fbpx
Shopping Cart

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ψευδοροφές

ψευδοροφές στο σπίτι για εκλεπτυσμένη διακόσμηση
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Μάθετε τα πάντα για τις ψευδοροφές στο σπίτι. Δημιουργήστε μια εκλεπτυσμένη διακόσμηση.

Είστε ένα άτομο που βαριέστε πολύ εύκολα και νιώθετε ότι κάποιες στιγμές δεν θέλετε να κάνετε τίποτα; Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείτε κάτι διαφορετικό για το ταβάνι του σπιτιού σας; Σίγουρα όταν είστε ξαπλωμένοι και σκέφτεστε το μόνο πράγμα που κοιτάτε είναι το ταβάνι. Γιατί να μην το ανανεώσετε προκειμένου να αποκτήσει ενδιαφέρον;
Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να δημιουργήσετε ψευδοροφές με ενδιαφέρον. Οι οροφές τις περισσότερες φορές φτιάχνονται γιατί απλά πρέπει να υπάρχουν και η διακόσμηση τους έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Η πιο συνηθισμένη τους εικόνα είναι ένα καλώδιο για το φωτιστικό κεντραρισμένο στο περίπου και αρκετές ατέλειες. Έχετε σκεφτεί όμως ότι με τη χρήση γυψοσανίδας μπορείτε να έχετε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα; Ένα αποτέλεσμα που συνδυάζει διαφορετικά ύψη και διαφορετικά είδη φωτισμού.
Ιδέες για να φωτίσετε το μπάνιο σας με μεταλλικά διακοσμητικά.
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, το σχέδιο της ψευδοροφής μπορεί να είτε απλό ή περίτεχνο. Για παράδειγμα, θα είναι μία διακοσμητική λεπτομέρεια ή  χρειάζεστε περισσότερο φως στον χώρο; Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω και αντλήστε έμπνευση για το δικό σας σπίτι.

#1 Διακοσμητικό στοιχείο

Με τη γυψοσανίδα μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ εύκολα εσοχές ή προεξοχές, καμπύλες, κλίσεις καθώς και συνδυασμοί αυτών. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή μόνο πως ότι σκεφτείτε θα πρέπει να προσδίδει στον χώρο και να μην τον κάνει να φαίνεται μικρότερο.

ψευδοροφή με φωτισμό
Για τον κρυφό φωτισμό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρωματιστές λάμπες.

#2 Συνδυασμός φωτισμών

Ένα πλεονέκτημα που διαθέτει η ψευδοροφή είναι το γεγονός ότι μπορείτε να βάλετε όποια θέλετε  και όσα κι αν είναι δεν ενοχλούν οπτικά τα καλώδια. Για παράδειγμα: κρυφός φωτισμός και σποτ, κρεμαστό φως και κρυφός φωτισμός κλπ.

#3 Οριοθέτηση χώρων

Μια πολύ καλή χρήση της γυψοσανίδας είναι για να ξεχωρίσετε περιοχές διαφορετικών χρήσεων σε ενιαίους χώρους (π.χ. την κουζίνα από το σαλόνι). Στην συγκεκριμένη περίπτωση η ψευδοροφή μπορεί να δώσει τη δυνατότητα για ένα καλύτερο σχεδιασμό της κουζίνας χωρίς περιορισμούς, εφόσον ο σωλήνας απορρόφησης του απορροφητήρα μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο.

#4 Ξεπεράστε τα όρια

Ξεπεράστε τα όρια της οροφής προκειμένου να καλύψετε περισσότερες από μία ανάγκες σας με στυλ. Δημιουργήστε ένα όμορφο πλαίσιο για το φωτιστικό και συνεχίστε το σχέδιο στον τοίχο για να τοποθετήσετε την επίπεδη τηλεόραση ή τον αγαπημένο σας πίνακα.
Ιδέες για να «μεγαλώσετε» τον χώρο του σαλονιού.
ψευδοροφή

#5 Θέρμανση – εξαερισμός

Με τη χρήση γυψοσανίδας στην οροφή μπορεί να καλυφτεί ένα ολόκληρο σύστημα θέρμανσης και εξαερισμού του χώρου. Βέβαια ο χώρος και πάλι θα φαίνεται περιποιημένος αφού μόνο τα στόμια εισαγωγής ή απόρριψης αέρα θα είναι εμφανή. Τα στόμια κατασκευάζονται σε πολλές διαστάσεις και μπορούν να βαφτούν σε οποιοδήποτε χρώμα επιλογής με ηλεκτροστατική βαφή.

#6 Συνδυασμός υλικών

Μπορείτε να συνδυάσετε τη γυψοσανίδα με άλλα υλικά που υπάρχουν στον χώρο σας. Όπως για παράδειγμα το μέταλλο ή το ξύλο μπορούν να έχουν ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Ιδέες διακόσμησης

Ο απόλυτος οδηγός για την...
Οδηγός για ανακαίνιση σπιτιού, ανακαίνιση κουζίνας...
Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι...
Σας αρέσουν τα vintage στοιχεία...
4 μυστικά για να φαίνεται...
Tips για να έχετε μια...
Πως θα διακοσμήσετε κάθε δωμάτιο...
Πως θα διακοσμήσετε κάθε δωμάτιο...
Τρεις οικονομικές αγορές για να...
Οικονομικές ιδέες διακόσμησης σπιτιού για...
Κουζίνα: Έξυπνα tips για να...
Ξεκινήσατε την διακόσμηση της κουζίνας...
Πώς να σχεδιάσετε μια ζεστή...
Πανέμορφες ιδέες διακόσμησης για σύγχρονη...
Φοιτητικό σπίτι: Πως θα το...
Δείτε ιδέες για την διακόσμηση...

Εμπνευστείτε από τα άρθρα μας

Εύκολα hacks για να ανανεώσετε έναν παλιό καναπέ
Σκέφτεστε να αλλάξετε την διακόσμηση...
Εύκολοι τρόποι για να αναβαθμίσετε τις κουρτίνες σας
5 τρόποι ανανέωσης της κουρτίνας....
Κουζίνα: Έξυπνα tips για να διαλέξετε τον σωστό...
Ξεκινήσατε την διακόσμηση της κουζίνας...
Καθαρίστε εύκολα και οικολογικά τις κεραμικές εστίες
Βρίσκεστε στην διαδικασία για τον...
Πως θα βάλετε σε τάξη το υπνοδωμάτιό σας
Εύκολες και πρακτικές ιδέες οργάνωσης...