Μοτίβα για τα πλακάκια σας που δεν έχουν περάσει από το μυαλό σας

0
981
Μοτίβα για πλακάκια.

Ιδέες διακόσμησης με μοναδικά μοτίβα για πλακάκια σας.Ιδέες για το σπίτι που δεν έχουν περάσει από το μυαλό σας.

Τα πλακάκια είναι αρκετά χρήσιμα για την επένδυση των τοίχων του μπάνιου και της κουζίνας σας. Όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας τα τετράγωνα πλακάκια που επενδύουν τους τοίχους τοποθετημένα το ένα δίπλα και κάτω από το άλλο. Το ξέρατε, όμως, πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι τοποθέτησης, δημιουργώντας πρωτότυπα μοτίβα;

Τα σκανδιναβικά πλακάκια είναι η τελευταία λέξη της μόδας και πολύ διακοσμητές τα χρησιμοποιούν. Πρόκειται για λευκά, ορθογώνια πλακάκια μικρού μεγέθους, γνωστά και ως subway tiles. Υπάρχουν, βέβαια, και αντίστοιχα τετράγωνα, που είναι γνωστά ως square subway tiles.

Με αυτά τα πλακάκια μπορείτε να «παίξετε» τοποθετώντας τα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους στον τοίχο σας. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω και πάρτε έμπνευση για το δικό σας σπίτι.

#1 Ψαροκόκαλο

Το συγκεκριμένο μοτίβο ψαροκόκαλο ή αλλιώς herringbone είναι ένα μοτίβο που χρησιμοποιείται κυρίως στα πατώματα. Είναι, όμως, και ένας πολύ όμορφος τρόπος για τους τοίχους της κουζίνας σας.

Πλακάκι ψαροκόκκαλο.

#2 Οριζόντια

Αν θέλετε μια πιο αυστηρή γραμμή στους τοίχους του μπάνιου ή της κουζίνας, η οριζόντια τοποθέτηση είναι ιδανική.

Οριζόντια πλακάκια.

#3 Διπλό Crosshatch

Το διπλό crosshatch περιλαμβάνει δυάδες από τα πλακάκια, τοποθετημένα εναλλάξ οριζόντια και κάθετα πάνω στο τοίχο σας. Δείτε πόσο στυλ δίνει αυτό το μοτίβο στο μπάνιο της φωτογραφίας.

Πλακάκι διπλό crosshatch.

#4 Τριπλό Crosshatch

Τοποθετήστε τα πλακάκια σας σε τριπλό crosshatch. Αυτό προϋποθέτει να δημιουργήσετε “ρίγες” όπου στη μία θα είναι τοποθετημένα παράλληλα, ενώ στην από κάτω κάθετα σε τριάδες.

Πλακάκι τριπλό crosshatch
Είναι ένα ασυνήθιστο και πολύ ενδιαφέρον μοτίβο.

#5 Κάθετα

Αν προτιμάτε κάτι μίνιμαλ και πιο κλασικό, τοποθετήστε τα πλακάκια σας κάθετα. Άλλωστε, πολλές φορές, η απλότητα είναι αυτή που έχει την γοητεία.

Κάθετα πλακάκια.

#6 Κάθετα offset

Αν πάντως δεν ξέρετε αν θέλετε ένα κλασικό ή ένα πιο τολμηρό μοτίβο, η παρακάτω λύση είναι ιδανική. Βάλτε κάθετα τα πλακάκια με το ένα να ξεκινάει από τη μέση του άλλου. Είναι μια ασφαλής λύση που θα προσθέσει, όμως, μεγάλο οπτικό ενδιαφέρον.

Κάθετα offset πλακάκια.