Feng Shui και συμβουλές για το κάθε σας δωμάτιο

Feng shui.

Feng Shui:Χρήσιμες συμβουλές για κάθε δωμάτιο, για ένα καλύτερο σπίτι με καλή ενέργεια.

Για να έχουμε την θετική ενέργεια Feng Shui στον χώρο μας είναι σημαντικό να υπάρχει σε κάθε δωμάτιο ομαλή ροή της ενέργειας Qi. Η ενέργεια Qi θα εξασφαλίσει αρμονία, ισορροπία και ευημερία στην προσωπική μας ζωή.

Παρακάτω θα δούμε μια βασική οδηγία για κάθε ένα απο τα δωμάτια του σπιτιού μας, σύμφωνα πάντα με τις αρχές ευνοϊκής χωροθεσίας feng shui.

1. Είσοδος

Εάν η πόρτα του σπιτιού μας βρίσκεται στα βόρεια, βορειοδυτικά, δυτικά ή νοτιοδυτικά του χώρου μας τότε θα πρέπει να εξομαλύνουμε την εισρέουσα ενέργεια Qi. Αυτό θα το καταφέρουμε τοποθετώντας ένα μεταλλικό διακοσμητικό, εσωτερικά ή εξωτερικά της πόρτας, σε μαύρο, χρυσό, ασημί ή κόκκινο χρώμα.

Στην περίπτωση που η εξώπορτα βρίσκεται στην νότια, νοτιοανατολική ή στην ανατολική πλευρά τότε η ροή της ενέργειας είναι αρκετά ευνοϊκή και ενισχύει την επικοινωνία και την ανοδική πρόοδο στην καριέρα μας. Ενισχύουμε επιπλέον αυτή την ενέργεια με το στοιχείο του ξύλου, χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο διακοσμητικό σε πράσινο, καφέ ή κρεμ χρώμα.

Προσέχουμε ιδιαίτερα αν η θέση της εξώπορτας μας είναι βορειοανατολική γιατί τότε είμαστε εκτεθειμένοι σε απότομη, αντιδραστική και διαπεραστική ενέργεια. Μια τέτοια ενέργεια έχει άμεση επίδραση στην υγεία μας. Για την εξουδετέρωση αυτής της αρνητικής ενέργειας χρειαζόμαστε το στοιχείο του νερού. Γ’ αυτό τοποθετούμε ένα γυάλινα διάφανο διακοσμητικό σε κυματοειδές σχήμα ή εσωτερικά της εισόδου ένα συντριβάνι.

2. Κουζίνα

Προσέχουμε οι πάγκοι και οι επιφάνειες της κουζίνας να έχουν όσο το δυνατό λιγότερα σκεύη και συσκευές επάνω τους. Φροντίζουμε να επιλέγουμε γαλαζοπράσινους χρωματισμούς με πορτοκαλί, καφέ ή κίτρινες πινελιές.

3. Τραπεζαρία

Μια πολύ καλή επιλογή για την τραπεζαρία είναι τα κυκλικά σχέδια ή σχέδια με ρίγες ή καρό για τα διακοσμητικά και τα σχέδια των υφασμάτων της τραπεζαρίας μας (τραπεζομάντιλα, πετσετούλες κ.ο.κ.). Παράλληλα μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα διακοσμητικό πήλινο, σε λευκό / κίτρινο ή σοκολατί χρώμα. Ειδικά εάν η τραπεζαρία μας είναι στα νοτιοδυτικά του σπιτιού, που θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την οικογενειακή αρμονία και την αλληλοκατανόηση.

4. Μπάνιο

Χρησιμοποιούμε πράσινο ή και καφέ χρώμα που δίνουν αντίστοιχα το στοιχείο του ξύλου και της γής. Παράλληλα, προσθέτουμε ένα-δύο μεταλλικά διακοσμητικά σε στρογγυλό ή τριγωνικό σχήμα που θα φέρουν επιπλέον το στοιχείο του μετάλλου και της φωτιάς αντίστοιχα στον χώρο του μπάνιου.Feng Shui.

5. Παιδικό / εφηβικό δωμάτιο

Αρχικά θα πρέπει να προσέξουμε ανοίγοντας τη πόρτα εισόδου του δωματίου να μην «πέφτει» ευθέως επάνω στο κρεβάτι. Γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρχει όσο δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση απο την είσοδο.

Επιλέγουμε στιβαρό τοίχο να ακουμπήσουμε το προσκεφάλι του κρεβατιού. Εάν υπάρχει παράθυρο στο χώρο, να είναι στην παράλληλη ευθεία με το κρεβάτι και όχι απέναντί του (να «βλέπει» στα πόδια του κρεβατιού).

Τέλος, εάν πρόκειται για παιδικό ή βρεφικό δωμάτιο επιλέγουμε την ανατολική, νοτιοανατολική και βόρεια κατεύθυνση ως πολύ θετικές ειδικά για παιδάκια πολύ μικρής ηλικίας και βρέφη. Αφού, λειτουργούν κατευναστικά στην ψυχολογία του παιδιού και ευνοούν τον ήρεμο ύπνο.

6. Σαλόνι

Σύμφωνα με την θετική ενέργεια του feng shui στο σαλόνι, όταν βρίσκεται σε νότια, νοτιοδυτική, δυτική ή νοτιοανατολική θέση επιλέγουμε χρώματα όπως απαλό κίτρινο και ζεστές αποχρώσεις του σοκολατί και του κάστανου. Αυτά τα χρώματα υποστηρίζουν την ενέργεια της γής.

Εάν όμως το σαλόνι μας βρίσκεται στην βόρεια, βορειοανατολική, βορειοδυτική ή ανατολική θέση καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε κόκκινο ή / και πράσινο χρώμα. Αυτά τα δύο χρώματα θα δώσουν στον δωμάτιο αυτό το στοιχείο του μετάλλου.

7. Κρεβατοκάμαρα

Στο υπνοδωμάτιο -και αναφερόμαστε στο δωμάτιο των ενηλίκων και όχι παιδιών- θα πρέπει να υπάρχει ένα κρεβάτι (μονό ή διπλό), δύο κομοδίνα, ένα έπιπλο/συρταριέρα και απολύτως τίποτε άλλο.

Δεν είναι θετικό ενεργειακά να έχουμε στον χώρο που κοιμόμαστε, καθρέφτη, τηλεόραση, ογκώδεις βιβλιοθήκες, καρέκλες ή κρεμάστρες με ρούχα ατάκτως ριγμένα. Τα συγκεκριμένα αντικέιμενα επιβαρύνουν με την ενέργειά τους την δική μας. Ειδικά την ώρα που κοιμόμαστε.

Φωτιστικά με μυτερές άκρες, διακοσμητικά σε σχήμα αστεριού ή φυτά όπως δράκαινα ή κάκτος δεν θα πρέπει να τοποθετούνται, ειδικά στον χώρο της κρεβατοκάμαρας, γιατί έχουν επιθετική αρνητική ενέργεια που διαταράσσει την δική μας.

Ειδικός Σύμβουλο Ευνοϊκής Ψυχολογικής Χωροθεσίας Feng Shui, Ευθυμία Α. Μισιρλή

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό