Αυτά είναι τα λάθη που κάνουμε στην διακόσμηση του σαλονιού

10 διακοσμητικά λάθη που κάνουμε στο σαλόνι. Tips για μια εντυπωσιακή διακόσμηση σαλονιού χωρίς λάθη

10 διακοσμητικά λάθη που κάνουμε στο σαλόνι. Tips για μια εντυπωσιακή διακόσμηση σαλονιού χωρίς λάθη.

Όταν κάνουμε ανακαίνιση ή μετακομίζουμε σε άλλο σπίτι, ένας από τους χώρους που θέλουμε να διακοσμούμε πρώτα είναι το σαλόνι. Όμως, λόγω του ενθουσιασμού μας για να το διακοσμήσουμε πέφτουμε στην παγίδα να κάνουμε λάθη που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, αλλά σίγουρα με την δεύτερη. Εμείς σας έχουμε τα πιο κοινά διακοσμητικά λάθη που κάνετε συνήθως. Αντλήστε έμπνευση για μια εντυπωσιακή διακόσμηση σαλονιού χωρίς λάθη.

Στην λίστα που ακολουθεί, θα δείτε ποια είναι τα πιο κοινά λάθη που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε όταν διακοσμούμε το καθιστικό μας.

#1 Ο φωτισμός βρίσκεται μόνο στο ταβάνι

Ο φωτισμός δημιουργεί ατμόσφαιρα που θα έπρεπε να προσαρμόζεται με τη διάθεσή μας. Αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί, όταν στο σαλόνι υπάρχει μόνος ένας πολυέλαιος. Αντί για αυτό, επιλέξτε φωτάκια, λαμπάκια και επιδαπέδια φωτιστικά, και σίγουρα θα δημιουργηθεί μια πιο όμορφη ατμόσφαιρα στη διακόσμηση σαλονιού.

Διακοσμητικά λάθη σαλονιού
Ο φωτισμός δημιουργεί ατμόσφαιρα που θα έπρεπε να προσαρμόζεται με τη διάθεσή μας.

#2 Λάθος τοποθέτηση της τηλεόρασης

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καλύτερος μέρος για να τοποθετηθεί η τηλεόραση είναι ένας κενός τοίχος. Η απόσταση μεταξύ της τηλεόρασης και του καναπέ εξαρτάται από το μέγεθος της, και πρέπει να ισούται με την διαγώνιο της επί 3 (έως 5). Έτσι θα έχετε μια πιο άνετη διακόσμηση σαλονιού.

Λάθος τοποθέτηση της τηλεόρασης στο σαλόνι
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καλύτερος μέρος για να τοποθετηθεί η τηλεόραση είναι ένας κενός τοίχος.

#3 Δεν τοποθετούμε μαξιλάρια στους καναπέδες και τις πολυθρόνες

Μην υποτιμάτε την αξία των μαξιλαριών, καθώς κάνουν τον χώρο να φαίνεται πιο ζεστός και φωτεινός, και δημιουργούν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Επιλέξτε χρωματιστά και «αφράτα» μαξιλάρια που ταιριάζουν με το ύφασμα του καναπέ και των πολυθρόνων σας. Απλά, φροντίστε να μην το παρακάνετε.

Μαξιλάρια στους καναπέδες και τις πολυθρόνες.
Επιλέξτε χρωματιστά και «αφράτα» μαξιλάρια που ταιριάζουν με το ύφασμα του καναπέ και των πολυθρόνων σας.

#4 Ο καναπές δεν χρειάζεται να ακουμπάει στον τοίχο

Αυτός ο κανόνας απευθύνεται μόνο σε μεγάλους χώρους. Αν έχετε την επιλογή να τοποθετήσετε τον καναπές σας μακριά από τον τοίχο, κάντε το. Θα δημιουργήσει άνεση και ο χώρος θα μοιάζει μεγαλύτερος.

Ο καναπές δεν χρειάζεται να ακουμπάει στον τοίχο.
Αν έχετε την επιλογή να τοποθετήσετε τον καναπές σας μακριά από τον τοίχο, κάντε το.

#5 Σκούρα έπιπλα σε χαμηλοτάβανα σπίτια

Με το να τοποθετήσετε σκουρόχρωμα έπιπλα σε ένα χαμηλοτάβανο σπίτι, το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να το κάνετε να μοιάζει ακόμη χαμηλότερο. Διαλέξτε καναπέδες και πολυθρόνες σε ήπιους τόνους, καθώς όσο φυσικότερα είναι τα χρώματα σε έναν μικρό χώρο, τόσο το καλύτερο. Θα δείτε και εσείς ότι θα φτιάξετε μια εντυπωσιακή διακόσμηση σαλονιού.

