Καλάθι Αγορών

T. 2103003039 Δ -Τ 09:00-17:00  | Τριτη – Πεμπτη 10.00 – 18.00 | Παρασκευή 10.00 – 18.00

ΔΕΗ: «Πράσινο Φως» από τις Τράπεζες για το Κοινοπρακτικό Δάνειο

Ενέργεια.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

– Ζητήστε προσφορά για ανακαίνιση σπιτιού

«Πράσινο φως» από τις τράπεζες για το κοινοπρακτικό δάνειο των 200 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την έγκριση της χορήγησης κοινοπρακτικού δανείου ύψους 200 εκατ. ευρώ από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Με αυτόν τον τρόπο προσφέροουν μία υπερπολύτιμη «ανάσα» ρευστότητας στη ΔΕΗ. Κάτι που άλλωστε της επέτρεψε να αποπληρώσει κανονικά το ομόλογο των 100 εκατ, ευρώ που λήγει σήμερα.
Η έγκριση της χορήγησης του δανείου φέρεται να είχε ουσιαστικά ολοκληρωθεί τις προηγούμενες εβδομάδες. Αν και ορισμένες πηγές μίλαγαν για ορισμένες ενστάσεις από την πλευρά των τραπεζών. Που είχαν να κάνουν με το θέμα του ΑΔΜΗΕ και οδήγησαν στην καθυστέρηση και του τυπικού «Ok».
Η ΔΕΗ έχει αυξημένες ανάγκες σε ρευστότητα και τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο κ. Παναγιωτάκης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Πτολεμαΐδα κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο λιγνιτικό κέντρο της περιοχής, τον Απρίλιο πρέπει να αποπληρωθεί ένα ακόμα ομόλογο, ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Από την άλλη πλευρά, δεν αναμένεται πριν τα τέλη Μαρτίου η έγκριση του ΥΠΕΝ για την ολοκλήρωση της διάθεσης των 93 εκατ. ευρώ περίπου που είναι το «καθαρό» ποσό από την επιστροφή κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ.
Ενέργεια.
Επιπλέον, οι εξελίξεις στο μέτωπο της εισπραξιμότητας των λογαριασμών και του διακανονισμού των χρεών μέλλον έχουν διαψεύσει τις -αισιόδοξες- προσδοκίες. Καθώς για παράδειγμα η ανταπόκριση των καταναλωτών στη «δεύτερη ευκαιρία» για ένταξη στη ρύθμιση των 36 δόσεων (η σχετική προθεσμία λήγει σήμερα) δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.
Η διοίκηση της ΔΕΗ θα προωθήσει μία νέα πολιτική, πιο αυστηρή, για τις αποκοπές, διατηρώντας ωστόσο τις ελκυστικές προσφορές για τη ρύθμιση χρεών. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, προωθείται η διεύρυνση των κριτηρίων για την ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Ώστε να στηριχθούν όσοι καταναλωτές έχουν πραγματική οικονομική αδυναμία. Και όχι όσοι είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές ή αδιαφορούν για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις, αναμένοντας ίσως νέες και ευνοϊκότερες στο μέλλον.
 

Ζητήστε προσφορά ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Τα έργα μας

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.