Καλάθι αγορών

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ενεργειακό τζάκι

Ενεργειακό τζάκι.

Βρείτε τις διαφορές του ενεργειακού τζακιού από το παραδοσιακό, και μάθετε πως η αλλαγή θα σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα.

Τα ενεργειακά αερόθερμα τζάκια είναι εστίες καύσης ξύλου κλειστού τύπου με πυρίμαχο τζάμι. Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

#1 Μονού τοιχώματος. Εστίες φτιαγμένες εξολοκλήρου από μαντέμι.

Ο αέρας που περνάει περιμετρικά από την εστία, ζεσταίνεται, ανεβαίνει ψηλά, με φυσική ροή, και βγαίνει στο δωμάτιο μέσω περσίδων. Είναι περιορισμένης θερμικής απόδοσης και ιδανικά για τη θέρμανση ενιαίου χώρου μέχρι 60-70 m².

#2 Τριπλού  τοιχώματος. Τα δύο εξωτερικά τοιχώματα είναι φτιαγμένα από χάλυβα, ενώ το εσωτερικό μπορεί να είναι από χάλυβα, μαντέμι, κεραμικό ή πυρότουβλο.

Ο αέρας περνά ανάμεσα στα δύο εξωτερικά τοιχώματα της εστίας, ζεσταίνεται, με φυσική ροή ανεβαίνει προς τα πάνω. Περνά μέσα από ειδικά διαμορφωμένους εναλλάκτες και κατευθύνεται μέσω αεραγωγών σε περσίδες, απ’ όπου διοχετεύονται στο χώρο.
Είναι υψηλής θερμαντικής ισχύς και αποδόσεις (μέχρι 85%) και μπορούν να πάρουν ανεμιστήρα και να διανέμουν τον αέρα σε ολόκληρο το σπίτι. Ιδανικά για θέρμανση σπιτιών μέχρι 160-170 m².
Ανάλογα την κατασκευή, διαθέτουν ρυθμιστές καύσης και τάμπερ, για τον έλεγχο της κατανάλωσης και της συντήρησης των ξύλων.
Δεν δημιουργούν απώλειες θέρμανσης, είναι ασφαλή και οι ρύποι τους (ειδικά στα μοντέλα με δευτερογενή καύση) είναι περιορισμένοι.
Ενεργειακό τζάκι.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Παραδοσιακά τζάκια (ανοιχτού τύπου).

 • Είναι κατασκευασμένα από πυρότουβλο ή μαντέμι.
 • Ζεσταίνουν τοπικά όπου φτάνει η ακτινοβολία.
 • Είτε δουλεύουν είτε όχι, η καμινάδα λειτουργεί σαν ένας αγωγός που ρουφάει  μέσα από το σπίτι τεράστιες ποσότητες αέρα από 200- 400 m3 ανά ώρα. Σύμφωνα, δε, με την αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων, αντίστοιχες ποσότητες κρύου αέρα, θα μπουν στο σπίτι με ότι αντίστοιχα  αυτό συνεπάγεται. Θυμηθείτε τη  λαϊκή ρήση «μπροστά πύρα και πίσω κλαδευτήρα». Όταν λειτουργεί το τζάκι, έχουμε μεγαλύτερες απώλειες θερμότητας απ’ ότι όταν δεν λειτουργεί. Να σημειώσετε ότι, όταν είναι σβηστό, ακόμα και με κλειστό το τάμπερ, έχουμε απώλειες λόγω του ότι το διάκενο που υπάρχει αθροιζόμενο είναι 15cm2.
 • Η φωτιά δεν ελέγχεται παρά μόνον από το πόσα ξύλα τους βάζουμε.
 • Χαρακτηρίζονται από τη χαμηλή απόδοση ενέργειας 10%-15%.
 • Ρυπαίνουν πολύ το περιβάλλον. Υπάρχουν μετρήσεις που αποδεικνύουν ότι ένα παραδοσιακό τζάκι που καίει καυσόξυλα ρυπαίνει το περιβάλλον όσο ένας καυστήρας μιας μέσης πολυκατοικίας. Αποφασίζοντας κάποιος να τοποθετήσει ένα παραδοσιακό τζάκι, ουσιαστικά ακυρώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη θερμομόνωση  του κτηρίου. Καθώς ανοίγει ουσιαστικά μια τρύπα στην οροφή.
 • Δεν παρέχουν καμία ασφάλεια.

Ενεργειακό τζάκι.
Τα ενεργειακά τζάκια λειτουργούν με δευτερογενή και τριτογενή καύση. Αυτό σημαίνει ότι τα καυσαέρια πριν κατευθυνθούν στην καμινάδα καίγονται για δεύτερη και τρίτη φορά, με αποτέλεσμα:

 • Να δημιουργούν μία όμορφη αίσθηση της φωτιάς με τριπλάσια φλόγα
 • Να κάνουν οικονομία στα ξύλα
 • Να αποδίδουν στο χώρο το 80% – 85% της ενέργειας που παράγουν τα ξύλα με τεράστια διαφορά από τα παραδοσιακά τζάκια που αποδίδουν μόλις το 20% της ενέργειας που παράγουν τα ξύλα κατά την καύση και το υπόλοιπο 80% να χάνετε από την καμινάδα.
 • Ένα ενεργειακό τζάκι-αερόθερμο μπορεί να θερμάνει όλο την κατοικία με μικρή κατανάλωση ξύλου χωρίς να λειτουργήσουμε καθόλου το καλοριφέρ.

Κατηγορίες Ενεργειακών Τζακιών

Υπάρχουν δυο κατηγορίες ενεργειακών τζακιών.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

 1. Αερόθερμο τζάκι: Υπάρχει το αερόθερμο τζάκι το οποίο παράγει θερμό αέρα. Τον αέρα αυτόν τον διοχετεύει μέσα στο σπίτι και με αυτό τον τρόπο θερμαίνεται το σπίτι με θερμό αέρα.
 2. Τζάκι καλοριφέρ: Υπάρχει και το τζάκι καλοριφέρ. Το τζάκι καλοριφέρ έχει περιφερειακά και πίσω από το θάλαμο καύσης μια δεξαμενή νερού η οποία ζεσταίνει το νερό. Το τζάκι αυτό συνδέετε με το καλοριφέρ του σπιτιού και συγκεκριμένα με το κολεκτέρ του καλοριφέρ. Με τον τρόπο αυτό έχετε μια ομοιόμορφη θέρμανση στο σπίτι σας.

Με τα παραδοσιακά τζάκια θερμαίνεται μόνο ο χώρος που βρίσκεται μπροστά στο τζάκι και η ζέστη μεταφέρεται στα υπόλοιπα δωμάτια σιγά σιγά. Αντίθετα με τα ενεργειακά τζάκια ο χώρος θερμαίνεται ομοιόμορφα. Ζεσταίνεται όλος ο χώρος του σπιτιού.
 

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.