Καλάθι αγορών

Δεν έχετε τέντα στο μπαλκόνι; Έξι εναλλακτικοί τρόποι σκίασης

Εναλλακτικοί τρόποι σκίασης αν δεν έχετε τέντα στο μπαλκόνι.

Έξυπνοι εναλλακτικοί τρόποι σκίασης αν δεν έχετε τέντες στο μπαλκόνι.

Σίγουρα, η βεράντα το καλοκαίρι είναι ένα παραδεισένιο μέρος για να χαλαρώσεις. Μπορεί, όμως, να γίνει και κόλαση. Ειδικά όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές και δεν υπάρχει η κατάλληλη σκίαση.
Αν δεν σας αρέσει η επιλογή της τέντας για να προφυλαχθείτε από τον ήλιο, προτιμήστε κάτι εναλλακτικό και οικονομικό.  Υπάρχουν αρκετοί εναλλακτικοί τρόποι και λύσεις για να φέρετε σκιά στο μπαλκόνι σας, στην περίπτωση που δεν έχετε τέντα. Δείτε, λοιπόν, παρακάτω μερικές από τις πιο οικονομικές και ιδιαίτερες ιδέες.
 
 
Σύμμαχος στη δροσιά μπορεί να είναι πάντα και η ίδια η φύση. Μπορείτε να επιστρατεύσετε τη βοήθεια φυτών που θα δημιουργήσουν γωνιές δροσιάς. Οι κουρτίνες, όπως θα δείτε παρακάτω, μπορούν να σας βοηθήσουν, επίσης, να προστατευτείτε και να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη αίσθηση στο χώρο. Δείτε τα παραδείγματα που ακολουθούν.

1. Ομπρέλα

Η ομπρέλα αποτελεί την πιο απλή και οικονομική λύση, στην περίπτωση που δεν έχετε τέντα στο μπαλκόνι σας. Αν θέλετε να καλύψετε όλο το μέρος του μπαλκονιού, τότε θα χρειαστείτε μια μεγάλη ομπρέλα. Θα την βρείτε σε καταστήματα με είδη για τον κήπο και το σπίτι.
Ομπρέλα για σκίαση στην περίπτωση που δεν έχετε τέντα στο μπαλκόνι.

2. Καλάμι σε ρολό

Μια ακόμη, έξυπνη λύση είναι η τοποθέτηση καλαμίου σε ρολό. Πρόκειται για στόρια από μπαμπού τα οποία αποτελούν μια μη δαπανηρή επιλογή. Τα συγκεκριμένα στόρια τοποθετούνται ως οροφή για να προστατεύεστε από τον ήλιο, και πρέπει να στηριχθούν πάνω σε μια πέργκολα με ξύλινο ή και μεταλλικό σκελετό. Τα ξύλινα δοκάρια που θα χρειαστείτε θα τα βρείτε σε ξυλουργεία. 
Αυλή.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

3. Πρασινάδα

Σύμμαχος στη δροσιά μπορεί να είναι και η ίδια η φύση. Η πρασινάδα είναι μια καλή λύση και ένας “φυσικός” τρόπος για να δημιουργήσετε μερικές γωνίες δροσιάς.  Αυτό που θα χρειαστείτε είναι έναν αναρριχώμενο φυτό, το οποίο θα το προσανατολίσετε στην μεριά που θέλετε την σκίαση.
Βεράντα με πρασινάδα.

4. Τριγωνικό πανί σκίασης

Το τριγωνικό πανί σκίασης είναι, ίσως, ο πιο λειτουργικός και οικονομικό τρόπος για να προστατευτείτε από τον ήλιο. Ενώ, παράλληλα είναι ένας τρόπος για να ομορφύνετε ακόμη περισσότερο τον εξωτερικό σας χώρο. Μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά την θερμότητα στην βεράντα σας ή όπου αλλού το τοποθετήσετε.
Με την σωστή τοποθέτηση μπορείτε να ενισχύσετε το αρχιτεκτονικό ύφος του σπιτιού σας. Θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη μεταλλικών κατασκευών και αλουμινίου.
Τριγωνικό πανί σκίασης.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

5. Κουρτίνες

Μια επίσης πολύ οικονομική και όμορφη λύση είναι η τοποθέτηση κουρτινών. Μπορείτε είτε να τις χρησιμοποιήσετε γύρω-γύρω από το μπαλκόνι συνδυαστικά με έναν άλλον τρόπο σκίασης, είτε αυτόνομες. Αν σας αρέσει η δεύτερη περίπτωση, τότε θα πρέπει να τις στηρίξετε στον τοίχο. Ώστε να δημιουργήσουν γωνία πάνω σε μια ράγα που θα έχετε τοποθετήσει σε δοκάρια στην άκρη του μπαλκονιού.
Κουρτίνα ως εναλλακτικός τρόπος σκίασης.

6. Απλό τεντόπανο

Αν δεν σας αρέσει καμία από τις παραπάνω ιδέες, μπορείτε απλά να αγοράσετε ένα απλό τεντόπανο. Ή να χρησιμοποιήσετε μια παλιά τέντα την οποία θα κόψετε σε τετράγωνο ή τριγωνικό σχήμα. Θα δείτε και εσείς ότι πέρα από την προστασία που θα σας παρέχει το τεντόπανο, θα δημιουργήσετε μια ιδιαίτερη αίσθηση στο χώρο.
Στηρίξτε το τεντόπανο πάνω στον τοίχο του μπαλκονιού αλλά και σε μερικά ξύλινα κοντάρια που θα στηρίξετε πάνω στο μπαλκόνι σας. Μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα με είδη σπιτιού και κήπου.
Τεντόπανο.

Extra tips για εναλλακτικούς τρόπους δροσιάς!

Α. Αλλάξτε χρώμα

Όταν η ακτινοβολία πέφτει πάνω σε μια επιφάνεια, τότε είτε απορροφάται, είτε ανακλάται, είτε συμβαίνουν και τα δύο. Γι’ αυτό, βάψτε το εξωτερικό μέρος του σπιτιού σε μη απορροφητικά (ανοιχτά) χρώματα και ειδικά υλικά. Να ξέρετε ότι, οι σκουρόχρωμοι εξωτερικοί τοίχοι απορροφούν το 70-90% της προσπίπτουσας ακτινοβολίας. Με αποτέλεσμα να αυξάνουν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού.

Β. Ένας κήπος στην ταράτσα

Μπορείτε είτε να φυτέψετε δεντράκια σε μεγάλες γλάστρες, είτε να απευθυνθείτε σε ένα κηποτεχνικό γραφείο για να φτιάξετε έναν πραγματικό κήπο. Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε το χώρο σαν συνέχεια του φυσικού περιβάλλοντος. Δηλαδή να επιλέξετε αυτοφυή είδη της περιοχής σας, τα οποία δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

Γ. Δημιουργήστε σκιά

Είναι σημαντικό να υπάρχουν χώροι δροσιάς στο σπίτι σας όπου περνάτε πολλές ώρες της ημέρας. Ιδού τι μπορείτε να κάνετε:

 • Μεριμνήστε για την εξωτερική σκίαση του σπιτιού με τέντες, ξύλινα στέγαστρα και πέργκολες, ή με τις παραπάνω εναλλακιτκές ιδέες.
 • Κλείνετε τις κουρτίνες τις ώρες έντονης ηλιοφάνειας.

[lt id=”5″]
[lt id=”27″]

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.