Μενού

Το Ramform Hyperion έφυγε από την κυπριακή ΑΟΖ

Το Ramform Hyperion ολοκλήρωσε τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αποχώρησε από την κυπριακή ΑΟΖ το υπερσύγχρονο ερευνητικό πλοίο Ramform Hyperion. Το συγκεκριμένο ερευνητικό πλοίο πραγματοποίησε έρευνες για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχοντας ολοκληρώσει τις εργασίες του και έχοντας συλλέξει όλα τα στοιχεία που χρειαζόταν για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Σύμφωνα με το ραντάρ, το μεσημέρι της Κυριακής το πλοίο διέσχιζε το Λιβυκό Πέλαγος νότια της Κρήτης, με προορισμό το λιμάνι της Αλχεθίρας στις νοτιοανατολικές ακτές της Ισπανίας, όπου θα καταπλεύσει στις 29 Ιουλίου.

Από τις αρχές Μαΐου το πλοίο, συνοδευόμενο από ειδικό βοηθητικό σκάφος, προχώρησε σε τρισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες. Αυτό έγινε προκειμένου να αντλήσει σημαντικές πληροφορίες για τα γεωλογικά δεδομένα στην περιοχή γύρω από το υποθαλάσσιο όρος του Ερατοσθένη. Η οποία θεωρείται ως ο «χρυσός δακτύλιος» της ανατολικής Μεσογείου.

Οι έρευνες ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διαρκέσουν μέχρι τις 15 Αυγούστου 2017, ωστόσο το πλοίο απέπλευσε νωρίτερα. Ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, μιλώντας στο SigmaLive αναφέρει ότι όλα πήγαν πιο ομαλά από την αρχική πρόβλεψη. Λόγω του ότι δεν προέκυψε κανένα τεχνικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια των ερευνών. Αλλά και του καλού καιρού που υπήρξε σύμμαχος στις διαδικασίες του πλοίου.

Εξάλλου, η Κυβέρνηση επιχειρεί εδώ και αρκετό καιρό να ρίξει τους τόνους όσον αφορά στις έρευνες για φυσικό αέριο εντός της κυπριακής ΑΟΖ και τη γεώτρηση που πραγματοποιεί το West Capella στο οικόπεδο 11. Ο Υπουργός δηλώνει ότι «θα πρέπει να είμαστε φειδωλοί» και ότι «θα αποφύγουμε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες».

Οι έρευνες του Ramform Hyperion ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσουν μέχρι τα μέσα Αυγούστου σε θαλάσσια περιοχή 7.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και στην οποία περιλαμβάνονται τα οικόπεδα 2, 3, 8 και 9 που έχουν κατοχυρωθεί στην ιταλική εταιρεία ΕΝΙ καλύπτοντας παράλληλα τμήματα των οικοπέδων 6, 7, 11 και 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Περισσότερα άρθρα

Same Category

ΕΣΕΕ: Συμμετοχή των Συνεταιριστικών Τραπεζών στο νέο «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

Συμμετοχή των Συνεταιριστικών Τραπεζών στο νέο «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»...

Έφτασε στη Ροδόπη ο αγωγός TAP

«Πάτησε» Ροδόπη ο αγωγός TAP. Μέχρι το τέλος του...

Stay in touch!

7,091ΥποστηρικτέςΚάντε Like
189ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,310ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής