Καλάθι αγορών

Feng Shui και συμβουλές για το κάθε σας δωμάτιο

Feng shui.

Feng Shui:Χρήσιμες συμβουλές για κάθε δωμάτιο, για ένα καλύτερο σπίτι με καλή ενέργεια.

Για να έχουμε την θετική ενέργεια Feng Shui στον χώρο μας είναι σημαντικό να υπάρχει σε κάθε δωμάτιο ομαλή ροή της ενέργειας Qi. Η ενέργεια Qi θα εξασφαλίσει αρμονία, ισορροπία και ευημερία στην προσωπική μας ζωή.

Παρακάτω θα δούμε μια βασική οδηγία για κάθε ένα απο τα δωμάτια του σπιτιού μας, σύμφωνα πάντα με τις αρχές ευνοϊκής χωροθεσίας feng shui.

1. Είσοδος

Εάν η πόρτα του σπιτιού μας βρίσκεται στα βόρεια, βορειοδυτικά, δυτικά ή νοτιοδυτικά του χώρου μας τότε θα πρέπει να εξομαλύνουμε την εισρέουσα ενέργεια Qi. Αυτό θα το καταφέρουμε τοποθετώντας ένα μεταλλικό διακοσμητικό, εσωτερικά ή εξωτερικά της πόρτας, σε μαύρο, χρυσό, ασημί ή κόκκινο χρώμα.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Στην περίπτωση που η εξώπορτα βρίσκεται στην νότια, νοτιοανατολική ή στην ανατολική πλευρά τότε η ροή της ενέργειας είναι αρκετά ευνοϊκή και ενισχύει την επικοινωνία και την ανοδική πρόοδο στην καριέρα μας. Ενισχύουμε επιπλέον αυτή την ενέργεια με το στοιχείο του ξύλου, χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο διακοσμητικό σε πράσινο, καφέ ή κρεμ χρώμα.

Προσέχουμε ιδιαίτερα αν η θέση της εξώπορτας μας είναι βορειοανατολική γιατί τότε είμαστε εκτεθειμένοι σε απότομη, αντιδραστική και διαπεραστική ενέργεια. Μια τέτοια ενέργεια έχει άμεση επίδραση στην υγεία μας. Για την εξουδετέρωση αυτής της αρνητικής ενέργειας χρειαζόμαστε το στοιχείο του νερού. Γ’ αυτό τοποθετούμε ένα γυάλινα διάφανο διακοσμητικό σε κυματοειδές σχήμα ή εσωτερικά της εισόδου ένα συντριβάνι.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

2. Κουζίνα

Προσέχουμε οι πάγκοι και οι επιφάνειες της κουζίνας να έχουν όσο το δυνατό λιγότερα σκεύη και συσκευές επάνω τους. Φροντίζουμε να επιλέγουμε γαλαζοπράσινους χρωματισμούς με πορτοκαλί, καφέ ή κίτρινες πινελιές.

3. Τραπεζαρία

Μια πολύ καλή επιλογή για την τραπεζαρία είναι τα κυκλικά σχέδια ή σχέδια με ρίγες ή καρό για τα διακοσμητικά και τα σχέδια των υφασμάτων της τραπεζαρίας μας (τραπεζομάντιλα, πετσετούλες κ.ο.κ.). Παράλληλα μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα διακοσμητικό πήλινο, σε λευκό / κίτρινο ή σοκολατί χρώμα. Ειδικά εάν η τραπεζαρία μας είναι στα νοτιοδυτικά του σπιτιού, που θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την οικογενειακή αρμονία και την αλληλοκατανόηση.

4. Μπάνιο

Χρησιμοποιούμε πράσινο ή και καφέ χρώμα που δίνουν αντίστοιχα το στοιχείο του ξύλου και της γής. Παράλληλα, προσθέτουμε ένα-δύο μεταλλικά διακοσμητικά σε στρογγυλό ή τριγωνικό σχήμα που θα φέρουν επιπλέον το στοιχείο του μετάλλου και της φωτιάς αντίστοιχα στον χώρο του μπάνιου.Feng Shui.

5. Παιδικό / εφηβικό δωμάτιο

Αρχικά θα πρέπει να προσέξουμε ανοίγοντας τη πόρτα εισόδου του δωματίου να μην “πέφτει” ευθέως επάνω στο κρεβάτι. Γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρχει όσο δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση απο την είσοδο.

Επιλέγουμε στιβαρό τοίχο να ακουμπήσουμε το προσκεφάλι του κρεβατιού. Εάν υπάρχει παράθυρο στο χώρο, να είναι στην παράλληλη ευθεία με το κρεβάτι και όχι απέναντί του (να “βλέπει” στα πόδια του κρεβατιού).

Τέλος, εάν πρόκειται για παιδικό ή βρεφικό δωμάτιο επιλέγουμε την ανατολική, νοτιοανατολική και βόρεια κατεύθυνση ως πολύ θετικές ειδικά για παιδάκια πολύ μικρής ηλικίας και βρέφη. Αφού, λειτουργούν κατευναστικά στην ψυχολογία του παιδιού και ευνοούν τον ήρεμο ύπνο.

6. Σαλόνι

Σύμφωνα με την θετική ενέργεια του feng shui στο σαλόνι, όταν βρίσκεται σε νότια, νοτιοδυτική, δυτική ή νοτιοανατολική θέση επιλέγουμε χρώματα όπως απαλό κίτρινο και ζεστές αποχρώσεις του σοκολατί και του κάστανου. Αυτά τα χρώματα υποστηρίζουν την ενέργεια της γής.
Εάν όμως το σαλόνι μας βρίσκεται στην βόρεια, βορειοανατολική, βορειοδυτική ή ανατολική θέση καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε κόκκινο ή / και πράσινο χρώμα. Αυτά τα δύο χρώματα θα δώσουν στον δωμάτιο αυτό το στοιχείο του μετάλλου.

7. Κρεβατοκάμαρα

Στο υπνοδωμάτιο -και αναφερόμαστε στο δωμάτιο των ενηλίκων και όχι παιδιών- θα πρέπει να υπάρχει ένα κρεβάτι (μονό ή διπλό), δύο κομοδίνα, ένα έπιπλο/συρταριέρα και απολύτως τίποτε άλλο.

Δεν είναι θετικό ενεργειακά να έχουμε στον χώρο που κοιμόμαστε, καθρέφτη, τηλεόραση, ογκώδεις βιβλιοθήκες, καρέκλες ή κρεμάστρες με ρούχα ατάκτως ριγμένα. Τα συγκεκριμένα αντικέιμενα επιβαρύνουν με την ενέργειά τους την δική μας. Ειδικά την ώρα που κοιμόμαστε.

Φωτιστικά με μυτερές άκρες, διακοσμητικά σε σχήμα αστεριού ή φυτά όπως δράκαινα ή κάκτος δεν θα πρέπει να τοποθετούνται, ειδικά στον χώρο της κρεβατοκάμαρας, γιατί έχουν επιθετική αρνητική ενέργεια που διαταράσσει την δική μας.

Ειδικός Σύμβουλο Ευνοϊκής Ψυχολογικής Χωροθεσίας Feng Shui, Ευθυμία Α. Μισιρλή

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.