Συμβουλές θετικής ενέργειας Feng Shui για το εξοχικό μας

Συμβουλές θετικής ενέργειας για την εξοχική κατοικία μας με τη δύναμη του Feng Shui.

Συμβουλές θετικής ενέργειας για την εξοχική κατοικία μας με τη δύναμη του Feng Shui.

Το καλοκαίρι, οι διακοπές και η άδεια μακριά από υποχρεώσεις και δουλειά μας φέρνουν στο εξοχικό μας για λίγες μέρες ξεγνοιασιάς και χαράς.

Γι’ αυτό, μπορούμε να οργανώσουμε ή ακόμη και να διορθώσουμε πιθανά λάθη στο χώρο μας, έτσι ώστε το εξοχικό σπίτι να έχει αρμονική και ισορροπημένη ροή της ενέργειας Qi.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε πέντε συμβουλές για το εξοχικό, που σύμφωνα με το Feng Shui φέρνουν θετική ενέργεια.

1. Πέργκολα – Στέγαστρο

Μια πέργκολα ή ανάλογης μορφής στέγαστρο, προσθέτει ομορφιά, σκιά από τον ήλιο και προστασία για τα φυτά μας. Είναι σημαντικό όμως, από πλευράς feng shui, να προσέξουμε το τελείωμά της. Εάν τα ξύλα εξέχουν (όπως βλέπουμε στην παρακάτω φωτογραφία) τότε δημιουργούν ενεργειακά δηλητηριώδη επιθετικά βέλη και επιτείνουν την ροή της ενέργειας με δυναμικό αλλά επιθετικό τρόπο προς την προσωπική μας ενέργεια.

Πέργκολα - Στέγαστρο.

Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε επιπλέον ξύλα στο τελείωμα της ή να καλύψουμε τις άκρες, όπως στην παρακάτω φωτογραφία.

Πέργκολα - Στέγαστρο.

2. Φυτά και λουλούδια

Όπως και στο σπίτι μας έτσι και στο εξοχικό, δεν παραλείπουμε να ενισχύσουμε το στοιχείο του ξύλου και της γης με την προσθήκη κατάλληλων φυτών ή λουλουδιών.

Δείτε αναλυτικά πως διαμορφώνουμε τον κήπο μας πατώντας εδώ.

3. Αντικείμενα ή έπιπλα από την μόνιμη κατοικία

Είναι σημαντικό ο χώρος που μας περιβάλλει να περιλαμβάνει έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα που είναι απολύτως αρεστά από εμάς. Αυτό σημαίνει πως ναι μεν μπορεί να φέρουμε κάποιο έπιπλο ή αντικείμενο από το σπίτι στο εξοχικό. Απλά, θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι πως η ενέργειά του είναι θετική προς εμάς και δεν υπάρχει κάποιο αρνητικό γεγονός ή άτομο που να συνδέεται με αυτό.

4. Επιλέγουμε τις κατάλληλες κουρτίνες

Σημαντικό ρόλο στην ισορροπία των 5 στοιχείων που επιθυμούμε για να έχουμε θετική ενέργεια feng shui στον χώρο μας, έχουν τα παράθυρα και οι εξωτερικές πόρτες. Καθώς επιτρέπουν την ελεύθερη ροή της ενέργειας Qi ,μέσα και έξω από το σπίτι.

Επιλέγουμε όσο το δυνατό περισσότερο,φυσικά υφάσματα (βαμβακερά,λινά) σε λευκό ή κρεμ χρώμα για τις κουρτίνες μας. Φροντίζοντας ,ειδικά στις κρεβατοκάμαρες, να υπάρχουν δυο φύλλα αδιαφανή τα οποία θα κλείνουμε κατά την διάρκεια της νύχτας για να καταλαγιάζουν την ροή της εισερχόμενης ενέργειας Qi.

5. Είσοδος του εξοχικού σπιτιού

Εάν η πόρτα βρίσκεται στα βόρεια, βορειοδυτικά, δυτικά ή νοτιοδυτικά του χώρου μας τότε θα πρέπει να εξομαλύνουμε την εισρέουσα ενέργεια Qi. Τοποθετώντας, απλά, ένα μεταλλικό διακοσμητικό,εσωτερικά ή εξωτερικά της πόρτας, σε μαύρο,χρυσό,ασημί ή κόκκινο χρώμα.

Στην περίπτωση που η εξώπορτα βρίσκεται στην νότια, νοτιοανατολική ή ανατολική πλευρά τότε η ροή της ενέργειας είναι αρκετά ευνοϊκή. Και εμείς την ενισχύουμε επιπλέον,με το στοιχείο του ξύλου, χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο διακοσμητικό σε πράσινο,καφέ ή κρεμ χρώμα.

Προσέχουμε ιδιαίτερα αν η θέση της εξώπορτας μας είναι βορειοανατολική. Γιατί, τότε, είμαστε εκτεθειμένοι σε απότομη, αντιδραστική και διαπεραστική ενέργεια που έχει άμεση επίδραση στην υγεία μας. Για την εξουδετέρωση αυτής της αρνητικής ενέργειας χρειαζόμαστε το στοιχείο του νερού. Συνεπώς, τοποθετούμε ένα γυάλινα διάφανο διακοσμητικό σε κυματοειδές σχήμα ή εσωτερικά της εισόδου ένα συντριβάνι.

Ειδικός Σύμβουλο Ευνοϊκής Ψυχολογικής Χωροθεσίας Feng Shui, Ευθυμία Α. Μισιρλή

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό