Μενού

Feng shui: Ποια φυτά μας προστατεύουν από την αρνητική ενέργεια

Μάθετε ποια φυτά είναι προστάτες για την αρνητική ενέργεια, σύμφωνα με το feng shui.

Εκτός από τα φυτά και τα λουλούδια που φέρνουν θετική ενέργεια στον χώρο μας υπάρχουν και άλλα, που σύμφωνα με το feng shui, μας προστατεύουν από την αρνητική ενέργεια.

Αυτά τα φυτά, είναι πολύ ιδιαίτερα λόγω του σχήματός τους και θα πρέπει να τοποθετούνται σε συγκεκριμένες θέσεις εσωτερικά ή εξωτερικά του χώρου μας. Διαφορετικά, θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα απο το αναμενόμενο.

Δηλαδή, ένα τέτοιο φυτό μπορεί να απομακρύνει την αρνητική ενέργεια απο εμάς όταν το τοποθετήσουμε στην κατάλληλη θέση. Ενώ, εάν το τοποθετήσουμε σε λάθος θέση μπορεί να επιβαρύνει την προσωπική μας ενέργεια και να μπλοκάρει την ισορροπία του χώρου μας.

1. Κάκτος

Ο κάκτος δεν ποτέ στο εσωτερικό του χώρου, λόγω του επιθετικού σχήματος που έχει. Η καλύτερη θέση,  για να μας προστατεύσει από την αρνητική ενέργεια, είναι εξωτερικά της εξώπορτας του διαμερίσματος ή του γραφείου μας, ή στο μπαλκόνι μας στην νότια πλευρά του.

Κάκτος.
Τον κάκτο μπορούμε να τον επιλέξουμε σε οποιοδήποτε σχήμα ή χρώμα θέλουμε.

2. Δράκαινα

Τα κοφτερά μυτερά της φύλλα, συνδυάζουν το στοιχείο της φωτιάς και της γης, και ενεργοποιούν άριστα την ροή της ενέργειας Qi στον χώρο. Η ιδανική θέση είναι σε μια γωνία εσωτερικά του χώρου στα νότια, τα ανατολικά, τα νοτιοδυτικά ή στα νοτιοανατολικά.

Προσέχουμε ιδιαίτερα να μην το τοποθετήσουμε κοντά σε σημείο που καθόμαστε ή κοιμόμαστε.

Δράκαινα.

3. Snake plant

Το πιο ισχυρό από τα τρία φυτά, για την προστασία από την αρνητική ενέργεια, είναι η σανσεβέρια ( Sansevieria trifasciata / snake plant). Βέβαια, είναι και από τα ελάχιστα φυτά (μαζί με το bamboo) που μπορούμε να τοποθετήσουμε στον χώρο της κρεβατοκάμαρας ή του μπάνιου μας. Σύμφωνα με το feng shui, εκτός από την μεγάλη επίδραση του στην ροή της ενέργειας Qi στον χώρο μας, έχει ιδιότητες στον καθαρισμό και την ανανέωση της ατμόσφαιρας.

Snake plant.

Ειδικός Σύμβουλο Ευνοϊκής Ψυχολογικής Χωροθεσίας Feng Shui, Ευθυμία Α. Μισιρλή

Περισσότερα άρθρα

Same Category

Feng Shui: Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με θετική ενέργεια

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με θετική ενέργεια Feng Shui. Ιδέες για...

Stay in touch!

7,085ΥποστηρικτέςΚάντε Like
186ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,330ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής