Δεν έχετε τέντα στο μπαλκόνι; Έξι εναλλακτικοί τρόποι σκίασης

Εναλλακτικοί τρόποι σκίασης αν δεν έχετε τέντα στο μπαλκόνι.

Έξυπνοι εναλλακτικοί τρόποι σκίασης αν δεν έχετε τέντες στο μπαλκόνι.

Σίγουρα, η βεράντα το καλοκαίρι είναι ένα παραδεισένιο μέρος για να χαλαρώσεις. Μπορεί, όμως, να γίνει και κόλαση. Ειδικά όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές και δεν υπάρχει η κατάλληλη σκίαση.

Αν δεν σας αρέσει η επιλογή της τέντας για να προφυλαχθείτε από τον ήλιο, προτιμήστε κάτι εναλλακτικό και οικονομικό.  Υπάρχουν αρκετοί εναλλακτικοί τρόποι και λύσεις για να φέρετε σκιά στο μπαλκόνι σας, στην περίπτωση που δεν έχετε τέντα. Δείτε, λοιπόν, παρακάτω μερικές από τις πιο οικονομικές και ιδιαίτερες ιδέες.

 

 

Σύμμαχος στη δροσιά μπορεί να είναι πάντα και η ίδια η φύση. Μπορείτε να επιστρατεύσετε τη βοήθεια φυτών που θα δημιουργήσουν γωνιές δροσιάς. Οι κουρτίνες, όπως θα δείτε παρακάτω, μπορούν να σας βοηθήσουν, επίσης, να προστατευτείτε και να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη αίσθηση στο χώρο. Δείτε τα παραδείγματα που ακολουθούν.

1. Ομπρέλα

Η ομπρέλα αποτελεί την πιο απλή και οικονομική λύση, στην περίπτωση που δεν έχετε τέντα στο μπαλκόνι σας. Αν θέλετε να καλύψετε όλο το μέρος του μπαλκονιού, τότε θα χρειαστείτε μια μεγάλη ομπρέλα. Θα την βρείτε σε καταστήματα με είδη για τον κήπο και το σπίτι.

Ομπρέλα για σκίαση στην περίπτωση που δεν έχετε τέντα στο μπαλκόνι.

2. Καλάμι σε ρολό

Μια ακόμη, έξυπνη λύση είναι η τοποθέτηση καλαμίου σε ρολό. Πρόκειται για στόρια από μπαμπού τα οποία αποτελούν μια μη δαπανηρή επιλογή. Τα συγκεκριμένα στόρια τοποθετούνται ως οροφή για να προστατεύεστε από τον ήλιο, και πρέπει να στηριχθούν πάνω σε μια πέργκολα με ξύλινο ή και μεταλλικό σκελετό. Τα ξύλινα δοκάρια που θα χρειαστείτε θα τα βρείτε σε ξυλουργεία. 

Αυλή.

3. Πρασινάδα

Σύμμαχος στη δροσιά μπορεί να είναι και η ίδια η φύση. Η πρασινάδα είναι μια καλή λύση και ένας «φυσικό��» τρόπος για να δημιουργήσετε μερικές γωνίες δροσιάς.  Αυτό που θα χρειαστείτε είναι έναν αναρριχώμενο φυτό, το οποίο θα το προσανατολίσετε στην μεριά που θέλετε την σκίαση.

Βεράντα με πρασινάδα.

4. Τριγωνικό πανί σκίασης

Το τριγωνικό πανί σκίασης είναι, ίσως, ο πιο λειτουργικός και οικονομικό τρόπος για να προστατευτείτε από τον ήλιο. Ενώ, παράλληλα είναι ένας τρόπος για να ομορφύνετε ακόμη περισσότερο τον εξωτερικό σας χώρο. Μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά την θερμότητα στην βεράντα σας ή όπου αλλού το τοποθετήσετε.

Με την σωστή τοποθέτηση μπορείτε να ενισχύσετε το αρχιτεκτονικό ύφος του σπιτιού σας. Θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη μεταλλικών κατασκευών και αλουμινίου.

Τριγωνικό πανί σκίασης.

