5 φυτά που απωθούν τα κουνούπια

σιτρονέλλα

Αυτά είναι τα φυτά που διώχνουν τα κουνούπια μακριά.

Τα κουνούπια δεν είναι μόνο ενοχλητικά όταν βρισκόμαστε στο σπίτι ή βγαίνουμε έξω το καλοκαίρι. Αλλά είναι και επικίνδυνα για την υγεία μας. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου προκαλέσει ένα μολυσμένο τσίμπημα τους.

Ακόμη κι αυτό όμως να μην σκεφτούμε, και μόνο που μας αναγκάζουν πολλές φορές να χάνουμε τον ύπνο μας αρκεί. Από την μία έχουμε τα ενοχλητικά τσιμπήματα, και από την άλλη τον εκνευριστικό θόρυβο που κάνουν κοντά στα αυτιά μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να ελαττωθεί η παρουσία τους στο σπίτι μας; Να διαλέξουμε τα σωστά φυτά. Δείτε, ποια φυτά διώψνουν τα κουνούπια μακριά από εμάς και το σπίτι μας

#1 Βασιλικός

Υπάρχουν πολλά είδη βασιλικού, αλλά την μεγαλύτερη αντικουνουπική δράση έχει ο λεμονοβασιλικός. Φυτέψτε βασιλικούς σε μεγάλες γλάστρες με καλό χώμα ή στον κήπο σε φωτεινά έως ηλιόλουστα σημεία.

Για να τον διατηρήσετε πρέπει να τον ποτίζετε αρκετά και να αφαιρείτε τα μπουμπούκια του. Ώστε να μην ανθίσει και αποδυναμωθεί το φυτό. Κόψτε μερικά φύλλα βασιλικού και τρίψτε τα στο δέρμα σας ώστε να μη σας επιτεθούν τα κουνούπια.

Βασιλικός.

#2 Μελισσόχορτο

Το μελισσόχορτο είναι γνωστό και ως βάλσαμο ή μελισσοβότανο. Είναι ένα πολυετές βότανο με απαλή μυρωδιά λεμονιού. Τα λιωμένα φύλλα του μπορούν να τριφτούν στο δέρμα ως εντομοαπωθητικό. Να θυμάστε ότι το καλοκαίρι θέλει αρκετό νερό.

Μελισσόχορτο.

#3 Μαγιοβότανο

Το μαγιοβότανο έχει και εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Τοποθετήστε σακουλάκια με νεπέτα ή φτιάξτε αφέψημα και ψεκάστε στα σημεία όπου κυκλοφορούν κατσαρίδες κλπ.,  και θα εξαφανιστούν. Μόνο όμως σε σπίτια όπου δε ζουν γάτες.
Μαγιοβότανο.

#4 Σκόρδο

Το ψέκασμα με λάδι σκόρδου είναι ένα εκπληκτικό και ασφαλές εντομοαπωθητικό. Για να το παρασκευάσουμε χρειαζόμαστε 3 με 4 σκελίδες σκόρδο, διαλυμένες μέσα σε δύο κουταλιές του γλυκού ορυκτέλαιου. Αφήνουμε το μείγμα να «καθήσει» όλη τη νύχτα και έπειτα στραγγίζουμε το σκόρδο από το λάδι.

Σκόρδο.

#5 Σιτρονέλα (την συναντάμε και σε ειδικά κεριά)

Η σιτρονέλα είναι ένα πανίσχυρο εντομοαπωθητικό. Συνδυάστε την με πορτοκαλί για να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια.
Σιτρονέλα

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό