Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μίνιμαλ διακόσμηση – Τα πλεονεκτήματα

Σαλόνι με μίνιμαλ διακόσμηση.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Τα πλεονεκτήματα της μίνιμαλ διακόσμησης.Μοναδικές ιδέες διακόσμησης σπιτιού με μίνιμαλ διακόσμηση.

Η μινιμαλιστική διακόσμηση αποκλείει όλα τα περιττά στοιχεία και τις λεπτομέρειες που δεν προσφέρουν κάτι στη γενικότερη σύνθεση ενός χώρου. Αυτό γίνεται για να δώσει έμφαση μόνο στα απολύτως απαραίτητα.
Μην ξεχνάτε ότι περισσότερα από έξι διακοσμητικά σε μια επιφάνεια μπορούν να προκαλέσουν “φασαρία” σε ένα χώρο. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο “μίνιμαλ διακόσμηση”. Και πάρτε όμορφες ιδέες για ένα γαλήνιο, ήρεμο και παράλληλα μοντέρνο σπίτι.

ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΝΙΜΑΛ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

1. Εύκολος καθαρισμός σπιτιού

Όσο πιο πολλά έπιπλα έχουμε σε ένα χώρο τόσο πιο δύσκολος θα είναι ο καθαρισμός. Το ίδιο ισχύει και για τα πολλά διακοσμητικά που μαζεύουν άπειρη σκόνη. Σκέψου, λοιπόν, να καθαρίζεις ένα σαλόνι με λίγα έπιπλα χωρίς να χρειαστεί να μετακινήσεις κάτι για να σκουπίσεις από κάτω; Δεν είναι πιο εύκολο; Ο λιτός χώρος πάντα δείχνει και είναι πιο καθαρός.
Λευκό ξύλινο πάτωμα.

2. Πιο μοντέρνο και όμορφο

Υπάρχει μινιμαλιστικό σπίτι που να έχουμε δει και να μην έχουμε πει “θα ήθελα να μένω εκεί”; Είναι, σίγουρα, πολύ ελκυστικό και όμορφο, αφού τονίζονται περισσότερο τα διακοσμητικά και τα έπιπλα. Αντί, λοιπόν, να έχεις 5 πλαστικά καδράκια με φωτογραφίες είναι προτιμότερο να έχεις έναν πίνακα σε καμβά. Το ίδιο ισχύει με τα έπιπλα και τα διακοσμητικά, λιγότερα και πιο ποιοτικά.
Λευκός καναπές και ασπρομαυρος πίνακας.

3. Αποπνέουν ηρεμία

Ένα σπίτι με μινιμαλ διακόσμηση αποπνέει ηρεμία και γαλήνη. Ειδικά, αν το χρησιμοποιείς ως γραφείο μπορείς να δουλέψεις απερίσπαστος από τα αντικείμενα χωρίς να βιώνεις οπτικό στρες.
Γραφείο με μίνιμαλ διακόσμηση.

ΒΑΣΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

1. Επίπλωση

Όταν διαλέγεται έπιπλα για μίνιμαλ διακόσμηση να δίνεται έμφαση στην αναγκαιότητα. Για παράδειγμα στο σαλόνι δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από τον καναπέ, ένα επιδαπέδιο φωτιστικό, τηλεόραση στον τοίχο και ένα διακριτικό επιπλάκι για ηχοσύστημα και αποκωδικοποιητή ή DVD και ένα χαμηλό coffee table. Συνολικά δεν χρειάζεσαι περισσότερα από 6 έπιπλα.
Στην κρεβατοκάμαρα, έχουμε το κρεβάτι, τα κομοδίνα και οριακά ένα σκαμπό κρεβατοκάμαρας ή μια κρεμάστρα στον τοίχο. Άρα όχι περισσότερα από 4 έπιπλα. Απλά, λιτά και όμορφα.
Σαλόνι με μίνιμαλ διακόσμηση.

2. Διακοσμητικά και επιφάνειες

Κράτησε τα διακοσμητικά στον ελάχιστο δυνατό αριθμό και τις επίπεδες επιφάνειες καθαρές. Σε καμία περίπτωση μην στοιβάζεις πολλά χαρτιά και βιβλία. Καθώς έτσι “σαμποτάρεις” την ηρεμία σου.
Σαλόνι σε μίνιμαλ διακόσμηση.

3. Διακόσμηση τόσο-όσο

Το μόνο που χρειάζεται είναι μικρά, πρακτικά και όμορφα διακοσμητικά. Ένα βάζο με 2-3 λουλούδια στο coffee table ή ένα από τα δεκάδες μινιμαλιστικά κηροπήγια σε μια επιφάνεια και ένα φανάρι στο πάτωμα είναι αρκετά για να «γεμίσουν» το σπίτι.
Λευκή κρεβατοκάμαρα.

Κατηγορίες Προιόντων