5. Κουρτίνες

Μια επίσης πολύ οικονομική και όμορφη λύση είναι η τοποθέτηση κουρτινών. Μπορείτε είτε να τις χρησιμοποιήσετε γύρω-γύρω από το μπαλκόνι συνδυαστικά με έναν άλλον τρόπο σκίασης, είτε αυτόνομες. Αν σας αρέσει η δεύτερη περίπτωση, τότε θα πρέπει να τις στηρίξετε στον τοίχο. Ώστε να δημιουργήσουν γωνία πάνω σε μια ράγα που θα έχετε τοποθετήσει σε δοκάρια στην άκρη του μπαλκονιού.

Κουρτίνα ως εναλλακτικός τρόπος σκίασης.

6. Απλό τεντόπανο

Αν δεν σας αρέσει καμία από τις παραπάνω ιδέες, μπορείτε απλά να αγοράσετε ένα απλό τεντόπανο. Ή να χρησιμοποιήσετε μια παλιά τέντα την οποία θα κόψετε σε τετράγωνο ή τριγωνικό σχήμα. Θα δείτε και εσείς ότι πέρα από την προστασία που θα σας παρέχει το τεντόπανο, θα δημιουργήσετε μια ιδιαίτερη αίσθηση στο χώρο.

Στηρίξτε το τεντόπανο πάνω στον τοίχο του μπαλκονιού αλλά και σε μερικά ξύλινα κοντάρια που θα στηρίξετε πάνω στο μπαλκόνι σας. Μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα με είδη σπιτιού και κήπου.

Τεντόπανο.

Extra tips για εναλλακτικούς τρόπους δροσιάς!

Α. Αλλάξτε χρώμα

Όταν η ακτινοβολία πέφτει πάνω σε μια επιφάνεια, τότε είτε απορροφάται, είτε ανακλάται, είτε συμβαίνουν και τα δύο. Γι’ αυτό, βάψτε το εξωτερικό μέρος του σπιτιού σε μη απορροφητικά (ανοιχτά) χρώματα και ειδικά υλικά. Να ξέρετε ότι, οι σκουρόχρωμοι εξωτερικοί τοίχοι απορροφούν το 70-90% της προσπίπτουσας ακτινοβολίας. Με αποτέλεσμα να αυξάνουν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού.

Β. Ένας κήπος στην ταράτσα

Μπορείτε είτε να φυτέψετε δεντράκια σε μεγάλες γλάστρες, είτε να απευθυνθείτε σε ένα κηποτεχνικό γραφείο για να φτιάξετε έναν πραγματικό κήπο. Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε το χώρο σαν συνέχεια του φυσικού περιβάλλοντος. Δηλαδή να επιλέξετε αυτοφυή είδη της περιοχής σας, τα οποία δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

Γ. Δημιουργήστε σκιά

Είναι σημαντικό να υπάρχουν χώροι δροσιάς στο σπίτι σας όπου περνάτε πολλές ώρες της ημέρας. Ιδού τι μπορείτε να κάνετε:

