Καλάθι αγορών

Τρία feng shui tips για τον καναπέ στο σαλόνι μας

Θέση των επίπλων

Feng shui tips για τη θέση των επίπλων στο σαλόνι,καθώς επηρεάζει τη ροή της ενέργειας.

Η αρμονία και η ισορροπία στην ροή της ενέργειας σ’ έναν χώρο εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την θέση των επίπλων. Ένα απο τα πιο κύρια έπιπλα, που δεν λείπει απο κανένα σχεδόν σπίτι, είναι ο καναπές. Ο καναπές, λοιπόν, συμβάλλει ουσιαστικά στην ευνοϊκή χωροθεσία που επιθυμούμε.
Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τα τρία πιο σημαντικά σημεία που θα πρέπει να προσέξουμε για την επιλογή και την θέση του καναπέ, σύμφωνα με την θετική ενέργεια του feng shui.

Σχήμα του καναπέ

Είναι λογικό το ύφος και το σχέδιο του καναπέ που θα επιλέξουμε, να συμφωνεί με την υπόλοιπη διακόσμηση του σαλονιού μας, είτε έχει γίνει με feng shui είτε όχι.
Φροντίζουμε όμως να επιλέξουμε έναν καναπέ με yin ιδιότητες, δηλαδή να έχει καμπύλες γραμμές, να είναι μαλακός και με στρογγυλεμένες άκρες. Το σχήμα του επίσης καθορίζεται απο το μέγεθος του χώρου μας και τα υπόλοιπα έπιπλα του σαλονιού μας.
Ο στόχος μας, σύμφωνα με το feng shui, είναι να υπάρχει ένα ευνοϊκό, αρμονικό σχήμα μεταξύ των επίπλων. Το σχήμα θα μπορεί να είναι τετράγωνο, παραλληλόγραμμο, στρογγυλό ή πολύγωνο.
Δηλαδή εάν έχουμε έναν καναπέ τριθέσιο ή διθέσιο,μονής πλευράς,τοποθετούμε μπροστά του σε κοντινή απόσταση δυο πολυθρόνες έτσι ώστε νοητά να έχουμε ένα τετράγωνο ή τριγωνικό σχήμα (ανάλογα με το μέγεθος που έχει ο καναπές) όπως στην φωτογραφία 1.

Σαλόνι.
Φωτογραφία 1.

Εάν πάλι έχουμε έναν καναπέ σε σχήμα Γ (με δύο πλευρές), ή περισσότερα έπιπλα, τότε μπορούμε να τοποθετήσουμε μπροστά στον καναπέ μια πολυθρόνα ή σκαμπό στο πλάι του και μια μπροστά του έτσι ώστε πάλι να έχουμε τετράγωνο σχήμα. Επίσης μπορούμε να τοποθετήσουμε τρεις πολυθρόνες/σκαμπό σε ίση απόσταση μεταξύ τους έτσι ώστε να έχουμε νοητά και ενεργειακά,στρογγυλό ή πολύγωνο σχήμα (όπως της φωτογραφίας 2).
Σαλόνι.
Φωτογραφία 2

Τέλος αν έχουμε δυο καναπέδες,η καλύτερη θέση είναι ο ένας απέναντι απο τον άλλο και όχι σε σχήμα Γ,γιατί έτσι δεν έχουμε ολοκληρωμένο ενεργειακό σχήμα.

Χρώμα

Ανάλογα με την κατεύθυνση που τοποθετούμε τον καναπέ μας επιλέγουμε και το χρώμα του.
Εάν ο καναπές είναι τοποθετημένος βόρεια, βορειοανατολικά ή νότια, τότε επιλέγουμε κόκκινο σκούρο,κεραμιδί χρώμα του στοιχείου της φωτιάς.
Στην περίπτωση που είναι τοποθετημένος βορειοδυτικά,νοτιοδυτικά ή δυτικά επιλέγουμε ζεστές αποχρώσεις του καφέ ή κρεμ χρώματος του στοιχείου της γης.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

 • εάν ο καναπές μας είναι σε αντίθετο χρώμα απο τα παραπάνω μπορούμε να επιτύχουμε την θετική ενέργεια τοποθετώντας διακοσμητικά μαξιλάρια ή ριχτάρια στο ευνοϊκό χρώμα.

Θέση του καναπέ στον χώρο.

Ανάλογα με το ποιά ενέργεια θέλουμε να έχει ο χώρος μας θα επιλέξουμε και την θέση του καναπέ μας.
Για οικογενειακή αρμονία τοποθετούμε τον καναπέ στην βορειοδυτική πλευρά (ιδανικά με κατεύθυνση προς τα νοτιοανατολικά).
Για να ενισχύσουμε την παραγωγικότητά μας η καλύτερη θέση για τον καναπέ είναι στα ανατολικά με φορά προς την δύση.
Για να έχουμε επιτυχία και ομαλή έκβαση στις επαγγελματικές και οικογενειακές μας συζητήσεις,τοποθετούμε τον καναπέ μας στα βόρεια με φορά προς τον νότο.
Τέλος δεν ξεχνάμε πως ο καναπές πρέπει πάντα να έχει την πλάτη του προς τον τοίχο και όχι μπροστά,κάθετα ή παράλληλα με την πόρτα εισόδου του διαμερίσματος ή του γραφείου μας (όπως φαίνεται στη φωτογραφία Νο 3) γιατί τότε μπλοκάρουμε σε μεγάλο βαθμό,την είσοδο της ευνοϊκής ενέργειας Qi στον χώρο μας.

3 Feng shui tips για τη θέση των επίπλων στο σαλόνι,καθώς επηρεάζει την αρμονία στη ζωή μας, και τη ροή της ενέργειας.
Φωτογραφία 3

Ειδικός Σύμβουλο Ευνοϊκής Ψυχολογικής Χωροθεσίας Feng Shui, Ευθυμία Α. Μισιρλή

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.