Φενγκ Σούι και μπλε χρώμα

0
667
Feng shui και μπλε:Ένα καλοκαιρινό χρώμα με θετική ενέργεια. Πάρτε όμορφες ιδέες για το σπίτι.

Feng shui και μπλε: Ένα καλοκαιρινό χρώμα με θετική ενέργεια.

Σύμφωνα με το feng shui, την τέχνη εναρμόνισης της ενέργειας στον χώρο μας, το μπλε αντιπροσωπεύει το στοιχείο του νερού. Ένα στοιχείο που δίνει ζωή σε όλη την γη.

Οι σκούρες αποχρώσεις του μπλε είναι ιδανικές για τον τομέα της γνώσης, της πνευματικής ανάπτυξης και της σοφίας. Όπου, σύμφωνα με τον χάρτη χωροθεσίας bagua του feng shui, βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά του χώρου. Το σκούρο μπλε, στο συγκεκριμένο σημείο, βελτιώνει την διαίσθηση, βοηθά στην συγκέντρωση, την μελέτη και την ευνοϊκότερη διερεύνηση νέων καταστάσεων.

Διακόσμηση σπιτιού με τις πιο όμορφες ιδέες διακόσμησης για τους τοίχους. Μπείτε στην κλήρωση για να κερδίσετε έναν καταπληκτικό πίνακα

Βέβαια, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και στην νοτιοανατολική πλευρά του χώρου. Καθώς, σε αυτή την κατεύθυνση υποστηρίζεται απόλυτα του στοιχείο του νερού που συμβολίζει το μπλε χρώμα. Η επιλογή μιας σκούρας απόχρωσης του μπλε σε αυτά τα σημεία του χώρου, μας βοηθάει να γίνουμε πιο επίμονοι, επικοινωνιακοί, αληθινοί, δημιουργικοί και ευαίσθητη. Αντίστοιχα αν επιλέξουμε μια ανοιχτή απόχρωση του μπλε, όπως το γαλάζιο ή το τιρκουάζ, θα ενισχύσουμε την ηρεμία και την αίσθηση χαλάρωσης.

Μπορούμε να επιλέξουμε μια πιο ανοιχτή απόχρωση του μπλε για το παιδικό δωμάτιο, για μια αίσθηση ηρεμίας και εξισορρόπηση του πνεύματος. Είναι η ιδανική επιλογή ειδικά αν το δωμάτιο βρίσκεται στα ανατολικά ή δυτικά του χώρου. Το απαλό γαλάζιο βοηθά τα παιδιά στο να ανακαλύψουν τα φυσικά τους ταλέντα, ενεργοποιώντας παράλληλα τις νοητικές τους ικανότητες.

Τέλος, αντίθετα με ότι πιστεύεται γενικά, η χρήση του μπλε στο μπάνιο καλό θα είναι να αποφεύγεται. Και αυτό γιατί, στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει ήδη μεγάλη συγκέντρωση του στοιχείου του νερού. Αν, λοιπόν, γίνει η υπέρβαση θα οδηγήσει σε μπλοκάρισμα της ροής της ενέργειας chi στον χώρο.

Ειδικός Σύμβουλο Ευνοϊκής Ψυχολογικής Χωροθεσίας Feng Shui, Ευθυμία Α. Μισιρλή