Σκούρα έπιπλα σε χαμηλοτάβανα σπίτια.
Οι πολυθρόνες και τα τραπεζάκια φροντίστε να είναι με υπερυψωμένα πόδια.

#6 Παλιομοδίτικα έπιπλα

Οι τάσεις της μόδας δεν αφορούν μόνο τα ρούχα και τα αξεσουάρ, αλλά και και τα έπιπλα. Οπότε, στην περίπτωση που υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να ανανεωθούν τα έπιπλα σας, μην το αμελήσετε. Επιλέξτε κομμάτια με γραμμές και έντονα μοτίβα. Ακόμη, και αν σας αρέσουν οι παραδοσιακοί καναπέδες, μπορείτε να τον διαλέξετε σε μοντέρνο χρώμα.

Παλιομοδίτικα έπιπλα
Επιλέξτε κομμάτια με γραμμές και έντονα μοτίβα.

#7 Λάθος τοποθέτηση ή μέγεθος ενός χαλιού

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ορίσετε περιοχές μέσα στο σαλόνι είναι η χρήση χαλιών. Το πιο συνηθισμένο λάθος που γίνεται είναι να χρησιμοποιούμε μικρά χαλιά, και κάτι τέτοιο φέρνει ανισορροπία στον χώρο. Ένα μεγαλύτερο χαλί μεγαλώνει οπτικά το καθιστικό, αρκεί να τοποθετηθεί σωστά. Να θυμάστε ότι όλα τα έπιπλα θα πρέπει να τοποθετηθούν πάνω στο χαλί.

Λάθος τοποθέτηση ή μέγεθος ενός χαλιού
Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ορίσετε περιοχές μέσα στο σαλόνι είναι η χρήση χαλιών.

#8 Μεγάλα έπιπλα που καταλαμβάνουν τον χώρο

Ένα από τα πιο κοινά λάθη που γίνονται είναι να γεμίζουμε το δωμάτιο με ογκώδη έπιπλα. Αν το σαλόνι σας δεν είναι αρκετά μεγάλο, τότε προτιμήστε διθέσιους καναπέδες με δύο πολυθρόνες. Διαφορετικά αν έχετε έναν ευρύχωρο χώρο, τότε μπορείτε να αγοράσετε ένα μεγάλο καναπέ.

Μεγάλα έπιπλα σαλονιού που καταλαμβάνουν τον χώρο
Ένα από τα πιο κοινά λάθη που γίνονται είναι να γεμίζουμε το δωμάτιο με ογκώδη έπιπλα.

#9 Δεν τονίζετε το κέντρο του δωματίου

Κάθε σαλόνι χρειάζεται ένα κεντρικό σημείο. Μπορεί να είναι ένα τζάκι, ένα έργο τέχνης, μια εντυπωσιακή ταπετσαρία, ή ένας φωτεινός πίνακας. Γενικά, οτιδήποτε μπορεί να τραβήξει την προσοχή.

Λάθη που κάνουμε στην διακόσμηση του σαλονιού
Κάθε σαλόνι χρειάζεται ένα κεντρικό σημείο.

#10 Ντεμοντέ καλύμματα

Μπορεί να αγαπάμε τα σεμεδάκια της μαμάς, αλλά είναι πολύ «πασέ». Τα σωστά καλύμματα των επίπλων μπορούν να μεταμορφώσουν γρήγορα έναν χώρο και να δημιουργήσουν μια εντυπωσιακή διακόσμηση σαλονιού. Στην αγορά θα βρείτε τεράστια ποικιλία σε χρώματα και υφάσματα σε πολύ οικονομικές τιμές.

