Διαμορφώνουμε το μπαλκόνι μας με την θετική ενέργεια του feng shui

Διαμόρφωση μπαλκονιού με τη θετική ενέργεια του Feng shui. 

Διαμόρφωση μπαλκονιού με τη θετική ενέργεια του Feng shui.

Ο κήπος και το μπαλκόνι μας είναι χώροι του σπιτιού μας που χρησιμοποιούμε περισσότερο τώρα το καλοκαίρι. Πολλές φορές και ως προέκταση του κυρίως χώρου (συνήθως του σαλονιού ή της κουζίνας).

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως με 4 απλούς τρόπους θα διαμορφώσουμε το μπαλκόνι μας σύμφωνα με τις αρχές ευνοϊκής χωροθεσίας Feng Shui για να έχουμε θετική, αρμονική ροή ενέργειας στον χώρο μας.

Συμβουλές για ένα γεμάτο θετική ενέργεια κήπο, απο την Ευθυμία Μισιρλή.

1. Αρχικά θα οριοθετήσουμε τον χώρο περιμετρικά

Είναι σημαντικό,ειδικά εάν το μπαλκόνι μας «βλέπει» σε κοντινή απόσταση την απέναντι πολυκατοικία ή ο κήπος μας συνορεύει με τον κήπο του γείτονά μας, να καθορίσουμε τα ενεργειακά όρια που θα έχει η δική μας περιοχή.

Μπορούμε, λοιπόν, να τοποθετήσουμε καλαμωτές, ψηλά φυτά ή να κάνουμε μια κατασκευή απο πανί και ξύλο που θα τοποθετηθεί στα κάγκελα της βεράντας μας. Εάν πάλι έχουμε κήπο, ένας ξύλινος φράχτης θα μας δώσει το στοιχείο του ξύλου, και συνεπώς τις ιδιότητες του (ζωντάνια, δημιουργικότητα, έμπνευση). Επιλέγουμε τις κατάλληλες γλάστρες για τα φυτά και τα λουλούδια που θα στολίσουν το μπαλκόνι ή τον κήπο μας.

Εντοπίζουμε τον προσανατολισμό που έχει η βεράντα ή ο κήπος μας σε σχέση με το κέντρο του χώρου μας. Εάν βρίσκεται νοτιοδυτικά, βορειοανατολικά, δυτικά, βορειοδυτικά ή βόρεια, η καλύτερη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε είναι ζαρντινιέρες ή γλάστρες απο μέταλλο ή πηλό.

Στην περίπτωση που η κατεύθυνση του μπαλκονιού μας είναι ανατολικά, νοτιοανατολικά ή νότια, επιλέγουμε γλάστρες με βάσεις απο ξύλο. Καλό θα είναι να αποφύγουμε τις πλαστικές γλάστρες / ζαρντινιέρες καθώς μπλοκάρουν την ροή της ενέργειας Qi των φυτών.

Κήπος με ενέργεια Feng Shui.

2. Επιλέγουμε τα κατάλληλα έπιπλα βεράντας / κήπου.

Εάν το μπαλκόνι μας είναι στα δυτικά, βορειοδυτικά ή νότια του διαμερίσματός μας τότε θα επιλέξουμε μεταλλικά έπιπλα, καθώς χρειάζεται ενδυνάμωση του στοιχείου του μετάλλου.

Εάν πάλι ο κήπος ή η βεράντα μας έχει προσανατολισμό ανατολικό, νοτιοανατολικό, βόρειο, νοτιοδυτικό ή βορειοανατολικό τότε θα πρέπει επιλέξουμε έπιπλα ξύλινα ή από bamboo, που αντίστοιχα θα ενισχύσουν το στοιχείο του ξύλου. Όπως αναφέραμε παραπάνω για τα υλικά, θα πρέπει να αποφύγουμε τα πλαστικά έπιπλα καθώς έχουν στάσιμη και άκαμπτη ενέργεια.

3. Επιλέγουμε τα κατάλληλα σχέδια και χρώματα.

Για να επιλέξουμε το σχήμα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σε τραπέζι, γλάστρες, διακοσμητικά ή πάνω σε υφάσματα (όπως τραπεζομάντιλα,σκίαστρα κλπ) θα ελέγξουμε ξανά τον προσανατολισμό του μπαλκονιού ή του κήπου μας.

Όταν η βεράντα μας βρίσκεται ανατολικά, νοτιοανατολικά, νοτιοδυτικά, βόρεια ή βορειοανατολικά του χώρου, τότε επιλέγουμε παραλληλόγραμμα και τετράγωνα σχήματα. Επίσης επιλέγουμε πράσινους, κίτρινους, μπεζ ή καφέ χρωματισμούς προς ενίσχυση του στοιχείου της γης και του στοιχείου του ξύλου.

Ειδικός Σύμβουλο Ευνοϊκής Ψυχολογικής Χωροθεσίας Feng Shui, Ευθυμία Α. Μισιρλή

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό