά ώσπου να απομακρυνθεί.

5. Σκουπίστε τα πάντα και πάλι για μια τελευταία φορά

Αφήστε τη μπανιέρα να στεγνώσει και σκουπίστε τη με μια καθαρή πετσέτα ή άλλο βαμβακερό ύφασμα. Με αυτό τον τρόπο θα βεβαιωθείτε ότι δεν παραμένουν κηλίδες νερού ή υπολείμματα στη μπανιέρα.
4 τρόποι για να κάνετε το μπάνιο σας ακόμα πιο χαλαρωτικό.

Κατηγορίες Προιόντων