  • Μεριμνήστε για την εξωτερική σκίαση του σπιτιού με τέντες, ξύλινα στέγαστρα και πέργκολες, ή με τις παραπάνω εναλλακιτκές ιδέες.
  • Κλείνετε τις κουρτίνες τις ώρες έντονης ηλιοφάνειας.
Τύπος πακέκουm2Συνοπτική περιγραφή εργασιώνΤιμή πακέτου
Silver60SilverΠακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος με ένα υπνοδωμάτιο και συνολικό εμβαδό 60 m2. Υδραυλικές εργασίες, αποξηλώσεις κλπ.8.000€
Premium60Premium Πακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος με ένα υπνοδωμάτιο και συνολικό εμβαδό 60 m2. Υδραυλικές εργασίες, αποξηλώσεις κλπ.11.500€
Gold60Gold Πακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος με τρία υπνοδωμάτια και συνολικό εμβαδό 60 m2. Δείτε τι εργασίες περιλαμβάνει το συγκεκριμένο πακέτο.16.000€
Silver80Gold Πακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος 80m2 με τρία υπνοδωμάτια.9.000€
Premium80Πακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος δύο υπνοδωματίων και συνολικού εμβαδού 80 m213.500€
Gold80Νέα προσφορα: Πακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος με δύο υπνοδωμάτια και συνολικό εμβαδό 80m220.000€
Silver100Πακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος 100 m2 με τρία (3) υπνοδωμάτια. Οικοδομικές, υδραυλικές,ξυλουργικές και πολλές ακόμη εργασίες.10.000€
Premium100Πακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος 100 m2 με τρία (3) υπνοδωμάτια. Αποξηλώσεις, οικοδομικά, και πολλές ακόμη εργασίες.15.500€
Gold100Πακέτο Ανακαίνισης Διαμερίσματος 100 m2 με τρία (3) υπνοδωμάτια.Χρωματισμοί, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά και πολλές ακόμη εργασίες.24.000€
Τίτλος οδηγούΠεριγραφή οδηγούΕκτενής Περιγραφή οδηγού
Ο απόλυτος οδηγός για το σαλόνιΠλήρης οδηγός για διακόσμηση σαλονιού και οργάνωση επίπλωνΌλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την διακόσμηση σαλονιού, την οργάνωση επίπλων, και τους χρωματικούς συνδυασμούς του καθιστικού.
Ο απόλυτος οδηγός για την κουζίναΠλήρης οδηγός για διακόσμηση και ανακαίνιση κουζίναςΌλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την διακόσμηση κουζίνας, την ανακαίνιση, τα κατάλληλη υλικά για τους πάγκους και τους χρωματικούς συνδυασμούς.
Ο πλήρης οδηγός για την τραπεζαρίαΟδηγός για την διακόσμηση τραπεζαρίας και το ιδανικό δάπεδοΠροτάσεις για διακόσμηση τραπεζαρίας, κατάλληλο φωτισμό, ιδανικό δάπεδο, χρώματα και στυλ διακόσμησης που μπορείτε να επιλέξετε.
Ο απόλυτος οδηγός για το υπνοδωμάτιοΟδηγός για διακόσμηση υπνοδωματίου και επιλογή κρεβατιούΠροτάσεις για διακόσμηση υπνοδωματίου, χρωματικούς συνδυασμούς, ιδανική επιλογή κρεβατιού, και σωστού φωτισμού.
Ο πλήρης οδηγός για το μπάνιοΠλήρης οδηγός για διακόσμηση μπάνιου και υλικά για το πάτωμαΌλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την διακόσμηση μπάνιου, τον σωστό φωτισμό, τα ��ατάλληλη υλικά για το πάτωμα και τις ιδανικές μπανιέρες/ντους.
Ο απόλυτος οδηγός για το βρεφικό δωμάτιοΟδηγός για διακόσμηση βρεφικού δωματίου και ιδανικών επίπλωνΠροτάσεις για διακόσμηση βρεφικού δωματίου, χρωματικούς συνδυασμούς, απαραίτητων επίπλων και σωστού φωτισμού.
Ο απόλυτος οδηγός για το παιδικό δωμάτιοΟδηγός για χρώματα παιδικού δωματίου και κατάλληλα έπιπλαΣυμβουλές για χρώματα παιδικού δωματίου, κατάλληλο φωτισμό, ιδανικά έπιπλα, και πρακτικούς αποθηκευτικούς χώρους.
Ο απόλυτος οδηγός για το εφηβικό δωμάτιοΟδηγός για διακόσμηση εφηβικού δωματίου και έπιπλαΠροτάσεις για διακόσμηση εφηβικού δωματίου, κατάλληλα χρώματα, ιδανικά έπιπλα και αποθηκευτικούς χώρους. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε είναι εδώ.
Ο απόλυτος οδηγός για το φοιτητικό σπίτιΟδηγός για διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού και επιλογή επίπλωνΠροτάσεις για διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού, χρωματικούς συνδιασμούς, επιλογή επίπλων και εξοπλισμών και κατάλληλο φωτισμό.
Ο απόλυτος οδηγός για την ανακαίνιση σπιτιούΟδηγός ανακαίνισης σπιτιού, ιδέες και λύσειςΠλήρης οδηγός για ανακαίνιση σπιτιού,διαμόρφωση εξωτερικού χώρου και κήπων,συστήματα σκίασης και πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε.

Θέλετε να διακοσμήσετε ή να ανακαινίσετε;

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό


[recaptcha]