Καλάθι αγορών

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης και ΔΕΗ

Ενεργειακή απόδοση.

Μάθετε εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης και ΔΕΗ.

Πλέον για να μπορέσεις να νοικιάσεις νόμιμα μια κατοικία τα πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης και Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης θεωρούνται προαπαιτούμενα. Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) εκδίδεται από Ενεργειακό Επιθεωρητή (Πολιτικό Μηχανικό ή επαγγελματία ενεργειακής ειδικότητας) και απεικονίζει την ενεργειακή κατάταξη ενός κτιρίου. Αυτό είναι χρήσιμο για τους ιδιοκτήτες ή τους μισθωτές ενός οικήματος για να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν την ενεργειακή απόδοση μιας ιδιοκτησίας.
Ουσιαστικά πρόκειται για την απώλεια ενέργειας που έχει μια εγκατάσταση και αυτή εξαρτάται από πολλές παραμέτρους. Για παράδειγμα, η εγκατάσταση ενεργειακών παραθύρων μπορούν μέσω της σωστής μόνωσης να περιορίσουν τις ενεργειακές απώλειες.
Οι «πράσινες ταράτσες» μειώνουν την ανάγκη για κλιματισμό τους θερινούς μήνες και ελαχιστοποιούν την απώλεια θερμότητας κατά τους χειμερινούς μήνες. Έτσι γίνεται κατανοητό ότι μια κτιριακή εγκατάσταση θα εμφανίζει καλύτερη ενεργειακή απόδοση.

Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης.
Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης – Έντυπο

Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης έχει ισχύ για 10 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης. Άρα αν έχεις σκοπό να αντικαταστήσεις τα παράθυρα σου με κουφώματα αλουμινίου ή PVC, καλό θα είναι να εκδώσεις το πιστοποιητικό μετά το πέρας των εργασιών. Σε κάθε περίπτωση λαμβάνεται υπ’ όψιν και η ηλικία της οικοδομής.

Το Πιστοποιητικό ΔΕΗ απαιτείται στις εξής περιπτώσεις:

 1. Αν ο πελάτης ζητήσει αλλαγή ονόματος στο λογαριασμό της Δ.Ε.Η. και δεν υπάρχει ή έχει λήξει. Κάτι τέτοιο συμφέρει τον ιδιοκτήτη ώστε να μην είναι ο λογαριασμός στο δικό του όνομα, αλλά στου ενοικιαστή.
 2. Όταν ο πελάτης ζητήσει επανασύνδεση, εφόσον έχει κόψει τον ηλεκτρισμό στην οικία του.
 3. Μετά το τέλος της κατασκευής κάθε ηλεκτρική εγκατάστασης για να διαπιστωθεί ότι τηρήθηκαν τα νόμιμα.
 4. Μετά το τέλος επιδιορθωτικών εργασιών (π.χ. αλλαγή ηλεκτρικού πίνακα) ώστε να διαπιστωθεί η ορθή λειτουργία μετά τις επιδιορθώσεις ή αλλαγές.

Εδώ μπαίνει και άλλος ένας παράγοντας. Καθώς τα standards για την ασφαλή διαμονή έχουν αλλάξει προς το αυστηρότερο. Οι περισσότερες οικοδομές από το 1980 και πίσω, δεν έχουν γειώσεις ή διαθέτουν καμένα καλώδια. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ανοίξουν όλα τα κουτιά της οικοδομής και να αλλαχθούν τα καλώδια. Το οποίο συνεπάγεται ένα επιπρόσθετο κόστος του πιστοποιητικού της τάξης των 200 με 500 ευρώ, αναλόγως της έκτασης της οικίας και της διαμέτρου των καλωδίων. Αυτό το κόστος θα ανέβει ακόμα περισσότερο αν έχεις βιαστεί να βάψεις το σπίτι. Γι’ αυτό, πρώτα κάνε τις απαιτούμενες κινήσεις έκδοσης των πιστοποιητικών και ύστερα βάψε το σπίτι.
Για μονοκατοικίες και διαμερίσματα το Πιστοποιητικό ΔΕΗ έχει ισχύ για 14 χρόνια. Καλό είναι να γνωρίζεις πως αν αναθέσεις στην ίδια εταιρεία την έκδοση και των δύο πιστοποιητικών θα έχεις μια αρκετά καλή έκπτωση.

Με την σειρά του ο ηλεκτρολόγος οφείλει να συντάξει:

 1. Την Υπεύθυνη Δήλωση Αδειούχου Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη.
 2. Έκθεση Παράδοσης Ηλεκτρικής Εγκατάστασης.
 3. Πρωτόκολλο Ελέγχου Ηλεκτρικής Εγκατάστασης (standards ΕΛΟΤ).
 4. Πρωτόκολλο Ελέγχου Ηλεκτρικής Εγκατάστασης (standards ΚΕΗΕ).
 5. Μονογραμμικό Σχέδιο του Πίνακα Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης (με τα αντίστοιχα Ampere).
 6. Πλήρες Ηλεκτρολογικό Σχέδιο με τις θέσεις όλων των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σε σχέση με το ακίνητο.
 7. Διαδρομή των ηλεκτρικών γραμμών με διατομή μεγαλύτερη ή ίση του 1,5 χιλιοστών.

Το κόστος για τα πιστοποιητικά ξεκινά από τα 50 ευρώ.
 

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.