Πως μπορεί το χρώμα να επηρεάσει τον ύπνο και τη ζωή μας

Συνδυασμοί χρωμάτων:Μάθετε πως επηρεάζει τη ζωή μας το χρώμα του δωματίου.Πάρτε ιδέες για το σπίτι με την διακόσμηση και τα χρώματα τοίχων.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Συνδυασμοί χρωμάτων: Πως επηρεάζει τη ζωή μας το χρώμα του δωματίου.

Σύμφωνα με έρευνα, με το να αλλάξετε το χρώμα στο υπνοδωμάτιό η ζωή σας θα μεταμορφωθεί. Καθώς, το χρώμα της κρεβατοκάμαρας επηρεάζει τη ζωή αλλά και τον ύπνο σας.
Η συγκεκριμένη έρευνα διεξήχθη από την αλυσίδα ξενοδοχείων Travelodge. Αποκαλύπτοντας ότι ορισμένες αποχρώσεις μπορούν να τονώσουν ή να χαλαρώσουν τη διάθεση μας. Συγκεκριμένα ρωτήθηκαν 2000 Βρετανοί και τα αποτελέσματα της έρευνας είναι εκπληκτικά.

Δείτε ποια χρώματα προτίμησαν και αρχίστε να σχεδιάζετε το makeover του δωματίου σας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Πάρτε ιδέες για το σπίτι με την διακόσμηση και τα χρώματα τοίχων.

1. Μπλε

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι που έχουν δωμάτια με μπλε τοίχους κοιμήθηκαν περισσότερο απ’ όλους (7 ώρες και 52 λεπτά). Βέβαια αυτό δεν είναι τυχαίο. Καθώς, σύμφωνα με τον Chris Idzikowski του Edinburgh Sleep Centre, κάποιοι υποδοχείς στα μάτια μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στο μπλε χρώμα.
Το μπλε συνδέεται, επίσης, με την ηρεμία και μειώνει τους ρυθμούς της καρδιάς, ρίχνοντας ταυτόχρονα την πίεση του αίματος. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που πάνω από τους μισούς που συμμετείχαν στην έρευνα και κοιμούνται σε δωμάτια με μπλε τοίχους τόνισαν πως κάθε πρωί ξυπνάνε χαρούμενοι.
Μπλε υπνοδωμάτιο.

2. Κίτρινο

Όσο περίεργο και να σας φαίνεται, το δεύτερο καλύτερο χρώμα για τον ύπνο είναι το κίτρινο. Το συγκεκριμένο χρώμα τονώνει το νευρικό σύστημα και ηρεμεί το σώμα και το πνεύμα.
Κίτρινο υπνοδωμάτιο.

3. Πράσινο

Η τρίτη καλύτερη καλύτερη χρωματική επιλογή που βοηθά στον ύπνο είναι το πράσινο. Το 22% των ερωτηθέντων που κοιμούνται σε δωμάτιο με πράσινους τοίχους ανέφεραν πως κάθε πρωί ξυπνάνε με αισιοδοξία και θετική ενέργεια.
Πράσινο υπνοδωμάτιο.

4. Ασημί

Το 1/5 των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα και κοιμούνται σε δωμάτια με ασημί τοίχους τόνισαν πως αυτό το χρώμα τους προδιαθέτει να γυμνάζονται περισσότερο μέσα στο υπνοδωμάτιο.
Ασημί υπνοδωμάτιο.

5. Πορτοκαλί

Οι αποχρώσεις του πορτοκαλιού προσθέτουν ζεστασιά και δημιουργούν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Επίσης, βοηθάει ιδιαίτερα στην πέψη. Το πορτοκαλί χρώμα χαλαρώνει τους μυς τους σώματος με αποτέλεσμα να κοιμηθείτε πιο εύκολα τη νύχτα.
Πορτοκαλί υπνοδωμάτιο.

6. Μωβ

Οι άνθρωποι που κοιμούνται σε μωβ υπνοδωμάτια κοιμούνται λιγότερο από όλους (5 ώρες και 56 λεπτά). Το πλούσιο αυτό χρώμα τονώνει πολύ το μυαλό με αποτέλεσμα να σας κρατάει σε εγρήγορση δυσκολεύοντας αρκετά τον ύπνο σας.
Μωβ υπνοδωμάτιο.

7. Λευκό ή εκρού

Τα λευκά υπνοδωμάτια ευνοούν την εργασία. Σύμφωνα με την έρευνα οι συμμετέχοντες που κοιμούνται σε λευκό υπνοδωμάτιο παίρνουν τη δουλειά τους στο κρεβάτι τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.
Λευκό υπνοδωμάτιο.

8. Χρυσό

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά μεγάλο ποσοστό τραπεζιτών και οικονομολόγων έχουν χρυσούς τοίχους και χρυσά διακοσμητικά στοιχεία στο υπνοδωμάτιό τους. Μπορεί ως χρώμα να μην βοηθάει στον ύπνο αλλά φέρνει οικονομική ευημερία.
Χρύσο υπνοδωμάτιο.
 
 

Κατηγορίες Προιόντων