Ντεμοντέ καλύμματα σαλονιού
Τα σωστά καλύμματα των επίπλων μπορούν να μεταμορφώσουν γρήγορα έναν χώρο.
Τύπος πακέκουm2Συνοπτική περιγραφή εργασιώνΤιμή πακέτου
Silver60SilverΠακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος με ένα υπνοδωμάτιο και συνολικό εμβαδό 60 m2. Υδραυλικές εργασίες, αποξηλώσεις κλπ.8.000€
Premium60Premium Πακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος με ένα υπνοδωμάτιο και συνολικό εμβαδό 60 m2. Υδραυλικές εργασίες, αποξηλώσεις κλπ.11.500€
Gold60Gold Πακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος με τρία υπνοδωμάτια και συνολικό εμβαδό 60 m2. Δείτε τι εργασίες περιλαμβάνει το συγκεκριμένο πακέτο.16.000€
Silver80Gold Πακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος 80m2 με τρία υπνοδωμάτια.9.000€
Premium80Πακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος δύο υπνοδωματίων και συνολικού εμβαδού 80 m213.500€
Gold80Νέα προσφορα: Πακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος με δύο υπνοδωμάτια και συνολικό εμβαδό 80m220.000€
Silver100Πακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος 100 m2 με τρία (3) υπνοδωμάτια. Οικοδομικές, υδραυλικές,ξυλουργικές και πολλές ακόμη εργασίες.10.000€
Premium100Πακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος 100 m2 με τρία (3) υπνοδωμάτια. Αποξηλώσεις, οικοδομικά, και πολλές ακόμη εργασίες.15.500€
Gold100Πακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος 100 m2 με τρία (3) υπνοδωμάτια.Χρωματισμοί, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά και πολλές ακόμη εργασίες.24.000€
Τίτλος οδηγούΠεριγραφή οδηγούΕκτενής Περιγραφή οδηγού
Ο απόλυτος οδηγός για το σαλόνιΠλήρης οδηγός για διακόσμηση σαλονιού και οργάνωση επίπλωνΌλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την διακόσμηση σαλονιού, την οργάνωση επίπλων, και τους χρωματικούς συνδυασμούς του καθιστικού.
Ο απόλυτος οδηγός για την κουζίναΠλήρης οδηγός για διακόσμηση και ανακαίνιση κουζίναςΌλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την διακόσμηση κουζίνας, την ανακαίνιση, τα κατάλληλη υλικά για τους πάγκους και τους χρωματικούς συνδυασμούς.
Ο πλήρης οδηγός για την τραπεζαρίαΟδηγός για την διακόσμηση τραπεζαρίας και το ιδανικό δάπεδοΠροτάσεις για διακόσμηση τραπεζαρίας, κατάλληλο φωτισμό, ιδανικό δάπεδο, χρώματα και στυλ διακόσμησης που μπορείτε να επιλέξετε.
Ο απόλυτος οδηγός για το υπνοδωμάτιοΟδηγός για διακόσμηση υπνοδωματίου και επιλογή κρεβατιούΠροτάσεις για διακόσμηση υπνοδωματίου, χρωματικούς συνδυασμούς, ιδανική επιλογή κρεβατιού, και σωστού φωτισμού.
Ο πλήρης οδηγός για το μπάνιοΠλήρης οδηγός για διακόσμηση μπάνιου και υλικά για το πάτωμαΌλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την διακόσμηση μπάνιου, τον σωστό φωτισμό, τα κατάλληλη υλικά για το πάτωμα και τις ιδανικές μπανιέρες/ντους.
Ο απόλυτος οδηγός για το βρεφικό δωμάτιοΟδηγός για διακόσμηση βρεφικού δωματίου και ιδανικών επίπλωνΠροτάσεις για διακόσμηση βρεφικού δωματίου, χρωματικούς συνδυασμούς, απαραίτητων επίπλων και σωστού φωτισμού.
Ο απόλυτος οδηγός για το παιδικό δωμάτιοΟδηγός για χρώματα παιδικού δωματίου και κατάλληλα έπιπλαΣυμβουλές για χρώματα παιδικού δωματίου, κατάλληλο φωτισμό, ιδανικά έπιπλα, και πρακτικούς αποθηκευτικούς χώρους.
Ο απόλυτος οδηγός για το εφηβικό δωμάτιοΟδηγός για διακόσμηση εφηβικού δωματίου και έπιπλαΠροτάσεις για διακόσμηση εφηβικού δωματίου, κατάλληλα χρώματα, ιδανικά έπιπλα και αποθηκευτικούς χώρους. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε είναι εδώ.
Ο απόλυτος οδηγός για το φοιτητικό σπίτιΟδηγός για διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού και επιλογή επίπλωνΠροτάσεις για διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού, χρωματικούς συνδιασμούς, επιλογή επίπλων και εξοπλισμών και κατάλληλο φωτισμό.
Ο απόλυτος οδηγός για την ανακαίνιση σπιτιούΟδηγός ανακαίνισης σπιτιού, ιδέες και λύσειςΠλήρης οδηγός για ανακαίνιση σπιτιού,διαμόρφωση εξωτερικού χώρου και κήπων,συστήματα σκίασης και πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε.
000

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε στην διακόσμηση ή ανακαίνιση του σαλονιού σας

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό